ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΑΠΟΕΛ: Ταχύτητα, ενέργεια και αποτελεσματικότητα

Τα χαρακτηριστικά των νέων μεταγραφικών στόχων των πρωταθλητών

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Νταβίντ Γκαγιέγο είναι σε καθημερινή επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΑΠΟΕΛ Πρόδρομο Πετρίδη για την απόκτηση ενός επιθετικού ο οποίος να ενταχθεί στην ομάδα με την έναρξη της προετοιμασίας της σε μια εβδομάδα από σήμερα.

Αυτή είναι η βασική εκκρεμότητα στα θέματα προγραμματισμού. Στην συνέχεια, όταν βρεθούν οι κατάλληλοι παίκτες, θα αποκτηθούν επιτελικός μέσος με επιθετικές τάσεις και αρετές και ένας ακόμα σέντερ φορ.

Όσοι γνωρίζουν την φιλοσοφία του νέου προπονητή των γαλαζοκιτρίνων αντιλαμβάνονται και τις ξεκάθαρες προθέσεις του να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό την επίθεση του ΑΠΟΕΛ. Οι αλλαγές θα αφορούν και πρόσωπα αλλά κυρίως και στην τακτική προσέγγιση του τρόπου που οι πρωταθλητές θα λειτουργούν επιθετικά, με απώτερο στόχο να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικοί.

Ο Ισπανός τεχνικός θέλει να βάλει στο ρόστερ των γαλαζοκιτρίνων επιθετικούς γρήγορους, αποτελεσματικούς, γεμάτους ενέργεια. Όσον αφορά στον επιτελικό μέσο, σε αντίθεση με τον Βιγιαφάνες, πρέπει να έχει επίσης ταχύτητα και στο μυαλό και στα πόδια.

Ο Γκαγιέγο ψάχνει για έναν πολύ ποιοτικό μέσο που να συνδέει τη μεσαία γραμμή με την γραμμή κρούσης, να παίζει κάθετα και ενίοτε να μπαίνει στη μεγάλη περιοχή των αντιπάλων δίνοντας στηρίγματα στον σέντερ φορ αλλά και επιδιώκοντας να τελειώνει τις φάσεις στις ευκαιρίες που θα έχει. Το νέο «δεκάρι» θα πρέπει να έχει την δύναμη και τις αντοχές για να βοηθάει ουσιαστικά και στον αμυντικό μηχανισμό της ομάδας, όπως επιτάσσουν οι ανάγκες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στους δύο νέους σέντερ φορ είναι ξεκάθρο ότι θα έχουν πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Γκεόργκι Κβιλιτάια και τους Τομανέ, Γουίλσον. Ο Νταβίντ Γκαγιέγο, θέλει γρήγορους στράικερ με πολυφωνία στα τελειώματα των φάσεων και αστείρευτη ενέργεια – εκρηκτικότητα προκειμένου να μπορούν να πιέζουν πολύ ψηλά, να κάνουν τον Θρύλο πολύ πιο δημιουργικό, ικανό και στις αντεπιθέσεις και κυρίως πολύ πιο αποτελεσματικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Η εξεύρεση των (2+1) παικτών που θα κάνουν τον νέο ΑΠΟΕΛ τρομερό και επιθετικά, είναι το πρώτο και ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα για τους πρωταθλητές σε σχέση και με τις νέες Ευρωπαϊκές… προκλήσεις που τους περιμένουν αλλά και τον στόχο για τον 30ο τίτλο που θα τους δώσει και το 3ο αστέρι στην ασπίδα με τα 5 γράμματα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

ΑΠΟΕΛ: Τελευταία Ενημέρωση