ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Ο Μακάριος Ζει, αλλά όχι πια πάνω στο τζάκι

=ΠΕΜΠΤΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Διαβάζω σε είδηση πως οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Ορφανίδης και Κουλίας -αυτό το παιδί ο Κουλίας είναι μέσα σε όλες τις συγκλονιστικές ειδήσεις της χρονιάς- θα εγγράψουν θέμα στη Βουλή απαιτώντας επαναφορά του Μακαρίου πάνω από το τζάκι στο προεδρικό.

Προς στιγμής τα έχασα γιατί νόμισα πως τελικά ο Μακάριος όντως ζει και εννοούσαν τον ίδιο. Ακολούθως συνειδητοποίησα πως αναφερόντουσαν σε μια φωτογραφία. Εδώ ο κόσμος καίγεται κυριολεκτικά, από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και πνίγεται κυριολεκτικά, από πλημμύρες και ακραία καιρικά φαινόμενα και η Βουλή μας, πάλι κυριολεκτικά, χτενίζεται.

Λαικιστής είναι αυτός που κάνει Λάικ σε όλα. Ανώνυμος ινφλουένσερ

Είμαι πάντως σίγουρος πώς όταν ο ρασοφόρος Εθνάρχης -και Πρόεδρος και Αρχιεπίσκοπος και Εθνάρχης και παραλίγο Αντιβασιλέας- αναφερόταν σε χίλιους Μακάριους που θα συνεχίσουν τον αγώνα του, είχε κατά νου πρώτο και καλύτερο σε αυτούς τους χίλιους τον Κουλία. Ένα σύγχρονο αγωνιστή που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον εφεύρουμε, καθότι η all time classic ατάκα του εθνικού μας πρίγκιπα βρίσκει εφαρμογή -εκτός από την περίπτωση του ξεκάθαρου Νίκου- και σε ανεπανάληπτες ηρωικές μορφές όπως ο Ζαχαρίας -της καρδιάς μας- Κουλίας.

Μετακινήθηκε λοιπόν από το τζάκι το πορτραίτο του Μακαρίου. Ωιμέ, κακό που μας βρήκε. Η αλήθεια είναι πως από αλλού την περιμέναμε αυτήν την συμφορά και από αλλού μας ήρθε. Όταν έχει περάσει από αυτό το δωμάτιο κοτζάμ Νίκος Αναστασιάδης -που δεν τον λες και σκληροπυρηνικό οπαδό του Εθνάρχη- και δεν μετακίνησε το Μακάριο από το τζάκι, δημιουργεί σίγουρα έκπληξη πώς το έκανε ένα παιδί θρήσκο -δούλος Χριστού όπως λέει και το επίθετό του- που είναι μάλιστα συντοπίτης του Μακαρίου, δηλαδή παφίτης. Βέβαια ο Απόστολος Παύλος ήταν ξεκάθαρος όταν είπε πως “ανήρ πάφιος ουκ έστιν αγαθος”, αλλά νόμιζα πως από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα είχαν κάπως αλλάξει.

Κάποιοι θυμήθηκαν και την ατάκα του μακαριστού πρώην Aρχιεπισκόπου -επίσης πάφιου να σημειωθεί- ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Χριστοδουλίδης του θύμιζε ένα νέο Μακάριο. Μην αποκλείετε λοιπόν σύντομα να δούμε πάνω στο τζάκι το πορτρέτο του Χριστοδουλίδη. Κυκλοφορεί δε στους καλλιτεχνικούς κύκλους πώς ο λόγος που αφήνει γενειάδα είναι για να μοιάζει ακόμη περισσότερο στον Εθνάρχη όταν κληθεί γνωστός ζωγράφος του εξωτερικού να φτιάξει το πορτρέτο του.

Οι κακές γλώσσες βλέπουν δάχτυλο του ΕΛΑΜ (ίσως και του ΝΑΤΟ) πίσω από την εξαφάνιση του πορτρέτου. Οι καλές γλώσσες όμως λένε πως η αποκαθήλωση έγινε τυχαία όταν -στα πλαίσια της περιβόητης ανακαίνισης του Προεδρικού μεγάρου- η Φιλίππα σήκωσε το πορτρέτο για να ξεσκονίσει το τζάκι και στη συνέχεια το ξέχασε στον κήπο.

Θα υπάρξει επάνοδος του Μακαρίου (στο τζάκι); Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση