ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

#PoliticsBlog Υπερωρίες και το δράμα της Δόξας

=ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Του Ονασαγόρα

Του Ονασαγόρα

Μια ακόμη μικρή…αστοχία της κυβέρνησης και τα τρολς του διαδικτύου βρήκαν πεδίο δόξας λαμπρό. Βλέπετε, σύμφωνα και με το γνωστό ρητό, το χρήμα -και την υπερωρία- πολλοί εμίσησαν, τη Δόξα ουδείς. Αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι το ρητό ενίοτε μπορεί να κρατήσει την αλήθεια του ακόμη και αν διαβαστεί ανάποδα.

Δόξα λοιπόν. Όχι η Δόξα Δράμας, αν και ζήσαμε τις τελευταίες μέρες ένα δράμα. Η Δόξα Κωμοδρόμου βρέθηκε ξαφνικά στο μάτι του κυκλώνα και έγινε η πιο trendy ανάρτηση στο κυπριακό διαδίκτυο. Όταν η ίδια ρωτήθηκε σχετικά με το επίμαχο θέμα απάντησε λέγοντας: “νόμιζα πως και ο πρόεδρος έπαιρνε υπερωρίες, ειδικά με τις τόσες κορδέλες που έκοψε σε εγκαίνια”. Ένα δίκαιο σίγουρα το ‘χει.

Πολλοί κάκισαν την διεκδίκηση υπερωριών σε δραστηριότητες εθελοντικής ή φιλανθρωπικής φύσεως, ακόμη και για παρουσία σε μνημόσυνα και κηδείες. Κάποιοι άλλοι όμως ισχυρίζονται πως η Δόξα -Glory glory hallelujah- όχι μόνο πρέπει να παίρνει υπερωρίες αλλά να λαμβάνει ακόμη και επίδομα ανθυγιεινής εργασίας. Το σκεπτικό τους είναι πως το να ακολουθείς τον Πρόεδρο παντού δεν είναι εύκολο, ειδικά όταν πρέπει να ακούσεις σε μια ομιλία τουλάχιστον 78 φορές τη λέξη ξεκάθαρα. Λένε πως είναι κάτι που ξεκάθαρα θα μπορούσε να οδηγήσει κάποιον σε νευρικό κλονισμό και σίγουρα δεν μπορώ να διαφωνήσω.

Δεν είμαι αισιόδοξος για λύση του κυπριακού, δηλώνει ο εθνικός μας πρίγκιπας ενόψει των διεργασιών για επανέναρξη των συνομιλιών. Δεν θέλω απαισιοδοξίες. Με τον ξεκάθαρο μας Νίκο στο τιμόνι θα ξεπεράσουμε κάθε τρικυμία και μην σας πω ότι μπορεί να φτάσουμε στο Βόσπορο και να μπούμε στην Κωνσταντινούπολη. Και ευτυχώς που υπήρχε και δεν χρειάστηκε να τον εφεύρουμε.

Βέβαια υπάρχει και μια άλλη ανάγνωση της δήλωσης του υιού του Τάσσου (όπου υιός του Τάσσου σημαίνει το ακριβώς αντίθετο αυτού που εννοούσε ο Λένιν όταν μιλούσε για “τον γιο της πλύστρας”). Η ανάγνωση αυτή λέει πως μετά το “δεν είμαι αισιόδοξος για λύση κυπριακού”, ο Νικόλας συμπληρώνει τη φράση του με την κρυφή σκέψη “και πολύ χαίρομαι για αυτό”. Κάποιος ας πει και στον Σιζόπουλο πως δεν υπάρχει σοβαρή προοπτική λύσης, έτσι για να ηρεμήσει και αυτός ο στρεσαρισμένος άνθρωπος…

Απ την άλλη ο Νικόλας μπορεί να εννοεί πραγματικά πως είναι πλέον θιασώτης της λύσης ΔΔΟ. Μπορεί όντως να άλλαξε τις προηγούμενες του απόψεις. Ας μην ξεχνάμε και τι είχε πει ο μακαρίτης Χριστόφιας για τον Παπαδόπουλο senior, τον Τάσσο με τα πολλά σίγμα: “Άλλαξεν ο άνθρωπος σιορ”. Και η εκτίμηση του ήταν τόσο κοντά στην πραγματικότητα, όσο η Κύπρος με την Φινλανδία.

Γιατί ονομάσαμε κακοκαιρία στις περιοχές μας Daniel; Οι Αμερικάνοι θα ονόμαζαν τυφώνα στη Φλόριδα Πάμπο;

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Ονασαγόρα

Politics Blog: Τελευταία Ενημέρωση