ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστρέφει η F1 με το ίδιο πάντα πνεύμα της!

Όλα αλλάζουν, όμως ο ύμνος παραμένει σταθερός

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με κάθε επισημότητα η σεζόν της Formula 1 αρχίζει, και φέτος τα πάντα μπορούν να συμβούν. Οι αλλαγές στα μονοθέσια πολλές, κάτι που δίνει την ευκαιρία για μεγάλες εκπλήξεις. Η Ferrari δείχνει ιδιαίτερα δυνατή, ενώ η Red Bull και η Mercedes θα είναι εκεί. Ερωτηματικό υπάρχει στην περίπτωση της McLaren κι αν αυτή μπορεί να συναγωνιστεί τις άλλες τρεις, ενώ πιο πίσω στο grid… χαμός.

Κι όμως ενώ όλα αλλάζουν στην F1 υπάρχει ένα στοιχείο που μένει σταθερό τα τελευταία χρόνια και αυτό αφορά το θεματικό τραγούδι – ύμνο (theme song). Απ’ το 2018 μέχρι σήμερα ο κάθε φίλος της Formula 1 απολαμβάνει τον παλμό, την κάθε νότα, την κάθε παύση, και όλα όσα εμπερικλείονται στο αριστούργημα που συνέθεσε ο Brian Tyler.

Χρησιμοποίησε μια ολόκληρη συμφωνική ορχήστρα με βιολιά, τσέλα, κοντραμπάσα, τρομπέτες, κόρνα, τρομπόνια, τύμπανα και πολλά ακόμη συνθέτοντας μια μελωδία που στο άκουσμα της σε μαγεύει.

Κατά τύχη η ιδανική επιλογή

Όντας μεγάλος θαυμαστής της F1, κουβαλώντας αυτήν την τρέλα και το πάθος για την ναυαρχίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ο Tyler ήταν ίσως η ιδανική και πιο λογική επιλογή ώστε να δημιουργήσει τον ύμνο.

Βέβαια οι ιθύνοντες της F1 δεν ήξεραν την τρέλα του και όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος όταν γνώρισε τους Fernando Alonso, Mika Hakkinen, David Coulthard ώστε να έρθει σε επαφή με τους ίδιους τους πρωταγωνιστές και να αντιληφθεί τι εστί F1 απ’ την πλευρά του πιλότου ήταν μια απ’ τις στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Έμπνευση απ’ το… δράμα

Μέσα από αυτές τις συναντήσεις και βλέποντας ξανά βιντεοσκοπημένο υλικό απ’ τη δεκαετία του 70’, του 80’ μέχρι την μοντέρνα εποχή με στιγμές όπως τον αγώνα του 2008 όταν ο Λούις Χάμιτλον κέρδισε τον τίτλο στον τελευταίο γύρο περνώντας τον Τίμο Γκλοκ, ο Tyler βρήκε την έμπνευση που χρειαζόταν και τον ώθησαν στη δημιουργία αυτής της δραματικής και συναρπαστικής μουσικής.

Η σύνθεση του αφορά το ταξίδι του οδηγού μέσα στο μονοθέσιο του, που περνά μέσα από μια σειρά συναισθημάτων. Απ’ την κορυφή στον πάτο του grid, απ’ την απόλυτη χαρά στην απογοήτευση.

«Είναι τόσο δραματικό και συναισθηματικά συναρπαστικό ως άθλημα για κάθε θαυμαστή. Ήθελα να το αποτυπώσω. Τα πάντα, την ένταση που υπάρχει, τις απογοητεύσεις… Δεν είναι μόνο η ενέργεια και η ταχύτητα… Ήθελα να συνθέσω κάτι που να εμπερικλείει το πνεύμα της F1» σημείωσε ο Tyler, και εμείς δεν έχουμε να προθσέσουμε τίποτα άλλο πέραν απ’ το να υπερτονίσουμε πως πέτυχε το στόχο του στον απόλυτο βαθμό.

Απολαύστε:

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση