ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος: Η γη της επαγγελίας των μεταγραφών

Την τιμητική της είχε η χώρα μας, σε έρευνα της FIFA!

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Αποκτήθηκε ο ένας από την Ισπανία, ο άλλος από την Ελλάδα, κάποιοι άλλοι από τη Βραζιλία και... δεν συμμαζεύεται. Περί τίνος πρόκειται η αναφορά; Μα στις αμέτρητες μεταγραφές, που έκαναν οι κυπριακές ομάδες τα τελευταία χρόνια βέβαια!

Και αν χωρίς να έχουμε πραγματοποιήσει κάποια μελέτη πάνω στο πιο πάνω θέμα, είμαστε εκ των προτέρων σίγουροι πως αυτές είναι πραγματικά πολλές... η έρευνα που δημοσίευσε η FIFA και αφορά τις μεταγραφές όλων των ομάδων (σε παγκόσμια κλίμακα) την τελευταία δεκαετία, μας αφήνει άφωνους!

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Κύπρος καταλαμβάνει την 13η θέση σε μεταγραφές ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό! Μάλιστα, για τη χώρα μας γίνεται ειδική αναφορά (!), αφού αποτελεί μεγάλη έκπληξη το ότι και ενώ ο πληθυσμός μας δεν ξεπερνά το 1 εκατομμύριο, οι κυπριακές ομάδες πραγματοποίησαν συνολικά 2,345 μεταγραφές!!!

Ουσιαστικά, βλέποντας κανείς αναλυτικά τις πρώτες τριάντα χώρες στη σχετική λίστα… φτάνει στο συμπέρασμα ότι η Κύπρος έχει το χαμηλότερο πληθυσμό, πράγμα που υποδεικνύει τις πόσες πολλές μεταγραφές από το εξωτερικό έχουν κάνει οι ομάδες μας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πρώτη η «ποδοσφαιρομάνα» Βραζιλία

Στη πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας, φιγουράρει η Βραζιλία, οι ομάδες της οποίας έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 6,200 μεταγραφές. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές αποτελούν ποδοσφαιριστές που αφού έπαιξαν μπάλα σε διάφορα μέρη του κόσμου, επέστρεψαν εν τέλει στη γενέτειρα τους.

Για την δεύτερη Αγγλία, αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 4,600 μεταγραφές που έκαναν οι ομάδες που υπάγονται στην Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, το 30% εξ αυτών αφορούν ποδοσφαιριστές από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Μας «κερδίζει» στις λεπτομέρειες η Ελλάδα

Από τη λίστα με τις χώρες που πραγματοποίησαν τις περισσότερες μεταγραφές την τελευταία δεκαετία… δεν απουσιάζει ούτε το όνομα της Ελλάδας!

Κάθε άλλο βασικά, αφού όχι μόνο βρίσκεται στις πρώτες τριάντα θέσεις, αλλά είναι και μια θέση πάνω από την Κύπρο!

Συγκεκριμένα, οι ελληνικές ομάδες έχουν κάνει συνολικά 2,500 μεταγραφές ποδοσφαιριστών από το εξωτερικό.

Εκτός των πρώτων τριάντα η Αφρική

Πέραν από τα πιο πάνω, η FIFA αναφέρεται και στο γεγονός ότι καμιά χώρα της Αφρικής δεν βρίσκεται στη λίστα με τις πρώτες 30, ενώ τις περισσότερες μεταγραφές από την εν λόγω Ήπειρο, τις πραγματοποίησε η Τυνησία, με 884 στο σύνολο… σχεδόν 500 λιγότερες από την 30η Βουλγαρία.

Επίσης, το μοναδικό εκπρόσωπο της Ασίας αποτελεί η Σαουδική Αραβία, που φιγουράρει στην 25η θέση με 1,400 μεταγραφές.

Συνολικά… η λίστα συμπληρώνεται από 22 χώρες της Ευρώπης, πέντε της Νοτίου Αμερικής, δύο της Κεντρικής Αμερικής και με μόλις μία από την Ασία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση