ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενα αγαλμα για τους επιδημιολόγους

TO ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Όλο γλύκες η κυρία Ντίνα μας αυτή τη βδομάδα. Ετοιμάζεται βλέπετε για shopping therapy μετά από πολύ καιρό. «Είδες Θωμά μου; Μας άνοιξαν και τα mall και την Στασικράτους. Τι άλλο θέλουμε σιορ;». Η κυρία Ντίνα συνέχισε με την παραγγελία της: Ψάρι στη σχάρα, χόρτα βραστά και λουβί για την επομένη μέρα το μεσημέρι. «Να βάλω και ένα λαδερό;» την ρώτησα. «Με τίποτα», απάντησε οργισμένη. «Πρεπει να χάσω τρία κιλά για να φορέσω τα ρούχα της νέας σεζόν». «Ως γνωστόν, όπως λεει και η κυρία διευθύντρια του must, η κα Χριστοφόρου, η ανοιξιάτικη μόδα θα είναι γεμάτη χρώματα. Πρέπει να είμαστε έτοιμες». Ακολούθησε βέβαια το οικονομικό δελτίο της ημέρας. «Ευτυχώς που είναι και ο Αβέρωφ και αντιλαβάνεται τα της αγοράς», φώναξε από πίσω ο πρώην τραπεζίτης σύζυγος της κυρίας Ντίνας.

Αναλαμβάνοντας αυτός την ενημέρωση με πληροφόρησε πως με παρέμβαση του πρόεδρου του ΔΗΣΥ άνοιξαν (ευτυχώς) τα mall και ίσως γλυτώσουν οι τράπεζες την προσθήκη νέων NPLs από αυτά. Άσε που αναμένεται «μπαμ» στις εισπράξεις από τον ΦΠΑ, μιας και οι κυρίες και οι κύριοι της Λευκωσίας και της Λεμεσού έχουν πάθει στέρηση από την έλλειψη fashion shopping. Μεγάλη ανακούφιση ακούς για τα δύο μεγάλα γκρουπ ένδυσης της χώρας, Χουλιώτη και Μαλλούπα & Παπακώστα. «Αντε να μας ανοίξουν και εμάς», αναφώνησα κι εγώ βλέποντας έναν εκ των δημοφιλών επιδημιολόγων να εισέρχεται στο μαγαζί με την μάσκα του για να παραλάβει το take away. «Η χώρα πρέπει να μας στήσει αγαλμα», αναφώνησε ο επιδημιολόγος με αυτοπεποίθηση. «Κλείσαμε τελευταίοι από όλη την Ευρώπη και μάλιστα μετά τα Χριστούγεννα, και ανοίγουμε πρώτοι». «Ουτε ταχυδακτυλουργοί να ήμασταν», συνέχισε με στόμφο το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας.

Δεν απάντησα πάντως στο επιχείρημά του εν πρώτοις γιατί έχει κάποιο δίκαιο και κατά δεύτερον επειδή είναι μεγάλος πελάτης και πάντα διαλέγει τα καλύτερα (και πιο ακριβά) πιάτα. Σε άλλα νέα, σκέφτομαι να φτιάξω ξαδερφάκι της Μπέμπας στα βουνά. Ναι - ναι καλά ακούσατε. Με τις επενδύσεις που γίνονται πλέον εκεί ψηλά αλλά και την μανία των Κυπρίων να ανακαλύψουν τα μονοπάτια της κυπριακής φύσης, που καταλήγουν σε τραπέζωμα, πιστεύω πως το μέλλον της εστίασης της Κύπρου είναι σε… υψόμετρο. Εμαθα μάλιστα από έναν γνωστό δήμαρχο πως ο Mr Prime της Λεμεσού, ο κ. Ρομανόφ που αγόρασε έναντι πινακίου φακής το ιστορικό Βερεγγάρια, ετοιμάζεται να το φτιάξει ως ξενοδοχείο πολυτελείας προσθέτοντας αρκετά δωμάτια στο υπάρχον κτήριο, έχοντας δε στο πλευρό του γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων του εξωτερικού. Πραγματική όμως αλυσίδα από το εξωτερικό, όχι όπως το Marriot του Giovanni.

Ουρές προβλέπω στον Πρόδρομο και πρέπει να είμαστε εκεί όταν θα συμβαίνουν αυτά. Μία φίλη του μαγαζιού από την Λεμεσό μάλιστα με ενημέρωσε πως λίγο πιο κάτω, στα γραφικά χωριά Βουνί, Λόφου, Κοιλάνι, Όμοδος, γίνεται σφαγή ποιος θα προλάβει τα αγοράσει από τις τράπεζες τα σπίτια από τους πλειστηριασμούς. Μάλιστα η κα Γιολίτη αγούγεται πως επένδυσε εκεί για την καλοζωία της και όχι στην Γιόλου. «Τουλάχιστον επενδύει στην κυπριακή γη και όχι στο Κολωνάκι σαν κάποιους άλλους», σχολίασε καταληκτικά και με νόημα η φίλη μου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Θωμά Μπέμπα

Το παντοπωλείο: Τελευταία Ενημέρωση

Μεγαλόφωνες συζητήσεις για deals που έρχονται, πωλήσεις, εξαγορές, νέοι παίκτες εμφανίζονται καθημερινά για να ψιλαφήσουν ...
Του Θωμά Μπέμπα
 |  ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ
Έξαλλη η κυρία Ντίνα, η σύζυγος του πρώην μεγάλο-τραπεζίτη, την οποία εξυπηρετούμε κάθε μεσημέρι με τα υπέροχά μας μαγειρευτά ...
Του Θωμά Μπέμπα
 |  ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ