ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0: Έβγαλε... σφυγμό και πάει για υπέρβαση

Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγώνες ο Ολυμπιακός

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Επιστροφή στις νίκες μετά από τρεις ήττες για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» χωρίς να δυσκολευτούν ιδιαίτερα, επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου και... φορτσάρουν για την πρόκριση επί της Μπεσίκτας.

Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και… φορτσάρει για πρόκριση ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 2-0 του Ατρομήτου χάρη στην κεφαλιά του Ντα Κόστα και το αυτογκόλ του Φυτανίδη και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον επαναληπτικό με την Μπεσίκτας για τους «16» του Europa League.

Έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος, ωστόσο μία στιγμή αδράνειας στην άμυνά του ήταν αρκετή για να δώσει στους Πειραιώτες το προβάδισμα. Μάλιστα, για ακόμη μια φορά όπως και στον επαναληπτικό του Κυπέλλου Ελλάδας, οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν κόντρα στους Περιστεριώτες με κεφαλιά, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Φυτανίδης στέλνοντας άθελά του τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έβαλε… ταφόπλακα στις ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αποθέωση και standing ovation κατά τη διάρκεια των αλλαγών των Τσόρι Ντομίνγκες και Εστέμπαν Καμπιάσο που έπαιξαν βασικοί, πήρε το χειροκρότημα και ο Μάριν που ήταν θετικός και ξεκίνησε, επίσης, στην ενδεκάδα. Το πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι που είχαν σε καλή ημέρα τους Κατράνη, Ούμπιδες, Μανιάτη και Λημνιό, ενώ και ο Γκορμπούνοφ είχε θετική εμφάνιση παρότι έχει ευθύνη στο πρώτο γκολ που δέχεται.

Εξαιρετικός ο ρυθμός από το ξεκίνημα του αγώνα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορούσαν και προσπαθούσαν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα του Ατρομήτου. Από την άλλη, οι ποδοσφαιριστές του Σα Πίντο προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην κόντρα-επίθεση, παίζοντας αρκετά από τα άκρα και τους ταχύτατους Λημνιό και Πλατέλλα. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι αλλά η κεφαλιά του Μανιάτη στο 12’ πέρασε άουτ, αφού βρήκε και στον Φυτανίδη. Δευτερόλεπτα αργότερα, το σουτ του Φορτούνη έξω από την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι δύο ομάδες έδειχναν διάθεση να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, ο ρυθμός ήταν πολύ καλός αλλά οι καλές φάσεις έλειπαν μπροστά στις δύο εστίες. Έπρεπε να φτάσουμε δε στο 35’ για να δούμε την καλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Ο Φορτούνης με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ-α-τετ τον Ανδρούτσο αλλά ο Γκορμπούνοφ τον σταμάτησε. Ένα λεπτό αργότερα, όμως, ο πορτιέρε του Ατρομήτου δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο. Ο Φορτούνης σέντραρε από τα αριστερά, ο Ζησόπουλος έχασε τον Ντα Κόστα, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, εκμεταλλευόμενος και την κάκιστη τοποθέτηση του Γκορμπούνοφ.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει το προβάδισμα που θα του έλυνε τα πόδια, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις μέχρι τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε απειλήσει την εστία του Λεάλι. Δεν του το επέτρεψε, όμως, ο α’ βοηθός Βασίλης Καμπούρης, ο οποίος στο 38’ υπέδειξε λανθασμένα οφσάιντ τον Λημνιό που έμπαινε από τα αριστερά στην περιοχή αλλά και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έκοψε τον Τόνσο, ο οποίος έβγαινε απέναντι από τον Λεάλι.

Ο Ατρόμητος βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο και έψαχνε… αντίδραση. Μπήκε στην επανάληψη καλύτερα, πίεσε για την ισοφάριση τον Ολυμπιακό αλλά οι παίκτες του Βούζα αμύνονταν με σχετική ευκολία. Είχε δε στο 57’ μια καλή στιγμή με τον Πλατέλλα, αλλά το πλασέ του μπλόκαρε εύκολα ο Λεάλι και πέντε λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες «κλείδωσαν» το τρίποντο. Ο Φορτούνης έκανε «γλυκιά» σέντρα από τα δεξιά, ο Ανσαριφάρντ -που είχε τρία λεπτά στον αγωνιστικό χώρο- έβαλε την προβολή αλλά ο Φυτανίδης ήταν αυτός που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκορμπούνοφ, γράφοντας το 2-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε. Ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων, με τον Ατρόμητο να ψάχνει ένα γκολ μπας και καταφέρει να μπει ξανά στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος. Στο 75ο λεπτό, μάλιστα, οι Περιστεριώτες είχαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Ντιγκινί με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Ντάουντα απέναντι από τον Λεάλι, με τον Ιταλό πορτιέρε να… βγάζει το πλασέ του Νιγηριανού και να μην του επιτρέπει να σκοράρει. Επτά λεπτά αργότερα δε, είχαμε το highlight της αναμέτρησης. Ο Ελιουνούσι έκανε κακό πλασέ μέσα από την περιοχή, ο Ανδρούτσος επωφελήθηκε αλλά το κοντινό του σουτ έδιωξε ο Γκορμπούνοφ, με τον Λευκορώσο τερματοφύλακα να κάνει και δεύτερη μεγάλη επέμβαση ενώ είναι πεσμένος και να κρατάει το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

www.sport-fm.gr

Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι - Ντε Λα Μπέγια, Παρέδες, Ντα Κόστα, Ρέτσος - Καμπιάσο (74’ Μπουχαλάκης), Μάρτινς - Ανδρούτσος, Μάριν (66’ Ελιουνούσι), Φορτούνης - Τσόρι (59’ Ανσαριφάρντ).

Στον πάγκο: Χουτεσιώτης, Ρομαό, Καρντόσο, Σισοκό.

Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ - Κοντοές, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Κατράνης - Μανιάτης, Ούμπιδες – Πλατέλλας (66’ Ντιγκινί), Τόνσο (75’ βασιλείου), Λημνιός (83’ Λε Ταλέκ)- Ντάουντα.

Στον πάγκο: Θεοδωράκης, Λαζαρίδης, Μπάγκα, Κυριακίδης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση