ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανόρθωση: Άγγιξε το τέλειο στην άμυνα

Έδειξε βελτίωση εκεί που «πονούσε»

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Για να επιτευχθεί η πολύ σπουδαία νίκη επί της Γάνδης, η Ανόρθωση θα έπρεπε να είχε μια αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία. Και αυτό το γεγονός επιτεύχθηκε στον απόλυτο βαθμό, το βράδυ της Πέμπτης (25/11), στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ.

Τόσο οι τέσσερις αμυντικοί του Τιμούρ Κετσπάγια, όσο και ο Ασάφ Τζουρ στο τέρμα βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα κόντρα στους Βέλγους, έχοντας σημαντικό μερίδιο στην πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα αβίαστα και πολλά λάθη των προηγούμενων αγώνων δεν έκαναν την εμφάνισή τους και αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος της βελτίωσης της εικόνας που έδειξε στο σύνολο της η ομάδα.

Για την ιστορία, η Γάνδη είχε δέκα τελικές στο σύνολο, όμως μια με δύο μόνο απείλησαν ουσιαστικά την εστία της ομάδας της Αμμοχώστου. Από την άλλη, η Ανόρθωση είχε δύο, με το εντυπωσιακό γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου να είναι και η μοναδική της προσπάθεια στο στόχο.

Αυτό που έλειψε από την Ανόρθωση στα προηγούμενα παιχνίδια και το είχε απλόχερα κόντρα στους Βέλγους, ήταν οι κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών της και οι αλληλοκαλύψεις, ιδιαίτερα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί, όπου δέσποζε η παρουσία του Μιχάλη Ιωάννου που έτρεξε πολύ και μοίραζε σωστά την μπάλα, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Ο Ιωάννου δεν άφησε να φανεί και η απουσία του αρχηγού Κωστάκη Αρτυματά, αφού ήταν από τους πολυτιμότερους της χθεσινής επικράτησης.

Επιπρόσθετα, και η παρουσία του Ανδρέα Χρυσοστόμου ως αλλαγή βοήθησε στο να διατηρηθεί η συνοχή και η πίεση στη μεσαία γραμμή, για όσο άντεχαν οι ποδοσφαιριστές. Τόσο ο Ιωάννου, όσο και ο Χρυσοστόμου έδειξαν ότι αξίζουν περισσότερων ευκαιριών και είναι θέμα του Τιμούρ Κετσπάγια να τους τις δώσει στα επόμενα παιχνίδια.

Πλέον, αυτό που μετράει είναι όλο αυτό να διατηρηθεί και στα επόμενα παιχνίδια, με στόχο η ομάδα να συνεχίσει στα ίδια επίπεδα απόδοσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση

Το μεταγραφικό πλάνο και πως επηρεάζει η διαφαινόμενη φυγή Σάντος
24sports.com.cy
 |  ΑΕΛ
Σημαντικό από κάθε άποψης το λεμεσιανό ντέρμπι στο «Στάδιο Αλφαμέγα»
24sports.com.cy
 |  ΑΕΛ