ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η μάχη του γάλακτος

Έξαλλη η κυρία Ντίνα, η σύζυγος του πρώην μεγάλο-τραπεζίτη, την οποία εξυπηρετούμε κάθε μεσημέρι με τα υπέροχά μας μαγειρευτά

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Έξαλλη η κυρία Ντίνα, η σύζυγος του πρώην μεγάλο-τραπεζίτη, την οποία εξυπηρετούμε κάθε μεσημέρι με τα υπέροχά μας μαγειρευτά. Η κυρία Ντίνα, που μαθαίνει όλα τα επιχειρηματικά νέα από τις διασυνδέσεις της με τις τράπεζες, έχει βάλει τελευταία στο στόχαστρο των αστικών της αναλύσεων τις μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες του τόπου. Κινούμενη στο πνεύμα των καιρών για υγιεινή διατροφή, θυμήθηκε την παρτίδα χαλουμιών που στείλαμε στην Σουηδία και μας την έστρεψαν πίσω οι ξένοι γιατί τα τυριά ήταν γεμάτα από ουσίες αντιβιοτικών. «Πού τα θυμηθήκατε αυτά κυρία Ντίνα» της επισημαίνω μεταξύ της παραγγελίας για λιουβιά και λαβράκι, ενώ ο άνθρωπος του wolt περίμενε να του φορτώσω το μηχανάκι… «Μα, δεν βλέπεις τι μας ταΐζουν;» συνέχισε η κυρία Ντίνα. Αυτά βέβαια ήταν το ορεκτικό γιατί η συζήτηση είχε άλλο σκοπό… «Καλά να μας κάνουν οι καλαμαράδες, που ήρθαν να μας πάρουν το χαλλούμι».

Μετά την Δέλτα που έφτιαξε εργοστάσιο για χαλούμι στην Κύπρο με βασικό στόχο να πάρει μερίδιο από την πίτα των 200 εκατ. εξαγωγών, ετοιμάζεται να φτιάξει τοπικό εργοστάσιο και η «Όλυμπος» από την Βόρεια Ελλάδα, θέλοντας να δώσει συνέχεια στην μάχη με τους πρώην συνεργάτες, αδελφούς Πέτρου, οι οποίοι με την σειρά των προϊόντων τους η οποία είναι εμπνευσμένη από το πορτοφόλιο της «Όλυμπος» έκαναν κατάληψη στην αγορά τον χρόνο που μας πέρασε. Μην ξεχνάμε πως οι αδερφοί Πέτρου και η «Αλάμπρα» είναι μία από τις μεγάλες δύνάμεις των κυπριακών εξαγωγών χαλουμιού. Για κάποιους αυτό είναι κτύπημα κάτω από την ζώνη, για άλλους η Όλυμπος χρησιμοποίησε τους Αδερφούς Πέτρου για να μπεί στην αγορά και μετά τους άφησε και έφυγε. Στους πιο πάνω προσθέστε και την νεοφερμένη στα ράφια της Λευκωσίας «αχναγάλ» στην οποία λέγεται πως κάνουν κουμάντο οι αγελαδοτρόφοι και ο πανίσχυρος σύνδεσμος τους. Χαμένοι από την νέα μάχη του γάλακτος είναι φυσικό να είναι οι δύο μεγάλοι που μοίραζαν στα δύο την αγορά. Η Χαραλαμπίδης Κρίστης και οι Αδερφοί Λανίτης της ελληνικής 3Ε. Η τελευταία και πάρα τις κατά καιρούς εξαγγελίες της για ανάπτυξη νέων προϊόντων όπως χαλλούμι, γιαούρτι, τυριά κλπ, φαίνεται να δείχνει μια δυστοκία, δίνοντας χώρο στους νέους παίκτες.

Η κυρία Ντίνα πάντως είχε για επιδόρπιο τα καλά νέα: Οι μέτοχοι της Ελληνικής Τράπεζας φαίνεται να έχουν «κρυώσει» με την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Λοϊζίδη ως νέου CEO της Τράπεζας, ενώ διστάζουν να προχωρήσουν και με εισαγωγή ξένου επικεφαλής, θέλοντας εν τέλει τραπεζίτη που να γνωρίζει την αγορά. Με βάση το δικό μου μυαλό, ο Φοίβος Στασόπουλος ο οποίος είναι προσωρινός CEO επιβεβαιώνει την ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού».