ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αθλητικός Δικαστής: «Κατακύρωση αγώνα υπέρ της Νέας Σαλαμίνας»

Η ανακοίνωση της ΚΟΠ

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με ανακοίνωση της η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου γνωστοποίησε την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή Αριστοτέλη Βρυωνίδη επί του διακοπέντα αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, το παιχνίδι κατακυρώθηκε με σκορ 3-0 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας, με τους «γαλαζοκίτρινους» να μένουν εκτός κυπέλλου. 

Όπως αποφάσισε ο Αθλητικός Δικαστής η ποινή του ΑΠΟΕΛ επί του θέματος είναι 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο, ενώ την ίδια ώρα επιβλήθηκε επιπλέον ποινή 2 χιλιάδων για τη συμμετοχή μόνο ενός Κύπριου ποδοσφαιριστή. Παράλληλα δεν υπήρξε κάποια ποινή που να επηρεάζει την παρουσία φιλάθλων της ομάδας σε επόμενους αγώνες.

Ο Αριστοτέλης Βρυωνίδης σημείωσε επί της απόφασης: «Θα ήθελα να τονίσω ότι είναι με μεγάλο δισταγμό που έχω αποφασίσει να περιοριστώ στην επιβολή ποινής προστίμου λαμβάνοντας υπόψη την κατακύρωση του αναφερομένου αγώνα υπέρ της Νέας Σαλαμίνας και της αποστέρησης της δυνατότητας του ΑΠΟΕΛ να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Παράλληλα λαμβάνω υπόψη ότι η διακοπή του αγώνα προήλθε από ένα μεμονωμένο επεισόδιο ρίψης κροτίδας και όχι από συνεχή παραβατική συμπεριφορά των οπαδών του ΑΠΟΕΛ». 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως η εκτέλεση της απόφασης για κατακύρωση του αγώνα με 3-0 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας και κατ’ επέκταση τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ απ’ τη συνέχεια του Κυπέλλου παίρνει αναστολή για 8 μέρες, διάστημα στο οποίο η ομάδα των «Γαλαζοκιτρίνων» έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Αναλυτικά η απόφαση: 

Ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ Αριστοτέλης Βρυωνίδης, εκδίκασε την υπόθεση της διακοπής του αγώνα του Κυπέλλου Coca – Cola μεταξύ της Νέας Σαλαμίνας και του ΑΠΟΕΛ που έγινε στις 16 Ιανουαρίου και αποφάσισε να κατακυρώσει τον αγώνα με σκορ 3-0 υπέρ της Νέας Σαλαμίνας και κατ΄ επέκταση, το ΑΠΟΕΛ αποκλείεται από τη συνέχεια του Κυπέλλου.

Το πλήρες κείμενο με το σκεπτικό των αποφάσεων του Αθλητικού Δικαστή για τον διακοπέντα αγώνα, δημοσιεύεται στα σχετικά αρχεία πιο κάτω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Νεα Σαλαμίνα: Τελευταία Ενημέρωση