ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τότεναμ - Άρσεναλ 2-2: «Χάρηκε» η Λέστερ

Ιδανικό για τη Λέστερ το τελικό 2-2 ανάμεσα σε Τότεναμ και Άρσεναλ στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»! Με δέκα παίκτες από το 55' οι «κανονιέρηδες», ανατροπή σε δύο λεπτά από τα «σπιρούνια», κόντρα στη ροή του αγώνα είχε προηγηθεί αλλά και ισοφάρισε η ομάδα του Βενγκέρ! Στο -2 και -5 από την κορυφή γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι.

Για τους οπαδούς της Άρσεναλ, αυτό ήταν... ποδοσφαιρική ομορφιά. Γι' αυτούς της Τότεναμ, ξεκάθαρα, ήταν η... απόλυτη γκαντεμιά. Οι γηπεδούχοι, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας πως στην ανάπαυλα βρίσκονταν πίσω στο σκορ με 1-0. Είχαν κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, οι «κανονιέρηδες» αδυνατούσαν ν' αλλάξουν 3η πάσα, η μπάλα παιζόταν στο μισό γήπεδο των φιλοξενούμενων κι όμως, η ομάδα του Βενγκέρ προηγήθηκε! Ο Οσπίνα, αρχικά, στο 26' έκανε σωτήρια επέμβαση σε σουτ του Λαμέλα σε πρώτο χρόνο έπειτα από σέντρα που έγινε από δεξιά και στο 39', ο Ράμσεϊ με μαγική τακουνιά από ασίστ του Μπεγερίν έκανε το 1-0 για την Άρσεναλ! Όση προσπάθεια κι αν κατέβαλαν οι παίκτες του Ποκετίνο, αδίκως κυνηγούσαν το σκορ, αλλά... αυτή είναι και η βαθύτερη ομορφιά του ποδοσφαίρου...

Το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι ήταν... εκπληκτικό! Η Άρσεναλ έμεινε με παίκτη λιγότερο στο 55' όταν ο Κοκλέν δεν πρόλαβε τον Κέιν από δεξιά με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει και να πάρει αδιαμαρτύρητα τη δεύτερη κίτρινη, για να ξεκινήσει η ... επιχείρηση ανατροπή από την Τότεναμ! Στο 57' ο Οσπίνα απέκρουσε πάνω στη γραμμή ένα δυνατό και πολύ κοντινό σουτ του Κέιν, ωστόσο, μέσα σε δύο λεπτά τα «σπιρούνια» έφεραν τα πάνω – κάτω! Αρχικά με τον Αλντερβάιρελντ από σύγχυση στην άμυνα των «κανονιέρηδων» σε εκτέλεση κόρνερ, με τον Βέλγο να σουτάρει από το πρώτο δοκάρι και στο 62' ο Χάρι Κέιν με γκολ που σε ομορφιά... ανταγωνίζεται αυτό του Ράμσεϊ με την τακουνιά από το πρώτο μέρος. Όλα έδειχναν πως το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Ποκετίνο το εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό, μέχρι να έρθει μια κάθετη μπαλιά του Μπεγερίν στον ταχύτατο Αλέξις Σάντσες που έτρεξε μπροστά από τρεις αμυντικούς για να νικήσει με διαγώνιο σουτ τον Γιορίς και να γράψει το 2-2!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Γουόκερ, Αλντερβάιρελντ, Βίμερ, Ρόους (78' Ντέιβις), Ντάιερ, Ντεμπελέ (82' Σον), Λαμέλα (67' Μέισον), Άλι, Έρικσεν, Κέιν

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Γκάμπριελ, Γκιμπς, Κοκλέν, Ελνένι (75' Ζιρού), Ράμσεϊ, Εζίλ (90' Κάμπελ), Σάντσες, Γουέλμπεκ (85' Φλαμινί)

Πηγή: england365.gr

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση