ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι δύο προέδροι

Οι πρωταγωνιστές της εβδομάδας. Με Άριστα το Δέκα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

1. Στο γεφύρι της Άρτας. Ο χώρος της κρατικής έκθεσης ίσως το καλύτερο φιλέτο κρατικής γης στη χώρα, εδώ και δεκαετίες είναι μια συνοικία – φάντασμα. Επιτροπές και παρα-επιτροπές κατέληξαν στο να βάλει ιδιώτης λεφτά. Χωρίς masterplan, χωρίς κόνσεπτ, χωρίς στρατηγική.

2. Στη φωτογραφία. Αν αυτή η δημιουργική ασάφεια δεν είναι φωτογραφική επειδή βρήκαν ήδη τον επενδυτή, το φιλέτο θα αφεθεί να χαλάσει και να βρωμίσει με αποτέλεσμα να μην τρώγεται.

3. Στο φιάσκο. Θα γινόταν εθνικό πάρκο, θα έμπαιναν σημεία εισόδου – εξόδου, θα απαγορεύονταν γουρούνες, θα έκαναν καλαίσθητα αναψυκτήρια, θα έφτιαχναν φιλικούς προς το περιβάλλον δρόμους, θα έβαζαν όρια και σημαδούρες στα ταχύπλοα, θα, θα, θα… Ο Ακάμας παραμένει το μεγαλύτερο φιάσκο πολιτικής του famous Προέδρου.

4. Στο πόρισμα. Ποινική δίωξη στον Κατσουνωτό προτείνει ο Αιμιλιανίδης. Αναμένουμε και το πόρισμα για τις φυλακές. Θα παίξει Χ;

5. Στην ησυχία. Η μάχη για την εξαγορά της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας από το ταμείο Lone Star εξ Αμερικής ορμώμενο, μας θυμίζει την ανήσυχη ηρεμία που υπήρχε πριν από τη θύελλα του κουρέματος. Θυμάστε; Τότε που κάναμε και καρναβαλίστικες παρελάσεις.

6. Στη Δημοκρατία. Αν ένας μοναδικός μέτοχος εξαγοράσει την τράπεζα – ραχοκοκαλιά της χώρας με μερίδιο 40% στις τραπεζικές εργασίες, και αυτός ο μέτοχος δεν είναι άλλη τράπεζα, να ετοιμάζεστε για να έχουμε δύο προέδρους στη χώρα. Ο ένας στον λόφο του Προεδρικού και ο άλλος στον λόφο της Αγίας Παρασκευής.

7. Στη διάσωση. Αν συμβεί το πιο πάνω θα γίνει πράξη και η συνταγματική αναθεώρηση του Φούλη. Δεν θα έχουμε όμως βοηθό πρόεδρο, αλλά συν-πρόεδρο.

8. Στη σκέψη. Σκεφτείτε, λοιπόν, να είσαι μοναδικός ιδιοκτήτης, χωρίς τα «check and balances» (που λέει και ο Φούλης) που φέρνει η πολυμετοχικότητα, μιας τράπεζας που ελέγχει τις οικονομικές συναλλαγές μιας ευρωπαϊκής χώρας: Οι πολιτικοί θα ανεβαίνουν γονατιστοί στο κτίριο να σε συναντήσουν, σαν σε τάμα στην Παναγία της Τήνου. Το δε data στο οποίο θα έχει πρόσβαση από τον έλεγχο της συγκεκριμένης τράπεζας, θα έχει επιρροή σε άτομα από τον Τραμπ μέχρι τον Πούτιν. Με 600 εκατομμύρια! Πάντα ήμασταν φτηνοί στις εξαγορές, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Βγενό.

9. Στις ευθύνες. Η διοίκηση της τράπεζας αλλά και το Δ.Σ. φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το ότι την άφησαν ανοχύρωτη απέναντι σε τέτοιες επιθετικές, φτηνές εξαγορές. Μέχρι και φτηνιάρικες θα έλεγα.

10. Στη μνήμη. Αν θέλουμε να λεγόμαστε κράτος, η μνήμη του νεαρού Θανάση πρέπει να γίνει σημαία διαφάνειας και κράτους δικαίου. Για όλους τους πολίτες. Χθες ήταν οι γονείς του, αύριο είμαστε εμείς οι υπόλοιποι.

*Σπονδοφόρος: Ο Κήρυκας που επιβάλλει την ειρήνη μεταξύ αντιμαχόμενων πλευρών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΣΠΟΝΔΟΦΟΡΟΣ

Σταθερά βήματα πίσω: Τελευταία Ενημέρωση