ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα πουλέν της κυρίας Ντίνας

Η κυρία Ντίνα εφάρμοσε την οριζόντια ψηφοφορία στην αστική Λευκωσία, δηλώνοντας έτσι και με σαφή τρόπο την υπερκομματική επιρροή του τραπεζικού συστήματος

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

«Γκαρσόν! Έναν Αόρατο με τόνικ», φώναξε ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης εισερχόμενος στο μαγαζί τη Δευτέρα. Το χαμόγελο του βραχύσωμου συνταξιούχου της ΕΤΥΚ ήταν μεγάλο, όπως και η διάχυτη ευφορία που εξέπεμπε. Μάλιστα, η θεαματική είσοδος έγινε χωρίς την περιλάλητη σύζυγο, την κυρία Ντίνα, η οποία, όπως έμαθα κατόπιν, είναι αυτή τη βδομάδα άκρως απασχολημένη ως επιτελάρχης σε όχι έναν, όχι δύο αλλά τέσσερεις υποψηφίους από τρία διαφορετικά κόμματα (!), όπως περήφανα μας ενημέρωσε ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης καθήμενος κάτω από την ιερή κολώνα (που ακούει αλλά δεν μιλά) του τραπεζιού του. «Μα πώς γίνεται αυτό;» τον ρώτησε ο ήδη καθήμενος στο απέναντι τραπέζι παρολίγον πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κύριος Νίκος. «Η σύζυγος επιλέγει τους υποψηφίους με βάση το μπρίο τους και τις αστικές τους συνήθειες. Γι’ αυτό μπορεί να μοιράζει κάρτες ταυτοχρόνως για τους Μιχάλη Σοφοκλέους, Δημήτρη Δημητρίου, Αριστο Δαμιανού και Χρύση Παντελίδη!». Βασικά, η κυρία Ντίνα εφάρμοσε την οριζόντια ψηφοφορία στην αστική Λευκωσία, δηλώνοντας έτσι και με σαφή τρόπο την υπερκομματική επιρροή του τραπεζικού συστήματος. «Η προσωπική ψήφος όμως είναι μια» παρενέβηκε ο γοητευτικός Βάσος, ο πρώην επιχειρηματίας και νυν εισοδηματίας. «Η κυρία Ντίνα μάχεται για τα πιστεύω της στηρίζοντας τους handsome υποψήφιους της, αλλά δεν ψηφίζει η ίδια ποτέ για να μην τους απογοητεύσει», διευκρίνισε ο σύζυγος, αλλάζοντας κουβέντα: Η Λευκωσία κατά τον βραχύσωμο πρώην μεγαλοτραπεζίτη, περνά επενδυτική άνοιξη στα ακίνητα, και μάλιστα στις νέες οικίες. Σύμφωνα με τις πάντα έγκυρες πηγές του, οι developers της πόλης τρίβουν τα χέρια τους από τις πωλήσεις νέων κατοικιών. Το ίδιο δεν μπορεί κάποιος να πει για τα παλιά σπίτια και ειδικά αυτά των άνω των είκοσι χρόνων, τα οποία μένουν στα αζήτητα. Την ίδια ώρα και οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν πάρει τα πάνω τους ενώ όλοι περιμένουν τα κίνητρα για τα ηλεκτρικά που εξήγγειλε ο υπουργός Καρούσος.

«Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος Πετρίδης τα έχει πάρει στο κρανίο με τον Νικόλα και τις αναφορές του όσον αφορά την οικονομία. Και ξέρετε όταν τα παίρνει ο Κωνσταντίνος… ακόμη και ο Πρόεδρος σηκώνει λευκή σημαία», πρόσθεσε ο Βάσος ο γοητευτικός γνώστης του καλού single malt. O Πετρίδης φαίνεται να δικαιώνεται με την πολιτική της οριζόντιας ρίψης helicopter money μιας και η ύφεση της Κύπρου είναι πολύ λιγότερη του αναμενόμενου, η ανεργία είναι ελεγχόμενη, το δημόσιο χρέος δεν το λες και μη διαχειρίσιμο, και έχουμε ανέλπιστες ενδείξεις για επενδύσεις από μεγάλες πολυεθνικές. Όμως, αυτό το «Πρίγκιπας του λαϊκισμού» που έριξε στην Κυριακάτικη Καθημερινή ήταν λίγο «too much», σχολίασε o πάντα politically correct κυρ Νίκος, για να πάρει την απάντηση από τον Βάσο: «Αναρωτιέμαι τι sms του έστειλε μετά απ’ αυτό η φίλη του η Στασού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook