ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Μάχη της Πάφου

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στη Μάχη. Τον Αύγουστο το 1974 είχαμε τη μάχη της Αμμοχώστου (που δεν έγινε ποτέ), το 1964 είχαμε τη μάχη της Τηλυρίας. Πίσω στο 479 π.Χ. τον Αύγουστο είχαμε τη μάχη των Πλαταιών. Εν έτει 2022, είχαμε τη μάχη της Πάφου.

2. Στα νταούλια. Την ώρα που ο υποψήφιος Φούλης ήταν στον χορό των Αιγοπροβατοτρόφων της περιοχής Πάφου, όπου τραγούδησε ο διεθνούς φήμης αοιδός, το θείο βρέφος σε μια επίδειξη δύναμης, κατ’ εμένα έλλειψης αβρότητας στον πολιτικό του μέντορα, γυρόφερνε στην ίδια περιοχή ποντάροντας την ύπαρξή του στα σόσιαλ μίντια.

3. Στα χαρακώματα. Ακολούθησαν πολλοί χοροί και νταούλια στην επαρχία Πάφου, αλλά και δεξιώσεις σε λαϊκά υποστατικά όπου φιλοξένησαν κυρίες prêt-à-porter σε cruz συλλογές, όλα στο όνομα της στήριξης του υποψηφίου Φούλη και του υποψηφίου βρέφους.

4. Στο λαϊκό προσκύνημα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι χωριανοί βλέποντας τα Range Rover και τα Maserati να κυλούν στο οδόστρωμα, με τις κόκκινες Louboutin γόβες να τρυπούν την ιστορική λευκή πέτρα της Ανδρολύκου, ένιωσαν μια γκλαμ επίθεση της Λεμεσού στο τίμιο τσιμεντένιο οδόστρωμα της πλατείας σε Λυσό, Σίμου, Κρήτου Μαρόττου, Τσάδα. Όχι, ο Μισιρλής δεν εμφανίσθηκε σε καμία εκ των εκδηλώσεων.

5. Στην απουσία. Στο πιο πάνω θέαμα οι ηγέτες των λαϊκών οργανώσεων της περιοχής τοπικού σχεδίου Ακάμα και μη, με αγωνία τηλεφώνησαν στα κεντρικά της ΕΠ για να ρωτήσουν πού είναι ο «δικός τους». Έλαβαν την απάντηση πως ο μπον βιβέρ υποψήφιος Μαυρογιάννης είναι σε διακοπές. Εικάζω στο chateau του campaign manager Panikos Papanikolaou στην Πελοπόννησο. Mon Dieu!

6. Στο αυτονόητο. Βγήκε και ο πρώην πρόεδρος Περδίκης να ευχαριστήσει τους κατοίκους Ίνιας που έκλεισαν τους δρόμους στα μηχανάκια «γουρούνες» στον Ακάμα. Μα Γιώργο μου, εσείς ποτέ δεν βγήκατε να σταματήσετε τις ασχήμιες αυτές που καταστρέφουν επί της ουσίας το δάσος. Εσείς είστε για τις χελώνες στη Λάρα.

7. Στις μεταρρυθμίσεις. Ο Famous πρόεδρός μας σε μία από τις εκσυγχρονιστικές κινήσεις του, που δεν θα πάρει και πάλι πίστωση, και με το γνωστό του καταφερτζίδικο τρόπο, εξασφάλισε σούπερ προεδρικό αεροσκάφος για τον επόμενο κάτοικο του προεδρικού. Κι ας μιλούν οι αδερφοί για «δωρεά» της Ελλάδος, οι παροικούντες γνωρίζουν καλά πως δεν είναι δώρο του Κυριάκου. Είναι γνωστό πως ο Κυριάκος ως Μητσοτάκης που είναι δεν δωρίζει τίποτα.

8. Στην ουσία. Ο Famous Πρόεδρος μας γνωρίζει πολύ καλά πως η στρέβλωση να πηγαίνει αρχηγός κράτους ταξίδια με την γραμμή, ή έστω με αμφιλεγόμενα ενοικιαζόμενα σκάφη, δεν προσδίδουν στην εικόνα της χώρας. Απλώς χαϊδεύουν τα αφτιά λαϊκιστών και ελεγκτών. Και με τη λύση που βρήκε και το παζάρεμα που έκανε σε Κυριάκο, ο οποίος ήθελε να ξεφορτωθεί το αεροσκάφος επειδή παίρνει καινούργιο, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Famous, στη δύση της θητείας του γαρ.

9. Στη μουρμούρα. Εκεί στην κυβέρνηση και τον ΠΑΣΥΞΕ αποφασίστε: Να πανηγυρίσουμε για τον τουρισμό φέτος ή να κλάψουμε; Να κλάψουμε για να ζητήσετε νέες επιδοτήσεις στην κερδοφορία των ξενοδοχείων, ή να πανηγυρίσουμε για τη σωστή δουλειά του ΥΦ Τουρισμού και της κυβέρνησης; Όταν αποφασίσετε μας λέτε.

10. Στο καλό. Με αύξηση ΑΕΠ 6% όπως ανακοινώθηκε προχθές από την Κομισιόν, και σοβαρή μείωση του δημόσιου χρέους, ενώ η ανεργία τρέχει σε μηδενικά επίπεδα, εν μέσω πανδημίας, πολέμων, λιμών και κατακλυσμών ο πολύ - σκληρός - για να πεθάνει - Πετρίδης είναι όπως πάνε τα πράγματα ο against all odds παίκτης της πολιτικής σκηνής. Undervalued. Famous for a reason που λέει και το σλόγκαν.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση