ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το αεροδρόμιο και το κυπριακό σιτάρι

Ω! τι σύμπτωση αναφώνησε ο μάγειράς μας ο Κώτσιος, από την Ινεια της Πάφου, καθώς παραλάμβανε την ομολογουμένως σπουδαία βαρελίσια ζιβανία του Τσιάκκα

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Η αλήθεια είναι πως ο Yφυπουργός Τουρισμού μας είναι σοβαρός γνώστης της γαστρονομίας αλλά και της σημασίας της για την μακροημέρευση της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας. O άνθρωπος, όμως, παρέλαβε ένα τουριστικό προιόν με βάση το «fish and chips» και προσπαθεί να το μετεξελίξει σε «χοιρινό κοντοσούβλι». Δικαίως, λοιπόν, η κυρία Ντίνα, η γυναίκα του μεγαλοτραπεζίτη, μόνο καλά λόγια έχει για τον μικρό εργένη υφυπουργό. «Τον είδα με τα ίδιά μου τα μάτια να κάνει εφόδους και να ελέγχει εστιατόρια αν τηρούν τα μέτρα», εξήγησε με θαυμασμό για το νέο της πουλέν, στον κύριο Νίκο, τον σικάτο παρ’ ολίγον πρόεδρο της Κύπρου. «Τι να σου κάνει όμως ο μικρός», απάντησε ο κύρ Νίκος. «Όταν στο αεροδρόμιό σου πουλάς ελληνικά και γαλλικά κρασιά και αγνοείς προκλητικά τα σπουδαία κυπριακά αλλά και τα μικρά ποιοτικά τυροκομεία». Η δήλωση του κυρίου Νίκου άναψε φωτιές στα σάλα του μαγαζιού, την ώρα που έφερνε ο διανομέας τα κρασιά των Τσιάκκα – Αργυρίδη- Βλασσίδη. Ω! τι σύμπτωση αναφώνησε ο μάγειράς μας ο Κώτσιος, από την Ινεια της Πάφου, καθώς παραλάμβανε την ομολογουμένως σπουδαία βαρελίσια ζιβανία του Τσιάκκα, η οποία είναι βέβαια πιο ακριβή από το 12 χρονών Chivas Regal. «Αξίζει τα λεφτά της σε κάθε γουλιά», μίλησε ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης, συνεχίζοντας σκωπτικά, «όταν έκαναν το αποικιοκρατικό συμβόλαιο με την Hermes, έπρεπε να τα είχαν σκεφτεί αυτά, τώρα για να μπει μια κυπριακή εταιρεία στα προϊόντα πώλησης των αεροδρομίων η διαχειρίστρια εταιρεία ζητά τα κλειδιά της». «Σκάνδαλο!», αναφώνησε η κυρία Ντίνα. «Καρούσος και Περδίος τα γνωρίζουν αυτά;» ρώτησε μεγαλοφώνως. «Αν θέλετε, να τους ενημερώσει ο καημένος ο κύριος Αριστείδης της Aristides Distilling που φτιάχνει το σπουδαίο κυπριακό τζιν, επ’ ονόματι «Αόρατος» με βάση το πεύκο του Ακάμα», συμπλήρωσε ο πάντα ενημερωμένος για τα νέα της κυπριακής γης Κώτσιος, ο μάγειράς μας.

Ο κύριος Αριστείδης είναι ένας σπουδαίος τεχνίτης των αποσταγμάτων, ο οποίος είχε αποστακτήριο στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, το οποίο πούλησε και ήρθε γεμάτος όνειρα και έφτιαξε το τελευταίας τεχνολογίας αποστακτήριό του στη Λευκωσία. Το gin του «αόρατος» δεν καταδέχονται πολλοί να το φιλοξενήσουν πλην της «Alpha Mega», η οποία δείχνει μια ευαισθησία στα νέα κυπριακά start ups γαστρονομίας φιλοξενώντας στα ράφια της και την Humour, τη φρέσκια κυπριακή μπύρα από το Δάλι. «Α! είναι αυτός ο κύριος που σπέρνει σιτάρι από την Καρπασία στα χωράφια της Λευκωσίας και ετοιμάζει χειροποίητο κυπριακό ουίσκι;» ρώτησε ο κύρ Νίκος, ο παρ’ ολίγον Πρόεδρος της Κύπρου. «Αυτός είναι», απάντησε ο Κώτσιος. «Επιτέλους το τιμημένο κυπριακό σιτάρι να βρει τον δρόμο του εκτός από τα στομάχια των κυπριακών χοίρων», συνέχισε ο κύριος Νίκος. «Λέτε γι’ αυτό να μη βάζει στα ράφια του Carlsberg από τον Φωτιάδη μεγάλη υπεραγορά;» ρώτησε ο διανομέας των κρασιών, κλείνοντας την πόρτα.