ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Το γρήγορο ψάρι ενάντια στο μεγάλο

Η κυρία Ντίνα έριξε τη βόμβα αλλάζοντας θέμα: «Προβλέπω πως αυτή τη φορά το μικρό ψάρι θα φάει το μεγάλο στα τραπεζικά μας δρώμενα»

Του Θωμά Μπέμπα

Του Θωμά Μπέμπα

Κύμματα αντιδράσεων προκάλεσε η προηγούμενη συζήτηση στη σάλα της «Μπέμπας». Τα τηλέφωνα δεν σταματούσαν να κτυπάνε, άλλοι για να συγχαρούν «διθυραμβικά» τη νέα επιχειρηματική ατζέντα των συνδαιτημόνων του μαγαζιού για τα κυπριακά προϊόντα, και άλλοι για να διαμαρτυρηθούν, όπως είπαν, «γιατί τους πήρε άδικα το κολάνι». Αναφέρομαι βέβαια στα αεροδρόμια και την διαχειρίστρια Hermes. Στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που απαντώ πάντα έχω το αφελές modeaut-troll «μα εγώ είμαι ένας απλός ταβερνιάρης». Κάποιοι το μασούν, κάποιοι βέβαια όχι. Ενας που δεν τσιμπά είναι η Hermes, η οποία, ως απάντηση σε όσα της γράψαμε, περί μη προώθησης των κυπριακών προϊόντων στα καταστήματα, μας ανέφερε (δικαίως) «εμείς εν τζιαι». «Εχουν δίκαιο» τοποθετήθηκε αμέσως η κυρία Ντίνα, η γυναίκα του πρώην μεγαλοτραπεζίτη, πριν καν προλάβω να ολοκληρώσω το briefing της παρέας για τα τεκταινόμενα. «Η Hermes ενοικιάζει τα καταστήματα στη CTC-ARI, παλαιάς ιδιοκτησίας Σιακόλα και νυν των Ιρλανδών της Air Lingus». «Αυτά είναι προβλήματα», απάντησε με σκεπτικισμό ο κυρ Νίκος, ο παρολίγον πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατεβάζοντας με θόρυβο στο λαρύγγι του μια γουλιά λευκό «Γρίφο» από τον Βλασίδη. «Αν δώσαμε χωρίς όρους και προδιαγραφές τα καταστήματα των αεροδρομίων στους Ιρλανδούς, είναι σαν να έχουν το branding του κυπριακού τουρισμού εν λευκώ». «Στους Ιρλανδούς; Αυτοί δεν μασάνε, δες τον Χούριγκαν και το πέρασμά του από τα τραπεζικά μας δρώμενα», συμπλήρωσε ο εύσωμος πρώην μεγαλοτραπεζίτης. «Εχουν μόνο ένα soft spot» συμπλήρωσε μπαίνοντας στην κουβέντα ο Κώτσιος ο μάγειρας μας από την Ινια. «Μόνο αν τους μεθύσεις μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους». Η συζήτηση είχε πάρει τον δρόμο της εκτροπής, αφού όλοι στη σάλα άρχισαν να αφηγούνται και από μια εμπειρία με την Ιρλανδία, τους κατοίκους και την ροπή τους στο οτιδήποτε έχει αλκοολ. Με όσα άκουσα δεν μου φάνηκε ευοίωνο το μέλλον των κυπριακών προϊόντων στα ράφια των αεροδρομίων μας.

Η κυρία Ντίνα, η οποία πάντα με μαεστρία κατευθύνει την ατζέντα των συζητήσεων, έριξε τη βόμβα αλλάζοντας θέμα: «Προβλέπω πως αυτή τη φορά το μικρό ψάρι θα φάει το μεγάλο στα τραπεζικά μας δρώμενα», είπε και αμέσως έπεσε σιγή… «Ντίνα όχι», της ψιθύρισε ο σύζυγος πρώην μεγαλοτραπεζίτης, «μην πας εκεί καλή μου», συμπλήρωσε αναψοκοκκινισμένος, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των θαμώνων. «Πλέον τα γρήγορα ψάρια τρώνε τα αργά», υπέγραψε η κυρία Ντίνα, σταύρωσε με στυλ το πόδι αρπάζοντας το Instagram στο κινητό, για να ψάξει για το νέο post του Νικόλα για την Γιώτα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS