
Του Ονασαγόρα
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ κύριος Αναστασίου, θυμωμένος με το ΔΗΚΟ και τον εθνικό μας Πρίγκιπα που τους πήρε με μπαμπεσιά τον Αποστόλου, δηλώνει πως δεν θα ψηφίσουν Νικόλα για πρόεδρο της Βουλής. Πρόκειται για βαρυσήμαντη δήλωση η οποία όμως τελεί υπό την προϋπόθεση η ΕΔΕΚ να μπει πρώτα στη Βουλή.
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Κομισιόν η Κύπρος κατατάσσεται και πάλι τελευταία στις επιδόσεις των μαθητών της. Φαίνεται δυστυχώς πως η Κύπρος τελικά δεν αλλάζει και πάρα πολύ. Αντιθέτως, σε κάποια θέματα παραμένει σταθερά στον πάτο.
Θέλουμε να αλλάξουμε το κράτος του 60. Νίκος Χριστοδουλίδης
Μετά που 50 χρόνια εβρέθηκε μια γεναίκα -δηλαδή όχι «άδρωπος»- να μας αλλάξει το σύστημα. Λόγια ανδρός πολύ βαρύ, μην τον ξυπνάτε το πρωί. Ο λόγος του συμβόλαιο κι έχει στην πιάτσα βέτο, το ούζο πίνει ανέρωτο και τον καφέ του σκέτο. Πάλι καλά να λέμε που βρέθηκε μια γυναίκα να κάνει αυτό που κανένας άντρας δεν τόλμησε προηγουμένως. Να σας πει πως πρέπει να αξιολογείστε από το κράτος που σας εργοδοτεί -είτε σας αρέσει είτε όχι- και ότι οι πολίτες σας έχουν ήδη δώσει απροβίβαστο.
Η Υπουργός, αν και κρεβατωμένη μετά από ατύχημα -να ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση- διαμηνύει πως δεν θα μας κρατούν δέσμιους αναχρονιστικές απόψεις. Όπως είπε χθες ο Πρόεδρος, «η κυβέρνηση θα κάνει το παν για να αλλάξει το κράτος του 60». Μαζί σου αγαπητέ μου Νίκο. Για να είμαστε όμως ειλικρινείς το πρώτο μισό της θητείας σου ήταν γεμάτο με πρακτικές της δεκαετίας του 60, ας μην τα αναφέρουμε ξανά. Και ας ελπίσουμε πως στο υπόλοιπο μισό, αφού έχουν ήδη τακτοποιηθεί πλείστοι φίλοι, συγγενείς, γνωστοί και οπαδοί, θα αρχίσουμε να βλέπουμε κινήσεις πραγματικού εκσυγχρονισμού και αξιοκρατίας
Κι ενώ εμείς τσακωνόμαστε για το αν θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να αξιολογούνται -δηλαδή συζητάμε ακόμη τα αυτονόητα- η «τριτοκοσμική» Ινδία εντάσσει τη διδασκαλία Τεχνητής Νοημοσύνης για παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω. Για αυτό τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου έχουν γεμίσει με Ινδούς επιστήμονες. Εμείς βέβαια τους κοιτάμε αφ’ υψηλού τους Ινδούς. Που να ξέρουν αυτοί οι κακομοίρηδες πως εμείς είμαστε η χώρα που έχει μόνο άριστους των αρίστων και μάλιστα με βούλα!
Για την απεργία των εκπαιδευτικών και το πόσα προβλήματα δημιούργησε στους μαθητές αλλά και στους γονείς τους, δεν υπάρχουν λόγια. Ούτε και ελπίδα. Η Παιδεία μας είναι καταδικασμένη. Καμιά αλλαγή, καμιά πρόοδος, κανένα όραμα βελτίωσης. Καταδικασμένη να άγεται και φέρεται από τους Ταλιαδώρους. Τετέλεσται.



























