ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμπέθεροι από τα Τίρανα

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο φρούτο. Παραδοσιακά και για λόγους καθαρά επιστημονικούς οι εταιρείες δημοσκοπήσεων της Κύπρου απέφευγαν τη δειγματοληψία πολιτικών ερευνών τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο. Ο λόγος είναι οι μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμού, η διάθεση του κόσμου αλλά και η κάθοδος των φοιτητών, στοιχεία που μολύνουν την εγκυρότητα του δείγματος. Όλα αυτά μέχρι φέτος.

2. Στον πόλεμο. Ο υβριδικός πόλεμος που εφαρμόζει το (επικοινωνιολόγος του εαυτού του) θείο βρέφος απλώς δεν έχει προηγούμενο. Δημοσίευσε δύο δημοσκοπήσεις Ιουλίου λίγο πριν από τον δεκαπενταύγουστο που υποστηρίζουν γι’ αυτόν το ίδιο πράγμα: Είναι το ακλόνητο φαβορί. Στις σούβλες της Μεγαλόχαρης θα παρελάσουν οι υπουργοί του βρέφους.

3. Στα μέσα. Το (επικοινωνιολόγος του εαυτού του) θείο βρέφος πέραν του συμπέθερου Αλφα TV, ως κύριο μέσο στον ανταρτοπόλεμο επικοινωνίας που διεξάγει είναι το Whatsapp. Με αυτό διαρρέει τις δημοσκοπήσεις του, με αυτό κινητοποιεί κόσμο, με αυτό περνά μηνύματα στους fanatics με αυτό κτυπά τους αντιπάλους. Ξεχάστε δελτία Τύπου, δηλώσεις και εκπροσώπους Τύπου. 

4. Στους αντιπάλους. Την ώρα που το θείο βρέφος είναι δύο βήματα μπροστά (ως επικοινωνιολόγος του εαυτού του), στις στρατιές των επικοινωνιολόγων στην Αργάκα και τον Αγρό δεν επιτρέπεται να βλέπουν τις δημοσκοπήσεις των ίδιων των επιτελείων! Μάλιστα, οι συσκέψεις γίνονται στην παρουσία μεταφραστών. Τόση λειτουργικότητα, ευελιξία και ομαδικότητα.

5. Στο προφανές. Άντε τώρα, Νίκο, να εξηγήσεις τη στρατηγική σου στον Φλέσσα, τον Σεφερτζή, τον Δημάκη και τα άλλα τα παιδιά. Όπως έλεγε και ο αλησμόνητος Τζο Χούριγκαν για κάποια στελεχη της Τράπεζας Κύπρου, «they are black and white TV».

6. Στη διαφορετικότητα. Κι εσύ, αγαπητέ ζεν πρεμιέ υποψήφιε, τι θες και διαψεύδεις νυχθημερόν τον Τουμάζο και τον Άντρο στο Κυπριακό; Η πρότασή μας είναι να κάνετε μια συναυλία με τον Νταλάρα για να τα βρείτε. Η μουσική ενώνει.

7. Στο αυτογκόλ. Το φέραμε απ’ εδώ, το φέραμε απ’ εκεί, καταφέραμε μια πολιτική κρίση της Ελλάδος να γίνει εισαγωγή και στην Κύπρο. Να δείτε που στην Ελλάδα και πάνε παρακάτω και εμείς ακόμη θα συζητούμε για το τίποτα.

8. Στη διορατικότητα. Επειδή ήλθε με το καλό και το τέταρτο γεωτρύπανο, ας θυμηθούμε τις δηλώσεις του θείου βρέφους ως ΥΠΕΞ που μας έλεγε πως δεν θα καταφέρουν ποτέ οι Τούρκοι να κάνουν γεωτρήσεις επειδή τους «μπλοκάραμε» την τεχνογνωσία! Και αν τολμούσαν, θα τους ταράζαμε στις κυρώσεις, κάνοντάς τους να τραπούν σε φυγή (sic).

9. Στον σεβασμό. Εντάξει Προεδράρα, η στήλη έλαβε τα ευγενικά σας μηνύματα πως δεν αρέσκεστε στο υποκοριστικό που έχουμε προσδώσει με βάση την αγάπη. Το αποσύρουμε ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αριστερό στην καρδιά μεταρρυθμιστή ηγέτη μας. Η στήλη ήδη ψάχνει για νέο χαϊδευτικό του Νικ. Να το στείλουμε στον Πέτρο να ρίξει μια ματιά όταν το βρούμε; Λίγοι μήνες μας έμειναν, ας τους περάσουμε ερωτικά.

10. Στην αντίθεση. Στην αντίπερα όχθη από τους μνημειώδεις χειρισμούς του θείου βρέφους ως ΥΠΕΞ και με κίνδυνο να φάμε τα λόγια μας σε τυχόν ανατροπή, η διαχείριση του γεωτρύπανου από τον Sir Kas έχει μεγάλη διαφορά σε στυλ, ύφος αλλά και αποτελέσματα.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση