ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Χρίστου σέρβιρε, Μάριο σκόραρε και Τακτακαλίτικο διπλό

Στο +6 απ' τη ζώνη υποβιβασμού η ομάδα του Κωστή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Σπουδαία νίκη πανηγύρισε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε της ΕΝΠ με 0-2 στο «Τάσος Μάρκου». Η ομάδα του Κωστή είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια και δίκαια έφθασε στους τρεις βαθμούς. Σκόρερ των δυο τερμάτων ο Ζοάο Μάριο με ισάριθμες κεφαλιές και ισάριθμες ασίστ του Χρίστου. Στο 45+3’ ο Πικής αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Πλέον η ομάδα της Λευκωσίας ανέβηκε στους 23’ βαθμούς και την 8η θέση του πρωταθλήματος. Απ’ την άλλη η ΕΝΠ έμεινε στον πυθμένα της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Α’ Ημίχρονο

Με διάθεση να παίξουν ανοικτά και επιθετικά μπήκαν οι δυο ομάδες στην αναμέτρηση. Στο 2’ λεπτό ήρθε η πρώτη προϋπόθεση για την ΕΝΠ, όταν από μπαλιά του Κύζα, ο Μουσελιάνι νίκησε τον Μπαρμπόσα στο σπριντ, αλλά ο Ταλιχμανίδης διάβασε σωστά τη φάση και απομάκρυνε με τα πόδια στα όρια της περιοχής. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε με δυο τελικές ευκαιρίες έπειτα από εκτελέσεις κόρνερ στο 4’ και το 6’, με τις κεφαλιές ωστόσο των Κονομή και Γκόμες να μην βρίσκουν στόχο. Μέχρι το 11’ της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός είχε άλλα 3 κορνέρ όμως πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα.

Παρά το καλό ξεκίνημα στην αναμέτρηση ο ρυθμός έπεφτε με την πάροδο του χρόνου και η δημιουργία φάσεων ήταν πενιχρή. Στο 23’ ο Ζοάο Μάριο έκανε τη μπαλιά από δεξιά, ο Βιερινίια με μιας δοκίμασε το σουτ, όμως έδωσε ύψος στη μπάλα και δεν ανησύχησε τον Παναγιώτου.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΕΝΠ δημιούργησε την προϋπόθεση για τέρμα όταν η μπαλιά του Κύζα στην περιοχή βρήκε τον Μουσελιάνι σε πλεονεκτική θέση, μα με αυτοθυσία ο Κονομής έκανε το τάκλιν και πρόλαβε τον επιθετικό των «βυσσινί» πριν αυτός κάνει την προβολή.

Η φάση αυτή ήχησε σαν καμπανάκι για τον Ολυμπιακό και στο 31’ βρήκε το τέρμα που έψαχνε. Ο Χρίστου έφυγε από αριστερά, έκανε τη μπαλιά στην περιοχή και ο Ζοάο Μάριο με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Παναγιώτου για να γράψει το 0-1.

Μάλιστα δέκα λεπτά αργότερα ήρθε και δεύτερο τέρμα για τον Ολυμπιακό σε μια φάση σαν copy paste. Ο Χρίστου έφυγε από αριστερά έκανε τη μπαλιά και ο Ζοάο Μάριο με κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά στο σημερινό παιχνίδι τον Παναγιώτου.

Στο 44’ η ΕΝΠ απείλησε με ένα σουτ του Μουσελιάνι απ΄ το ύψος της περιοχής, όμως ο Ταλιχμανίδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε.

Σε χρόνους καθυστερήσεων και σε μια δύσκολη φάση για τον διαιτητή, η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του Οκέκε με την αρχική υπόδειξη να είναι κόρνερ. Επί τούτου το VAR επέμβηκε και τελικά ο διαιτητής υπέδειξε την παράβαση και το πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πικής, ο οποίος πήρε κάποια μέτρα φόρα, εκτέλεσε, με τον Παναγιώτου να βγαίνει νικητής πέφτοντας στη σωστή γωνιά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Με το καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση για να βρει τρίτο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 47’ μετά από μπαλιά του Χρίστου, ο Φελίπε έκανε το κοντρόλ και υπό δύσκολες προϋποθέσεις το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει πάνω απ’ τα δοκάρια του Παναγιώτου.

Όσο περνούσε η ώρα, η ΕΝΠ έδειχνε διάθεση για να βγει μπροστά, όμως δεν είχε την σωστή τελική πάσα. Στο 61’ είχε ένα καλό σου του Κατσαρή, λίγα μέτρα εκτός περιοχής, με τη μπάλα να φεύγει πάνω απ’ την εστία του Ταλιχμανίδη. Πέντε λεπτά αργότερα και μετά από ένα φάουλ που εκτέλεσε ο Ίμερι, ο Σέσκο κέρδισε την κεφαλιά όμως δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά.

Στο 72’ ήταν σειρά του Καζάν να δοκιμάσει ένα δυνατό σουτ από αρκετή απόσταση, όμως η μπάλα έφυγε πάνω απ’ την εστία του Ταλιχμανίδη.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν σταμάτησε να δίνει οδηγίες, θέλοντας να δει την ομάδα του πιο συγκεντρωμένη και πιο επιθετική. Επί τούτου στο 74’ το σουτ του Ενρίκε έφυγε πάνω απ’ την εστία του Παναγιώτου, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Βιεϊρίνια απείλησε με σουτ εκτός περιοχής κι ανάγκασε τον Παναγιώτου σε μια σπουδαία επέμβαση.

Στο 81’ ο Φελίπε εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά, ο Ζοάο Μάριο κέρδισε τη κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να παίρνει σπουδαία και δίκαιη νίκη στο «Τάσος Μάρκου».

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΕΝΠ (Μαρκόφσκι): Παναγιώτου, Ιωάννου, Οκέκε (60' Δ. Σολωμού), Μουσιελιάνι, Σιμονόφσκι (69' Καζάν), Κύζας (60' Σ. Σολωμού), Κοσμάς, Κατσιαρής, Ίμερι, Σέσκο, Έλα

Ολυμπιακός (Κωστή): Ταλιχμανίδης, Πική, Φελίπε, Βιερίνια, Χρίστου (54' Τζεπάρ), Ταβάρες, Μάριο (88' Ίντζια), Κονομή, Γκόμες, Χαραλάμπους (75' Λουκουμπάρ), Μπαρμπόσα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: - / Ζοάο Μάριο 31', 42'

Κίτρινες Κάρτες: Κοσμά 53', Κατσιάρης 79' / Τζεπάρ 70'

Κόκκινες Κάρτες: - / -

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Νεοφύτου 

VAR: Μάριος Αντωνίου

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

NEWSROOM

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ολυμπιακός: Τελευταία Ενημέρωση

X

Μπες στο μυαλό των
αγαπημένων σου αρθρογράφων

Λάβε στο email σου το τελευταίο τους άρθρο τη στιγμή που δημοσιεύεται.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Απόκτησε συνδρομή με €50 τον χρόνο για πρόσβαση στην έντυπη έκδοση.

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗ