ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Μόνοι στη βραχονησίδα

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο νέφος. Εξαίρεση στη φορολογία για υπερκέρδη της ΑΗΚ ζητάει η Κύπρος. Γιατί αν δεν υπερ-χρεώνει και δεν έχει υπερκέρδη πώς θα πληρώνει η κυβέρνηση τα 300 εκατ. πρόστιμο για μόλυνση του περιβάλλοντος από το μαζούτ; Το γράφω για όσους έχουν απορία.

2. Στην επιστροφή. Από την άλλη η πρόταση των συντρόφων για φόρο 90% στα υπερκέρδη των εταιρειών, φέρνει στη μνήμη άλλες εποχές. Ξέρετε οι παλαιότεροι, κοινοκτημοσύνη και σοσιαλδημοκρατία της δεκαετίας του ’80. Μπρρρ.

3. Στη φυγή. Μετά τους γάμους, τα μπίνγκο και τα πάρτι στις φυλακές η Αννα του χιονιά θέλει θέση γενικού διευθυντή Υπουργείου. Η στήλη στηρίζει το αίτημά της και προτείνει την τοποθέτησή της στο Άμυνας. Εκεί οι χοροί θα είναι χρήσιμοι. Του Ζαλόγγου.

4. Στο γένος. Μόλις λοιπόν ο σύντροφος Βλαδίμηρος κήρυξε επιστράτευση το ξανθό γένος έτρεξε άρον-άρον να φύγει από τη χώρα του. Η πρεσβεία μας στο Ντουμπάι έχει μείνει από μελάνι για τις σφραγίδες.

5. Στον τρελό. Από την άλλη ο αδελφός μας Ταγίπ, μπροστά στο φάσμα της εκλογικής ήττας που σημαίνει και ταυτόχρονη φυσική του εξόντωση σήκωσε το μπαϊράκι για τα καλά. Αυτή τη φορά όμως είναι for real.

6. Στις θεωρίες. Επιτάχυνση της διαδικασίας θεωρήσεων ζητούν οι ξενοδόχοι. Να επιστρέψουμε ίσως στις fake που κάναμε στη Μόσχα το 2020-21 και μας τσάκωσαν οι Ευρωπαίοι; Απλώς ρωτώ.

7. Στον λαϊκισμό. Θέλουμε ή δεν θέλουμε τουρίστες; Συνδεσιμότητα στα αεροδρόμια; Θέλουμε ή δεν θέλουμε βάσεις στην Κύπρο από Ryan, Wizz, Aegean και άλλους; Αν ναι κάποιος να μαζέψει τον πολυμήχανο, γιατί όταν θα μείνουμε μόνοι στη βραχονησίδα, αυτός μια χαρά θα λαμβάνει τον παχυλό μισθό του.

8. Στα υπερκέρδη. Στην ιστορία της η Hermes έκανε κέρδη τρία μόλις χρόνια. Επιστρέφει στο κράτος 35% από ΟΛΑ της τα έσοδα του αεροδρομίου αλλά και το 60% των πιθανών κερδών της. Εγώ πιστεύω επιπλέον να πηγαίνουν οι μέτοχοί της να καθαρίζουν μία φορά την εβδομάδα τα τζάμια στην Ελεγκτική Υπηρεσία και στο ΑΚΕΛ.

9. Στη βαρεμάρα. Μια βδομάδα πέρασε χωρίς ένα πικάντικο WhatsApp μήνυμα από τον Μάνο. Χωρίς μια άστοχη εξαγγελία του Φούλη. Χωρίς το βλέμμα της αγελάδας από τον μπον βιβέρ. Ελάτε πίσω, αστειευόμασταν.

10. Στα τελευταία μέλη. Ο famous Πρόεδρός μας τρέχει για τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν από την αποχώρηση. Δείχνει ακμαίος, μη σας πω και ερωτευμένος, όσο ποτέ, και προσπαθεί να διαφυλάξει την υστεροφημία του. Μέχρι και με τον Κυριάκο τα βρήκε. Εκκρεμεί ένα δείπνο με το Μουσταφούδιν, τον Ακιντζί.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση