ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Οι αποκαλύψεις του Χάσικου και το νέο όπλο του Νίκαρου

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Αποκάλυψη της απραξίας του Οδυσσέα-Τσακ Νόρις και της κάλυψης που παρείχε στη Γενική Λογίστρια και τον σύζυγό της, ιδιοκτήτη του σφαγείου Cypra, έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος χθες στη Βουλή. Όπως είπε, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρθηκε σε σύγκρουση συμφερόντων της Γ. Λογίστριας με την υπόθεση του σφαγείου Cypra, μόλις τις τελευταίες μέρες και μετά τον σάλο που προέκυψε από την δράση του ιδιοκτήτη- συζύγου, ζήτησε να ερευνηθεί πειθαρχικά η Ρέα Γεωργίου.

Ο πρώην ΥΠΕΣ χαρακτήρισε ποντιοπιλατική και την στάση του τέως Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη που όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη σύγκρουση συμφερόντων εξέδωσε γνωμάτευση που παραπέμπει σε... μνήμα του Αγίου Νεοφύτου.

Πώς έγινε και ο Γενικός Ελεγκτής αλλα και ο τότε Γενικός Εισαγγελέας ξέχασαν το θέμα του σφαγείου και της Ρέας;

Λέχθηκαν πολλά ως απάντηση στον Χάσικο αλλά τίποτα επί της ουσίας. Κανένας δεν έπεισε για το που… χάθηκε ο φάκελος του Cypra την ώρα που υπήρχαν στη Νομική Υπηρεσία οι φάκελοι των άλλων δύο σφαγείων. Και καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή όταν ο Περδίκης αποκάλυψε πως από το 2008 με ερωτήσεις του στη Νομική Υπηρεσία και στον Γενικό Ελεγκτή έθετε συνεχώς το θέμα του σφαγείου και οι απαντήσεις που έπαιρνε ήταν ότι δεν εντοπίστηκε παρέμβαση της λογίστριας. Θα πουν άραγε κάτι επ’ αυτού ο Οδυσσέας-Τσακ Νόρις και ο Κώστας Κληρίδης ή θα το αφήσουν να ξεχαστεί; Όπως τόσα χρόνια ξέχασαν την Ρέα και το Cypra;

Τρία πολύ σημαντικά σημεία ξεχωρίζουν στο χθεσινό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Αμμόχωστο και την Κύπρο:

1. Το περιεχόμενό του το οποίο αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού αφού καταγράφει όλες τις παραμέτρους για τη βάση λύσης βασισμένη στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου που η διεθνής κοινότητα προκρίνει.

2. Η σαφέστατη προτροπή προς τους ηγέτες της ΕΕ να αποφασίσουν στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Τουρκία για τις προκλήσεις στην Αμμόχωστο αλλά και ευρύτερα στην Κύπρο, την Ελλάδα, Αρμενία, Συρία και Λιβύη.

3. Η τεράστια πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε που το μετατρέπει ίσως το πρώτο από πλευράς αποδοχής ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Κύπρο. Εγκρίθηκε με 631 ψήφους υπέρ, μόνο τρεις ψήφους κατά και 59 αποχές.Σημειώνεται πως η τροποποίηση που έγινε για το θέμα των κυρώσεων ήταν μια πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της Κύπρου και του ΔΗΣΥ Λευτέρη Χριστοφόρου και Λουκά Φουρλά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη από την Ελλάδα και αφού υιοθετήθηκε από τον τον ηγέτη του Ευρωπαϊκού ΛαϊκούΚόμματος Μαξ Βέμπερ και τοΕΛΚ και υπερψηφίστηκε με 440 ψήφους υπέρ, 193 κατά και 53 αποχές.

Τι μας διδάσκει η χθεσινή ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο;

Ότι η στοχευμένη συνεργασία φέρνει αποτελέσματα. Και ότι όλα τα κόμματα που κατά τα άλλα κόπτονται για το Κυπριακό αν επικεντρωθούν στον εθνικό στόχο μπορούμε να έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Μπορεί το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου να μην είναι υποχρεωτικό αποτελεί όμως την καλύτερη ένδειξη για τη θέληση των Ευρωπαίων πολιτών μέσω των εκλεγμένων αντιπροσώπων τους. Και αποτελεί σημαντικό όπλο για τις κυβερνήσεις της Κύπρου, της Ελλάδας, της Γαλλίας και όσων άλλων πρωτοστατούν για διεύρυνση των κυρώσεων κατά του ανυπάκουου, μάγκα Ερντογάν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10-11 Δεκεμβρίου. Αποτελεί ένα επιπλέον ισχυρό επιχείρημα στις τοποθετήσεις μας έναντι των Ηνωμένων Εθνών και τη νέα προσπάθεια της αγέλαστης κυρίας Λουτ που μας έρχεται από εβδομάδας.

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η «επίσημη» θέση του Τατάρ για την Πενταμερή και την πορεία που θα πάρει η νέα πρωτοβουλία του Γκουτέρες. Είναι όμως μια πολύ καλή ευκαιρία η κυρία Λουτ με τον δικό της τρόπο να ξεκαθαρίσει στον Τατάρ και στον Τσαβούσογλου ποια είναι η θέση των Ηνωμένων Εθνών και της ΕΕ όπως έχει δηλωθεί μέσα από το χθεσινό ψήφισμα. Και καλά κάνει το ΥΠΕΞ και ο Νίκαρος να της υποδείξουν ξανά ότι πρέπει να προταχθούν οι επίσημες θέσεις του ΟΗΕ και της ΕΕ για τη βάση λύσης και τη διαδικασία.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των κυρώσεων ο Νίκαρος έχει από χθες στα χέρια του ένα ακόμα όπλο και μάλιστα αδιαμφισβήτητο για να το προτάξει εάν και όταν στην ΕΕ και στον ΟΗΕ τύχει να του βάλουν ξανά κάποιο πιστόλι στον κρόταφο. Εύχομαι ότι στο μεταξύ θα έχει μαζέψει και άλλα πολεμοφόδια και θα έχει οργανώσει καλά την άμυνα και κάλυψή του για να βγει αποτελεσματικά στην αντεπίθεση.

--------------
*Στο νοητό σταυροδρόμι της εξουσίας της Κύπρου ο Πρόεδρος ξεκινά την ανάβασή του από τον πάτο του πηγαδιού των τειχών στην οδό Ομήρου που διαπερνά τον πολιτικό μας βουλευτικό πολιτισμό εντός του παρηκμασμένου πολυπολιτισμικού κήπου, για να ανέβει με κακουχίες ιερομάρτυρα τον Λόφο της Σεβέρη, ξαποσταίνοντας για λίγο από τα πολεμικά παίγνια υπό το θλιμμένο βλέμμα του υπό απόκρυψη τις νύχτες Κυριάκου Μάτση. Όταν όμως ο λόφος καταληφθεί, είτε συγκυριακά είτε από τακτική μαεστρία, τα λάφυρα είναι μεθυστικά. Τον κατήφορο της επιστροφής στην οδό Ομήρου δεν τον επέλεξε ποτέ κανείς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Σχόλια αναγνωστών

Το πολιτικό απόθεμα τελειώνει στον ΔΗΣΥ

«"Η απουσία ελπίδας, η έλλειψη στρατηγικής και το αφήγημα του παρελθόντος" και προσθέτω, και τα σκάνδαλα ...»
ΑΚΑ  |  10:43

Τι φέρνει η επίσκεψη Μπορέλ

«Ζοζέπ Μπορέλ, ένας φοβιτσιασμένος και καλοπληρωμένος υπάλληλος της ΕΕ που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος ...»
ΑΚΑ  |  10:40

Οι απαντήσεις του Προέδρου για τα ταξίδια στις Σεϋχέλλες

«Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί ο πρόεδρος της ΚΔ ότι ξεπέρασε κάποια όρια και ότι είναι ώρα να παραιτηθεί, ...»
ΑΚΑ  |  20:16

Κυκλοφορούσε με κορωνοϊό - Στη δουλειά με συμπτώματα

«πραγματικα γιατι δεν καταδικαζουν καποιο σε φυλακιση . ειναι εγλημα εναντια στην ανθρωποτητα αυτο »
chris  |  10:45

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση