ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Λοΐζος Λοΐζου: Η επόμενη του ευκαιρία

Μια εκτίμηση για τη μετεγγραφή …που δεν έγινε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Το πιο hot όνομα των μετεγγραφών ήταν ο Λοΐζος Λοΐζου. Τελικά η πιθανολογούμενη μετακίνηση του νεαρού διεθνή μεσοεπιθετικού στη Μπρυζ δεν έγινε και ο ποδοσφαιριστής παραμένει στην Ομόνοια. Τουλάχιστον μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο.

Η εκπληκτική απόδοση του 18χρονου εξτρέμ στον πρώτο αγώνα με την Αντβέρπ και τα δύο γκολ που πέτυχε, ήταν το αποκορύφωμα της εξαίσιας και κυρίως υποσχόμενης εικόνας που έχει κτίσει στη βραχύβια του παικτική διαδρομή και αρκετοί ήταν αυτοί που θεώρησαν ότι ο ποδοσφαιριστής θα «χρησιμοποιούσε» το ματς αυτό ως «διαβατήριο» για την μετακίνηση σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Η πρόταση της Βέλγικης Μπρυζ – αυτή ήταν η μόνη που διέρρευσε ως έχουσα επίσημη ιδιότητα - ήταν για τις επικρατούσες παρ ημίν ποδοσφαιρικές συνθήκες, αλλά και για την ηλικία του ποδοσφαιριστή, εξαιρετική. 2500000 ευρώ συν 500000 μπόνους αναλόγως υλοποίησης στόχων και συμμετοχών, συν 10 τοις εκατό ποσοστό σε περίπτωση πώλησης του ποδοσφαιριστή.

Κατά μια δε εκτίμηση το συγκεκριμένο οικονομικό «πακέτο» δεν άφηνε περιθώρια για αρνήσεις.Όμως η Ομόνοια στη συνέχεια αύξησε κατά πολύ το ποσό κοστολόγησης του ποδοσφαιριστή και αξίωσε πέραν των 3.500.000 ευρώ.Ήταν επόμενο οι Βέλγοι μετά από αυτήν την αντιπρόταση να μην προχωρήσουν το θέμα. Παρά το ότι η πρόθεση απόκτησης του ποδοσφαιριστή ήταν έντονη.

Είναι εμφανές ότι η Ομόνοια δεν ήθελε να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή. Τους λόγους δεν τους ξέρουμε, αλλά μπορούμε να υποθέσουμε δυο ενδεχόμενα. Ότι πρώτον ο Σταύρος Παπασταύρου θεώρησε ότι θα υπάρξει στο μέλλον καλύτερη ευκαιρία, ή αν θέλετε καλύτερο timing, από το παρόν. Το δεύτερο που μπορεί να υποθέσει κανείς είναι να έθεσε βέτο ο Χένινγκ Μπεργκ. Να είπε δηλαδή ο Νορβηγός στον πρόεδρο ότι αυτόν τον παίκτη το θέλει γιατί πιστεύει ότι μπορεί να του κάνει τη διαφορά στη διεκδίκηση του τίτλου και στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους 16 του Κόνφερενς Λινγκ. Και επί πλέον -του είπε- ότι αυτή τη στιγμή φαντάζει αδύνατο να έλθει ισάξιος διάδοχος.

Είναι κατανοητό ότι σε τέτοιες περιπτώσεις ένας πρόεδρος θα ακολουθήσει τη γνώμη του προπονητή, εκτός αν η ομάδα έχει άμεση ανάγκη τα λεφτά. Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Ο Χένινγκ Μπεργκ είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε και ενηλικίωσε ποδοσφαιρικά το Λοΐζου. Άρα μάλλον θα ξέρει τις δυνατότητες του και τισ προοπτικές του καλύτερα από τον καθένα από μας.

Με το Λοΐζο Λοΐζου παραμένοντα στο (εξαιρετικό) της δυναμικό η Ομόνοια αυξάνει τις πιθανότητες της για κατάκτηση του τίτλου και πρόκρισης στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει και …έσοδα. Η νίκη σε κάθε αγώνα ομίλου Κόνφερενς Λιγκ χαρίζει €500.000 και η ισοπαλία €166.000. Ο νικητής του κάθε ομίλου καρπώνεται άλλα €650.000 και ο δεύτερος €325.000 . Η κατάκτηση του πρωταθλήματος σημαίνει …Τσάμπιονς Λινγκ. Η οικονομική πτυχή είναι γνωστή.

Το κυνήγι των δυο στόχων για την Ομόνοια σαφώς και δεν αποτελεί ουτοπία. Το τριφύλλι -επαναλαμβάνεται- αυτή τη στιγμή διαθέτει υλικό μεγάλων δυνατοτήτων, που χαρακτηρίζεται από πληρότητα, ισορροπία, εμπειρία και προσωπικότητα.

Με την Ομόνοια σε ψηλό επίπεδο απόδοσης ή αν θέλετε επίπεδο ποδοσφαίρου υλοποίησης στόχων, ο Λοΐζος Λοΐζου με βάση τις αποδεδειγμένες ικανότητες του δεν δηλώνει βροντερά «παρών», δεν αποτελεί σημαντικό γρανάζι, αλλά είναι παίκτης διαφοράς! Αυτό πιθανότατα σημαίνει το εξής: Ότι μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα πρόταση προς την Ομόνοια για τον παίκτη. Και ενδεχομένως αυτή η πρόταση να είναι καλύτερη από αυτήν της Μπριζ.

Χάθηκε μια ευκαιρία για τον παίκτη που ενδεχομένως μάλιστα να στεναχωρήθηκε για την εξέλιξη. Γιατί ίσως να πιστεύει ότι έπρεπε να αφεθεί να κάνει το βήμα, να ανοίξει φτερά για ψηλότερα και να υπογράψει ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Η Ομόνοια δια του Χένινγκ Μπεργκ τον ανέδειξε, (αν δεν ήταν ο Νορβηγός μάλλον σήμερα δε θα μιλούσαμε για ενδιαφέρον της Μπριζ), και του ζητά να περπατήσει μαζί της προς τους νέους της στόχους. Γιατί τον χρειάζεται. Τη χρειάζεται και αυτός για να βελτιωθεί περεταίρω. Ο Λοΐζος Λοΐζου παρά το νεαρό της ηλικίας του αποτελεί ήδη σημείο αναφοράς για την ομάδα.

Μέσα από τη διαδρομή που έρχεται ο νεαρός, ( εργαζόμενος σκληρά και έχων τα μυαλά στο κεφάλι), δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να δείχνει την κλάση του και να ωριμάζει περισσότερο.

Ο Λοΐζος Λοίζου μένει – επί του παρόντος τουλάχιστον – στην Ομόνοια.

Η επόμενη του ευκαιρία δύσκολα θα χαθεί…

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση