ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Τρία «Όχι» κι ένα «Maybe»

=ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Λατρεμένοι αναγνώστες μαζευτείτε δίπλα απ τη φωτιά -στην περίπτωση της Κύπρου δίπλα απ τις φωτιές που καίνε τα σπαρτά- ή έστω δίπλα απ’ το σβησμένο τζάκι -είπα τζάκι και θυμήθηκα το Μακάριο που δεν έχει πια τη φωτογραφία του στο τζάκι του Προεδρικού- και Ακούσατε, ακούσατεεεεε τα συγκλονιστικα κοινωνικοπολιτικοκομματικά νέα των ημερών.

Οι πιο παλιοί θυμούμαστε το θρυλικό τραγούδι “Όχι θα κάτσω να σκάσω”, της Λίτσας Διαμάντη, ένα στιχουργικό διαμάντι, που συνέχιζε λέγοντας “Τι λες καλέ, τι λες καλέ που θα πεθάνω”. Γιατί το αναφέρω; Διότι η εβδομάδα που διανύουμε μπορεί εύκολα να χαρακτηρισθεί η εβδομάδα των Όχι και λίγο των Maybe, άλλως Ίσως.

Όχι θα κάτσω να σκάσω. Λίτσα Διαμάντη

Τρία Όχι κι ένα μέημπη (maybe) λοιπόν από την Ινφλουένσερ της καρδιάς μας που όσο περνά ο καιρός δείχνει πως δεν είναι μαλακό γλυκό κεράσι αλλά αντιθέτως ένα πολύ σκληρό καρυδάκι.

Πρώτο Όχι στον δούλο Χριστού, Χριστοδουλίδη και αφορούσε στην -όχι ανήθικη να τονισθεί- πρότασή του για σύζευξη Κυβέρνησης και Συναγερμού εις σάρκα μία. Πολλοί βέβαια ισχυρίζονται πως αυτό το Όχι μπορεί στην πάροδο του χρόνου να γίνει Όχι αμέσως, λίγο αργότερα. Οψόμεθα.

Δεύτερο Όχι στην εθνική μας αλεπού της Αργάκας σε αιτήματά του που είχαν κυρίως να κάνουν με την υστεροφημία του στο Κόμμα αλλά και γενικότερα. Η βασίλισσα του Ινστανγκραμ ξεκαθάρισε -ούτε ο ξεκάθαρος Νίκος δεν θα το ξεκαθάριζε καλύτερα- πως δεν θέλει εμπλοκή σε τέτοια παιγνίδια και τις πρακτικές που ήξεραν να τις ξεχάσουν διότι ανήκουν σε εποχές που πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ο Φούλης αντιμετώπισε την άρνηση ψύχραιμα και πολιτισμένα αλλά στον στενό του περίγυρο ορκίστηκε εκδίκηση.

Τρίτο Όχι -εδώ κρατηθείτε γερά και βάλτε ζώνες ασφαλείας- στον πρώην βασιλιά και πατέρα όλων των βασιλιάδων Νίκο Αναστασιάδη που είχε ζητήσει τη Δημαρχία Λευκωσίας για το Νουρή, τον οποίο πολλοί θα θυμάστε από τη συμμετοχή του στο παιδικό τηλεπαιχνίδι «Απαντήστε παιδιά» (Απαντήστε και πείτε μας τον πιο λαϊκιστή πολιτικό μετά τον Κουλία). Η Αννίτα μας απάντησε πως ο ΔΗΣΥ θα πάει με όποιον επιλέξουν τα συλλογικά όργανα, κι αν επιλέξουν Νουρή καλώς, αν όχι…τότε όχι.

Το μοναδικό Maybe της βδομάδας το έδωσε στον our national Prince, Nicolaos of Strakka, και αφορούσε την πιθανότητα συνεργασιών στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Το φλερτ με τα δύο ΔΗΚΟ -και με το ΔΗΚΟ του Παπαδόπουλου και με το ΔΗΚΟ του Κάρογιαν- εξελίσσεται ομαλά και έστω και αν δεν εξελιχθεί σε σχέση θα αποφέρει σίγουρα μερικά one night stands.

Ζει ο Μακάριος; Και αν ναι σε ποιου το τζάκι βρίσκεται; Αυτά και πολλά άλλα στον αυριανό Ονασαγόρα!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση