ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξάδα: Ποιος θα μείνει έξω;

ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Ομόνοια παλεύουν για τρεις θέσεις

Η πρώτη φάση του πρωταθλήματος πλησιάζει στο τέλος της και η πιο σημαντική μάχη που θα μας απασχολήσει είναι αυτή που αφορά τη διαμόρφωση των δυο γκρουπ. Ξέρουμε τις πέντε του δεύτερου, μετά και την πεντάρα από την ΑΕΚ η Δόξα δεν μπορεί να φιλοδοξεί για κάτι πέραν του γκρουπ διαβάθμισης, αλλά μένει να μάθουμε την έκτη.

Είναι τόσο κοντά οι ομάδες και τόσο απρόβλεπτη η εξέλιξη που απλά θα απολαύσουμε τα ματς για να διαπιστώσουμε τι τελικά θα συμβεί

Κανείς δε θέλει να μείνει έξω, αλλά ένας από ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα, Ανόρθωση και Ομόνοια θα πρέπει να υποστεί το ξενέρωμα να παίξει δέκα αγώνες χωρίς νόημα με τους υπόλοιπους που κινδυνεύουν.

Ο ΑΠΟΕΛ είναι η μόνη ομάδα που εξασφάλισε και μαθητικά την εξάδα, ενώ Απόλλων και ΑΕΛ δεν υπάρχει τρόπος να μείνουν έξω. Αυτή τη στιγμή, η βαθμολογία έχει ως εξής:

ΑΕΚ 28

Ανόρθωση 27

Νέα Σαλαμίνα 26

Ομόνοια 23

Πέντε βαθμοί χωρίζουν τις τέσσερις ομάδες και σε πέντε αγώνες όλα μπορούν να ανατραπούν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολλές ακόμα αναμετρήσεις ανάμεσά τους και αυτές θα κρίνουν πολλά.

Η 18η αγωνιστική φέρνει τον αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ανόρθωση τη στιγμή που η Ομόνοια έχει δύσκολη έξοδο στην Πάφο και η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται των εκ των ουραγών Ερμή. Είναι η ευκαιρία των «ερυθρόλευκων» να προωθηθούν και πάλι.

Η στροφή Νο 19 έχει την Ανόρθωση να υποδέχεται τον Απόλλωνα, την ΑΕΚ να παίζει εκτός με την ΑΕΛ και τη Νέα Σαλαμίνα εκτός με τη Δόξα. Η Ομόνοια πάει στον Ερμή.

Πάμε στην 20η αγωνιστική όπου η Ομόνοια υποδέχεται τη Δόξα, έχουμε το Βαρωτιώτικο Νέα Σαλαμίνα-Ανόρθωση και η ΑΕΚ το δικό της τοπικό ματς με την Αλκή.

Στην 21η η Ανόρθωση υποδέχεται την Ομόνοια, η ΑΕΚ πάει ΓΣΠ να παίξει με ΑΠΟΕΛ και η Νέα Σαλαμίνα παίζει με ΑΕΛ εκτός.

Τέλος, στο φινάλε η Ομόνοια έχει το πιο δύσκολο εντός με ΑΕΛ, η Νέα Σαλαμίνα υποδέχεται την Αλκή, η ΑΕΚ την Ένωση και η Ανόρθωση παίζει με τον Ερμή. Εδώ υπάρχει και ένα πρόβλημα, καθώς κανονικά πρέπει τα Νέα Σαλαμίνα-Αλκή και Ερμής-Ανόρθωση να γίνουν την ίδια ώρα αλλά είναι αδύνατο αφού και τα δυο θα διεξαχθούν στο «Αμμόχωστος». Θέμα για να λύσει η ομοσπονδία, πιθανόν με κλήρωση.

Μια σύντομη ανάλυση του προγράμματος, οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Ανόρθωση και η ΑΕΚ έχουν πιο δύσκολο πρόγραμμα ενώ της Νέας Σαλαμίνας φαντάζει το πιο ισορροπημένο. Η Ομόνοια παίζει με την πλάτη στον τοίχο αφού έχει το -3 σε βάρος της αλλά έχει πιθανότητες για ένα 3Χ3 που θα την στείλει στο «Α. Παπαδόπουλος» ακόμα και με το Χ δικό της. Αυτά όλα όμως είναι θεωρητικά είναι τόσο κοντά οι ομάδες και τόσο απρόβλεπτη η εξέλιξη που απλά θα απολαύσουμε τα ματς για να διαπιστώσουμε τι τελικά θα συμβεί!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X