ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

#PoliticsBlog Κύπρος, η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Νήσος

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Όταν σε ανύποπτο χρόνο έγινε αναφορά στη στήλη για προδιαγραφόμενο φιάσκο στο διπλό έργο της Λάρνακας, ευχόμουν κατά βάθος οι πληροφορίες μου να ήταν λανθασμένες. Δυστυχώς φαίνεται να επαληθεύονται τα χειρότερα σενάρια και στις δύσκολες μέρες που θα ακολουθήσουν, στην προσπάθεια να περισωθούν τα έργα και να γίνουν χωρίς τεράστιες εκπτώσεις ή πρόσθετες χρεώσεις, επιστρατεύτηκε και ο Πρόεδρος, ο οποίος χθες δήλωσε πως το Κράτος -όχι το ψευδοκράτος αλλά το δικό μας, το αυθεντικό- δεν εκβιάζεται.

Μαζί σου Πρόεδρε, να μην αφήσεις να μας εκβιάζουν. Δημιουργείται όμως εύλογα το ερώτημα: πως γίνεται όλες οι συμφωνίες μας για μεγάλα έργα να καταλήγουν είτε σε φιάσκο, είτε σε επιδιαιτησία σε Δικαστήρια, με μόνιμο χαμένο στο τέλος το Κράτος, δηλαδή την τσέπη του πολίτη; Αυτό σημαίνει πως οι πολυχρονεμένοι μας κρατικοί αξιωματούχοι που υπογράφουν τις σχετικές συμφωνίες είτε είναι απίστευτα χαζοί και ανίκανοι, είτε πολύ πονηροί και απατεώνες και ο νοών νοήτω.

Το Κράτος δεν εκβιάζεται. Νίκος Χριστοδουλίδης

Η λύση λοιπόν, για να μην βρισκόμαστε συνεχώς στη δυσάρεστη θέση να εκβιάζεται το Κράτος, είναι μία νεαρέ μου Νίκο: Να αρχίσουμε να κάνουμε υγιείς και ξεκάθαρες συμφωνίες για όλα τα μεγάλα έργα. Διότι, όπως έλεγε και ένας θείος μου, «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» και δεν εννοούσε τον Άρη της Λεμεσού.

Και κάτι ακόμη. Για κάθε περίεργη κοινοπραξία κρατικού έργου που μας οδηγεί σε κακοτοπιές, να εντοπίζονται, να κατονομάζονται και να τιμωρούνται οι υπεύθυνοι της συνομολόγησης της όποιας Συμφωνίας. Διότι το κακό ξεκινά διαχρονικά από εκεί και μόνο αν κόψουμε το κεφάλι του τέρατος θα δούμε σωτηρία. Μέχρι τότε, δυστυχώς Πρόεδρέ μου, το Κράτος θα εκβιάζεται ξανά και ξανά. Κι αυτό το έργο κάπου κουραστήκαμε να το βλέπουμε σε επανάληψη και να το πληρώνουμε ξανά και ξανά. Να είσαι λοιπόν έτοιμος να σπάσεις αυγά για την ομελέτα, διότι ομελέτα μόνο με λόγια -όσο εύγεστα κι αν ακούγονται- δε γίνεται.

Ο κ. Κουτσόφτας -φεύγοντας και πυροβολώντας από το ΔΗΣΥ- κατήγγειλε ότι ο Δίπλαρος του πρότεινε να μεσολαβήσει ο ίδιος στον Πρόεδρο ώστε να διατηρήσει την προεδρία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, σε περίπτωση που αποσύρει την υποψηφιότητα του! Ώπα! Βάλτε πολλά θαυμαστικά διότι χρειάζονται. Μα τι είναι τελικά ο Δίπλαρος και έχει τόσο μεγάλη πρόσβαση στην Κυβέρνηση; Πρόεδρος παρά τω Προέδρω και δεν το ξέραμε; Τόση δύναμη στο Προεδρικό δεν έχουμε ούτε εμείς οι υποτιθέμενοι Συγκυβερνώντες, ακούστηκε να ψιθυρίζει με παράπονο Δηκοικό στέλεχος στο μικρό Πρίγκιπα. Έλεος, έλαιος και ολίγον τριαντάφυλλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διορίσει Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας πρόσωπο, που σύμφωνα με πορίσματα και εκθέσεις, ήταν πρωταγωνιστής των τραπεζικών κακών πρακτικών και εγκλημάτων, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Αυτά σε ανακοίνωση του Ερυθρού Κόμματος που ανερυθρίαστα ξεχνά πως με παρόμοιο τρόπο οδηγηθήκαμε επί των ημερών του σε πλήρη χρεοκοπία. Κατανοητοί μεν οι προβληματισμοί, αλλά ας μην ξεχνιόμαστε. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω, καθότι βρισκόμαστε στην εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Νήσο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση