ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΑΠΟΕΛ: Σαν μια δεύτερη νιότη..

Σούπερ σεζόν για τον Ίσαμ Τσεμπάκ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

O Ίσαμ Τσεμπάκ αποτελεί μια εκ των σημαντικότερων μονάδων του ΑΠΟΕΛ καθώς πραγματοποιεί την καλύτερη του σεζόν με τα «γαλαζοκίτρινα». Κάτι που λίγοι θα περίμεναν με βάση τα όσα έδειξε στις προηγούμενες δυο σεζόν. Ο Μαροκινός είχε έρθει στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2022 κι από τότε δεν ήταν λίγες οι μεταγραφικές περίοδοι στις οποίες το όνομα του έπαιζε για αποχώρηση.

Εκ των πραγμάτων στη πρώτη σεζόν η εικόνα του ήταν τουλάχιστον μέτρια και σε καμία περίπτωση δεν συμβάδιζε με όσα περίμεναν να δουν στον Αρχάγγελο μιας και οι συστάσεις του ήταν πέρα για πέρα θετικές. Από την περασμένη σεζόν άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς και επί Σωφρόνη Αυγουστή έδειχνε μια ελαφρώς καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Με την έλευση δε του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς ο 34χρονος είχε σταθεροποιηθεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζει και χωρίς να έχει φανέλα βασικού. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά καθώς ο Τσεμπάκ είναι από τους πιο πιστούς «στρατιώτες» του Ρικάρντο Σα Πίντο.

Διανύει την καλύτερη του σεζόν με τα «Γαλαζοκίτρινα» έχοντας μάλιστα σκοράρει και 2 τέρματα. Έχει χαρακτηριστικά τα οποία ταιριάζουν «γάντι» στον τρόπο παιχνιδιού του Σα Πίντο όπως η ταχύτητα του, τα ανεβάσματα όταν επιτίθεται η ομάδα και το απρόβλεπτο. Την ίδια ώρα όμως δείχνει σημαντική συνέπεια στα αμυντικά του καθήκοντα, έστω κι τα λάθη δεν εξαλειφθεί εντελώς.

 

Όλα αυτά την ίδια στιγμή που κλήθηκε να αγωνιστεί σε αρκετές περιπτώσεις στην αντίθετη πλευρά από την φυσική του θέση. Η απειρία του Ζιεφτέ και ο τραυματισμός του Γουίλερ έφεραν τον Τσεμπάκ να ξεκινά τη σεζόν ως αριστερό μπακ, έστω κι αν έπαιζε με αντίθετο πόδι. Κάνοντας αρχικά τα απολύτως απαραίτητα και σιγά σιγά βάζοντας επιθετικά στοιχεία στο παιχνίδι του, σίγουρα το πρόσημο ήταν θετικό. Όταν δε κλήθηκε να επιστρέψει στη φυσική του θέση, τότε ο Μαροκινός έδειξε πως πρόκειται για ένα ακραίο μπακ που μπορεί να προσφέρει πολλά.

Με τις εμφανίσεις που κάνει στον αγωνιστικό χώρο έχει δώσει την καλύτερη απάντηση σε όσους υποστήριξαν πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που έχει πιάσει τα 34, είναι ένας από τους πιο δραστήριους και ενεργητικούς ποδοσφαιριστές που έχει στο δυναμικό του το ΑΠΟΕΛ λες και περνά μια δεύτερη νιότη.

Μαρία Βασιλειάδου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση