ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Αριστερά της δεξιάς

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στην αχαριστία. Δεν γνωρίζουμε πώς θα εξελιχθεί η (δύσκολη) κατάσταση για τον Αβέρωφ Νεοφύτου. Ό,τι και να γίνει, πάντως του προτείνουμε στη θέση στης προτομής του Γλαύκου Κληρίδη να φτιάξει το μνημείο του «αγνώμονα επιχειρηματία».

2. Στην αβρότητα. Δύσκολες στιγμές για τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, αφού μετά και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις σίγουρα η προεκλογική δεν πηγαίνει όπως θα περίμενε. Στην Πινδάρου όμως ας δείξουν λίγη ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση οι κάτω όροφοι. Το ρετιρέ είναι ακόμη πιασμένο.

3. Στο αλλόκοτο. Οι Βρεττανοί δεν έριξαν τον πρωθυπουργό που τους έβγαλε από την Ευρώπη. Δεν έριξαν τον πρωθυπουργό που τους πήρε στον λαιμό του στην πανδημία. Έριξαν τον πρωθυπουργό για ένα ποτηράκι (παραπάνω).

4. Στη Δικαιοσύνη. Πέρασε (και) η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης. Αν βάλει κάποιος κάτω τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις λαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν επί Αναστασιάδη είναι με διαφορά η πλέον αριστερή (με την καλή έννοια του όρου) κυβέρνηση της Ευρώπης. Θα φύγει όμως ο αγαπούλας από την εξουσία με την τάτσα της διαφθοράς, επειδή δεν πρόσεξε την εικόνα του.

5. Στην υποκρισία. Βουλή, κόμματα, οικολόγοι και προεδρικό για δεκαετίες άφηναν τη χώρα όμηρο της ΑΗΚ και των συνδικάτων της. Τώρα φωνάζουν για την «ακριβή βρώμικη ενέργεια». Ο λογαριασμός στον Λακκοτρύπη.

6. Στα φυσικά φαινόμενα. Δεν σηκώνει λέει το δίκτυο της ΑΗΚ να βάλουμε σε όλα τα σπίτια φωτοβολταϊκά. Τα σαΐνια της ΑΗΚ και της ΡΑΕΚ τι έκαναν τόσα χρόνια με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου; Μην ανοίξω και το στόμα μου για εκείνο το καλώδιο στην Τσερίου. Αγαπούλες.

7. Στη λύση. Αν λοιπόν δεν «σηκώσει» το δίκτυο της ΑΗΚ τα φωτοβολταϊκά μας, να σηκωθούμε εμείς να φύγουμε από το δίκτυο και να βάλουμε μπαταρίες σε κάθε σπίτι. Ε, τι λέτε, αγαπητοί μου;

8. Στα λαμόγια. Κυβέρνηση, ΑΗΚ, ΡΑΕΚ και κόμματα, τα σαΐνια λοιπόν που μας κυβερνούν, επιβάλλουν να αγοράζουμε ως καταναλωτές την ηλιακή ενέργεια στην τιμή της ενέργειας του πετρελαίου! Κέρδη για τους λίγους, ζημιά για τους πολλούς. Σε όλες τις χώρες του κόσμου οι άδειες για φωτοβολταϊκά πάρκα παρέχονται με μειοδοτικό διαγωνισμό, με αποτέλεσμα η τιμή να έχει πέσει στα 0,6 – 0,3 σεντ την κιλοβατώρα. Εμείς την αγοράζουμε την ηλιακή στα 0,20 σεντ. Αγαπούλα Πρόεδρε, τα διαβάζεις αυτά;

9. Στις μάσκες. Έπεσαν οι μάσκες, ανέβηκαν οι μάσκες, ξαναέπεσαν, ξανανέβηκαν. Σαν την τιμή του πετρελαίου που όταν πέφτει δεν την νιώθουμε.

10. Στο αμίλητο νερό. Ο άνθρωπος μεγαλουργεί εξαφανίζοντας τον εαυτό του. Το θείο βρέφος είναι ο Κύπριος Χουντίνι.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση