ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Η Χεζμπολάχ, οι Αββακούμ και ο Φειδιασμός

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Δεν προλάβαμε να χαρούμε λίγο απ’ τις αναβαθμισμένες μας σχέσεις με Αμερική και η Χεζμπολάχ μας έστειλε προειδοποίηση, στην οποία μας απειλεί με αντίποινα εξαιτίας διευκολύνσεων που ισχυρίζονται πώς δώσαμε σε επιθέσεις εναντίον τους. Όλα τα ‘χε η Μαριωρή, η Χεζμπολάχ της έλειπε. Σοβαρούς χειρισμούς παρακαλώ (ιδανικά χωρίς πολλά λόγια) και κυρίως όχι ατάκες για δημιουργία εντυπώσεων, διότι η κατάσταση είναι -κυριολεκτικά- εκρηκτική. Χεζμπολάχ είναι για σένα, μπαμ.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: σε μια περίοδο τόσης έντασης πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί σε κάθε μας κίνηση ή δήλωση. Διότι, όταν τσακώνονται οι ελέφαντες, οι ποντικοί ίσως είναι καλύτερο να κρατούν απόσταση ασφαλείας παρά να κάνουν τους ειρηνοποιούς. Και στο σημείο αυτό θα σας πω την σοφή παροιμία που έλεγε η στετέ μου: «όποιον νεκατώνεται με τα πίτουρα τρών τον οι όρνιθες». Μακριά λοιπόν από τα πίτουρα.

Αν η Κύπρος βοηθήσει το Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος. Χασάν Ναζράλα, ηγέτης της Χεζμπολάχ Λιβάνου

Θυμάστε την εποχή που για να διαπρέψεις στην κυπριακή πολιτική σκηνή έπρεπε να είσαι λαϊκιστής; Που είχαμε γεμίσει με πολιτικούς της Μεγάλης του Κουλία Σχολής; Φαίνεται πως ο Λαϊκισμός δέχεται πίεση από τον επερχόμενο Φειδιασμό και στα επόμενα χρόνια οι προεκλογικές εκστρατείες δεν θα διεξάγονται σε συλλαλητήρια, γάμους και πανηγύρια -ούτε με φωνές σε τηλεοπτικά πάνελς- αλλά σε βιντεάκια στο youtube και σε podcasts. Εφοδιαστείτε με ασύρματα μικρόφωνα -σαν κι αυτό που έχει σχεδόν μόνιμα ο Φειδίας στο λαιμό σαν φυλακτό- και πάμε.

Κάτι μου λέει πως αν η υπόθεση Αββακούμ έκλεινε γρήγορα και διακριτικά τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους τους εμπλεκόμενους. Τώρα βέβαια είναι πολύ αργά, ο ασκός του Αιόλου έχουν ανοίξει. Και φοβάμαι πως η υπέρμετρα επιθετική στάση των δικηγόρων των μοναχών θα καταλήξει τελικά εις βάρος των πελατών τους. Διότι, όπως και να το κάνουμε, έχει και η υποτίμηση της νοημοσύνης των υπολοίπων τα όριά της.

Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να προτρέξω σε συμπεράσματα -και ούτε φυσικά να πάρω το μέρος της πλευράς του Ησαΐα- αλλά μετά από όσα πρωτοφανή είδαν τα ματάκια μας και άκουσαν τα αυτάκια μας έχουμε πια όλοι μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα για την σκανδαλώδη αυτή υπόθεση. Το ίδιο και οι ανακριτικές αρχές. Με βάση το ένστικτό μου, που δυστυχώς σπάνια πέφτει έξω, μην θεωρήσετε πως αυτή η ιστορία πλησιάζει στο τέλος της. Σας βεβαιώνω πως μας επιφυλάσσει ακόμη πολλές ανατρεπτικές εξελίξεις.
Η κατάσταση με την υποτιθέμενη επένδυση μαμούθ στο λιμάνι και μαρίνα Λάρνακας τελικά εξελίχθηκε χειρότερα και από όσο φοβόμασταν. Xάσαμε όλες τις εγγυητικές από την Κίτιον, χάθηκαν για 2 χρόνια τα έσοδα των 2 ζωτικών αυτών χώρων και το παραχθέν έργο ήταν μηδαμινό. Φυσικά οι αρμόδιοι πανηγυρίζουν διότι οι επενδυτάρες μας -τρομάρα μας- φεύγοντας μας άφησαν κάποια μηχανήματα. Ναι, βάλτε όσα θαυμαστικά θέλετε.

Α, και για να μην ξεχάσουμε. Μας άφησαν και μια δήθεν επιδιορθωμένη αποβάθρα στην οποία -εκτός από ένα άτσαλο βάψιμο- κανείς δεν κατάλαβε ακριβώς τι επιδιορθώσεις έγιναν. Συγχαρητήρια στον Υπουργό για την άψογη διαχείριση της κατάστασης NOT. Μπορεί τώρα απερίσπαστος να ασχοληθεί με το επόμενο σαξές στόρυ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση