ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-0: Ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά

Οι «μπλε» βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όπως φάνηκε βάσει της εικόνας των δύο ομάδων καθώς και του αποτελέσματος το ντέρμπι ήταν μόνο στα χαρτιά αφού η Τσέλσι επιβλήθηκε εύκολα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0 στο Στάμφορντ Μπριτζ και κέρασε με τεσσάρα τον Ζοσέ Μουρίνιο στην επιστροφή του. Πλέον οι «μπλε» βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πίσω από την κορυφή ενώ οι «κόκκινοι διάβολοι» βλέπουν τον στόχο του πρωταθλήματος να μοιάζει ανέφικτος. Τραγική εμφάνιση από τον Σμόλινγκ που φέρει ευθύνη και στα τέσσερα γκολ που δέχθηκε η ομάδα του ενώ ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν κατάφερε να διαχειριστεί τα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν από την αρχή του παινχιδιού.

Γκολ στο 30’’, ανύπαρκτη η Γιουνάιτεντ

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Τσέλσι να πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ μέχρι στιγμής. Ο Σμόλινγκ με τον Μπλίντ δεν συνεννοήθηκαν σωστά αφήνοντας αμαρκάριστο τον Πέδρο που πέρασε τον Ντε Χέα στην έξοδο και σημείωσε το 1-0 σε κενή εστία. Αυτή η πρώτη φάση του αγώνα ήταν και το προμήνυμα για την εμφάνιση της Γιουνάιτεντ στο πρώτο ημίχρονο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν τραγικοί στην άμυνα με τους Μπλιντ και Σμόλινγκ να συνεχίζουν τα παιδαριώδη λάθη ενώ επιθετικά ήταν ακίνδυνοι. Το δεύτερο γκολ για την Τσέλσι δεν άργησε να έρθει αφού ο Σμόλινγκ αδράνησε ξανά αφήνοντας αμαρκάριστο τον Κέιχιλ μέσα στην περιοχή για να κάνει με βολέ το 2-0. Η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να πιέσει αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού η μόνη επικίνδυνη φάση που δημιούργησε ήταν στο 23’ λεπτό όταν Ερέρα και Λίνγκαρντ ανάγκασαν τον Κουρτουά σε διπλή επέμβαση. Την ίδια στιγμή η άμυνα της Γιουνάιτεντ φαινόταν να τα έχει ακόμη χαμένα και αν δεν ήταν ο Ντε Χέα να αποκρούσει σε δύο περιπτώσεις τότε θα μιλούσαμε για διασυρμό από το ημίχρονο.

Το βιολί ο Σμόλινγκ, πάρτι η Τσέλσι

Μπορεί η Γιουνάιτεντ να γλίτωσε τον διασυρμό στο πρώτο ημίχρονο αλλά αυτός τελικά ήρθε στο β’ αφού δέχθηκε ακόμη δύο τέρματα μετά από τραγική άμυνα του Σμόλινγκ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» μετά και την αλλαγή του Μουρίνιο που έβαλε τον Μάτα στην θέση του Φελαϊνί έδειξε να είναι καλύτερη και να πιέζει για να πετύχει το γκολ που θα την έβαζε στο παιχνίδι. Αντί όμως να σκοράρει η Μάντσεστερ το έκανε η Τσέλσι στο 62’ όταν ο Αζάρα απελευθερώθηκε από τον Σμόλινγκ που μάρκαρε ακόμη μια φορά με τα μάτια και έκανε το πλασέ στέλντοντας την μπάλα στα δίκτυα του Ντε Χέα. Αυτό ήταν και το γκολ που ουσιαστικά σκότωσε την Γιουνάιτεντ που από εκεί και έπειτα κατέθεσε τα όπλα. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με ένα γκολ μικρογραφία της εικόνας όλου του παιχνιδιού, ο Καντέ δέχθηκε την πάσα έκανε μια φθηνή ντρίμπλα στον Σμόλινγκ και σούταρε για να κάνει το 4-0. Το παιχνίδι στην συνέχεια έχασε κάθε ουσία αφού οι δύο ομάδες απλά περίμεναν το τέλος του αγώνα με αυτό να έρχεται και να βρίσκει τους οπαδούς της Τσέλσι να πανηγυρίζουν μια νίκη που τους φέρνει ένα βαθμό από την κορυφή.

Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ασπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Μόσες, Κάντε, Μάτιτς, Αλόνσο, Πέδρο (71' Ναθάνιελ), Ντιέγκο Κόστα (78' Μπατσουανί), Αζάρ (78' Γουίλιαν)

Μαν. Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί (52' Ρόχο), Σμόλινγκ, Μπλίντ, Ερέρα, Φελαϊνί (46' Μάτα), Λίνγκαρντ (65' Μαρτιάλ), Πογκμπά, Ράσφορτ, Ζλάταν

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση