ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το νέο status quo της lux Λεμεσού

«Έπρεπε να ήταν ο ελεγκτής στα καλύτερά του και θα βλέπαμε εκθέσεις επί εκθέσεων για τη βιωσιμότητα αυτών των επενδύσεων», είπε ο Οδυσσέας, ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας φίλος του Αβέρωφ

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Για να χρησιμοποιήσω μια κλασική έκφραση των δημοσιογράφων των εφημερίδων, πριν λοιπόν στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο μας κείμενο, στο οποίο περιγράφαμε το δελτίο θυέλλης στη σχέση Μαξίμου – Προεδρικού, για τον Great Sea Interconnector, ήρθε η επιβεβαίωση με τον χειρότερο τρόπο, δυστυχώς. Ως καλαμαράς που ζει και ευημερεί στην Κύπρο, μόνο θλίψη μού προκαλεί ο καβγάς για το συγκεκριμένο πάπλωμα. Ειδικά δε διαβάζοντας τα ελληνικά κυβερνητικά τρολ, που την έπεσαν «στους ανθέλληνες» Κυπρίους. Καλά, τα κυπριακά τρολ γιατί δεν απαντούν, διερωτώμαι; Το τι έσυραν του καημένου του @MP Kyriakos Hadjiyiannis δεν περιγράφεται! Του Χατζηγιάννη! Που μεγάλωσε με την ελληνική σημαία με την Κύπρο στη μέση πάνω από το κρεβάτι του.

Μιας και γράφω για τη συγκεκριμένη σημαία θυμήθηκα και την πρώτη κυρία Φιλίππα Καρσερά, η οποία σύμφωνα με την κα Αντωνία, μεγάλη φαν της οικολογίας και του παφιτικού κατσικιού ελευθέρας βοσκής, έχει βάλει στόχο να κάνει το Προεδρικό «ένα κτίριο πρότυπο βιώσιμης λειτουργίας». Μετά την ανακύκλωση και το «zero waste», σειρά θα λάβουν φωτοβολταϊκά, μέχρι και μπαταρίες, που θα το κάνουν ως το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο κτίριο. «Έπρεπε να ήταν ο ελεγκτής στα καλύτερά του και θα βλέπαμε εκθέσεις επί εκθέσεων για τη βιωσιμότητα αυτών των επενδύσεων», είπε από το διπλανό τραπέζι ο Οδυσσέας, ο γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας φίλος του Αβέρωφ. «Τι συνδέει την Λάρνακα, τους Λευκαρίτες με το Βερεγγάρια;» συνέχισε με ολίγον παραπονιάρικο ύφος ο κυριος Οδυσσέας. Η σύμπραξη της bbf: του Ρωσσοκύπριου Vadim Romanov, απογόνου της δυναστείας, με τον Ντίνο για την ανάπτυξη του μετώπου των πρώην διυλιστηρίων. «Αυτός ο Vadim ήταν πάντα κάτω από το ραντάρ μας» είπε ο Νίκος Μερακλής, Πάφιος Χριστοδουλιδικός από τη Γεροσκήπου. «Σίγουρα δεν είναι δικός μας» απάντησε όλο νόημα ο κ. Οδυσσέας. Δεν τον έχω δει ποτέ στις Αvant Garde συνάξεις του Αlexey Gubarev της Palta, τότε που για τον κοινό μας φίλο Αβέρωφ έστρωνε χαλιά. «Ωραίες, εποχές» τόνισε με στόμφο η σοσιαλιτέ του μαγαζιού κυρία Αγγέλα. «Έφερναν τον Ramazotti για τα γενέθλιά τους όπως φέρνουν οι Λευκωσιάτες τον dj Lo, που τώρα ειρήσθω εν παρόδω είναι και στη συμφωνική ορχήστρα». «Όχι πως τώρα δεν έχουν λεφτά να το κάνουν, αλλά πλέον με την απόσταση που τους έβαλε το νέο Προεδρικό, η σλάβικη μειονότητα της lux Λεμεσού, είναι πολύ προσεκτική, ειδικά όταν βγαίνει εκτός του κρατιδίου της…» συμπλήρωσε με τη γνωστή του σοφία ο κυρ-Γιώργος ο συνταξιούχος τραπεζίτης.

Πάντως η ομήγυρης συμφώνησε σε ένα κοινό τόπο αυτή τη Δευτέρα. Πως ο κυρ Κυριάκος Χρυσοχός έχει ήδη βγάλει τις προσκλήσεις για τα εγκαίνια του περιμετρικού και τρέχει να προλάβει να τα κάνει πριν τις 16 Ιουλίου, που αρχίζουν τα προστίματα να τρέχουν. «Το αντιλαμβάνεσαι αν πας στα άλλα εργοτάξια της Cyfiled, δεν υπάρχει πλάσμα να δουλεύει στον δρόμο Λεμεσού – Πλατρών». Σε μια βδομάδα μπήκαν οι φωτισμοί, έβαλαν πινακίδες, έστρωσαν νύχτα την άσφαλτο και σήμερα βάφουν και τις γραμμές (!), μας ενημέρωσε ο κ. Νίκος Μερακλής, του οποίου η έγνοια για τα μεγάλα έργα οδοποιίας έγινε φετίχ λόγω του δρόμου Πάφου – Πόλης. «Έρχεται ο Έξαρχος ο φίλος μας με καλή διάθεση να τα βρουν με τον Αλέξη, υπάρχει νεύμα από το τρίγωνο των Βερμούδων (Κολωνάκι – Μαξίμου – Μεγάλη Βρετανία) να μην υπάρξει άλλη κρίση μετά τον Interconnector, θα υπάρξει συμφωνία και επανεκκίνηση των έργων» δήλωσε με αποφασιστικότητα ο John, ο νεαρός στιλάτος καλαμαράς με τις προσβάσεις στην αθηναϊκή άρχουσα τάξη. «Σε αυτή την είδηση πάω να σας φτιάξω κυπριακή κωλοκτύπα που είναι η εποχή της με χειροποίητα μακαρόνια από τα χεράκια μου» ανακοίνωσε με πλατύ χαμόγελο ο Βαρνάβας, ο σεφ μας από την Ίνια, που από μικρός έτρωγε για πρόγευμα τις αστακογαρίδες από τις Σπηλιές του Μανώλη στον Ακάμα. Salut με το all classic Ξυνιστέρι του Αλέξη Φωτειάδη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Θωμά Μπέμπα

Το παντοπωλείο: Τελευταία Ενημέρωση

«Θα τον πάρουν σοβαρά τον Νίκο, τώρα που θα αρχίσει το party με την Intrakat», είπε ο κυρ-Γιώργος ο συνταξιούχος τραπεζίτης ...
Του Θωμά Μπέμπα
 |  ΤΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ