ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ λέει «όχι» στην προπονητική

«Θα έρχομαι στο Άνφιλντ, ακόμα κι αν δεν το θέλει ο νέος κόουτς»!

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Πιο χαλαρός από ποτέ, πιο ήρεμος από ποτέ και πιο συνειδητοποιημένος για όσα μπορεί να πει και όσα επιθυμεί σε αυτό το στάδιο της ζωής του.

Αν η Άρσεναλ δεν πάρει αυτό το πρωτάθλημα, ο Έμερι θα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο...
Ο Γιούργκεν Κλοπ σε μια εξαιρετική μεγάλη συνέντευξη στο SkySports, έχοντας να μετρήσει πλέον περίπου άλλες 15 μέρες μέχρι το μεγάλο φινάλε του πρωταθλήματος και το δικό του φινάλε από τη Λίβερπουλ μετά από 9 χρόνια, ξεκαθάρισε πως η προπονητική δεν είναι πια αυτό που θέλει.

Πάντοτε κρατά μια πισινή, βέβαια, για όσα λέει και σκέφτεται, γνωρίζοντας πως στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να λες «ποτέ». Ωστόσο, με τις σκέψεις που κάνει αυτή τη στιγμή και τις προτεραιότητες που βάζει, όταν θα έχει ξεκουραστεί και θα θελήσει να επιστρέψει, δεν θα είναι σε κάποιον πάγκο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για:

-Την ανακοίνωση της αποχώρησης από τον Ιανουάριο: «Το πλάνο εξ αρχής ήταν να έχω δυνάμεις μέχρι και την τελευταία μέρα. Την επόμενη σεζόν θα ήταν δύσκολα τα πράγματα αν συνέχιζα... Πρέπει να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και γεμάτος ενέργεια. Ακόμα και το 80% δεν είναι αρκετό. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει ν' ασχολείσαι 24 ώρες το 24ωρο και το έκανα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και ξέρω ότι δεν μπορώ να συνεχίσω να το κάνω έτσι στην κεφαλή ενός συλλόγου όπως είναι η Λίβερπουλ. Είναι κομμάτι της ζωής ν' αλλάζεις σκεπτικό και προτεραιότητες κάποια στιγμή...».

-To timing της ανακοίνωσης: «Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το πω αργότερα. Να το ξέρω, δηλαδή, να το ξέρουν αρκετοί και να μη το λέμε. Γιατί θα έφτανε η στιγμή που θα έπαιρναν τηλέφωνο οι ατζέντηδες για μεταγραφές και θ' απορούσαν γιατί δεν θα νοιαζόμουν για το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν».

-Την εξέλιξη του πλάνου Λίβερπουλ 2.0: «Μίλησα για τη Λίβερπουλ 2.0 και αυτό δεν σταματά επειδή φεύγω εγώ. Θα ξεκινήσει νέο πρότζεκτ, αλλά η Λίβερπουλ 2.0 θα συνεχιστεί».

-Την αφοσίωσή του στη Λίβερπουλ: «Δεν με νοιάζει αν θα με θέλει στο γήπεδο ο νέος προπονητής, εγώ θα είμαι εκεί και θα βλέπω τη Λίβερπουλ. Τώρα θα ξαναπάω και στο Ντόρτμουντ να δω την ομάδα γιατί δεν προλάβαινα να το κάνω. Αλλά θα είμαι στο “Άνφιλντ” και θα βλέπω τα ματς».

-Τις στιγμές που θα ήθελε ν' αλλάξει: «Δεν μετανιώνω για τίποτα, δεν θα άλλαζα ούτε ένα δευτερόλεπτο απ' όσα έζησα και όσα πέρασαν. Ήταν όλα ιδανικά. Η καλύτερη δυνατή επιλογή, στο καλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα».

-Τις σχέσεις του με τους παίκτες: «Η σχέση μου με όλους τους παίκτες είναι εξαιρετική και κανείς δεν θα σταματήσει ν' αγαπά το ποδόσφαιρο επειδή έφυγα εγώ. Δεν σταματήσαμε το σχολείο όταν έφευγαν οι καθηγητές μας. Με τα παιδιά υπάρχει σεβασμός και αγάπη και ναι, ορισμένες φορές υπήρξαν σκαμπανεβάσματα, αλλά είναι λογικό σε μια τέτοια μακρά πορεία».

-Το μέλλον του στο ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι δεν θέλω να ξαναγίνω προπονητής. Θέλω να εμπλακώ ξανά στο ποδόσφαιρο, θέλω να ξαναδουλέψω, αλλά δεν θέλω να το κάνω ως προπονητής».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Γενικά: Τελευταία Ενημέρωση