ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Οι τρεις ευστοχίες του Σωφρόνη

Πως οδηγήθηκε η Ομόνοια στη νίκη –πρόκριση

Και ξαφνικά η Ομόνοια έγινε ομάδα η οποία έχει ικανοποιητική αγωνιστική παρουσία που έχει φαντασία στο παιχνίδι της και και… κουβαλά ξανά τον αέρα της μεγάλης ομάδας ; Όχι βέβαια. Κάτι τέτοιο δεν έγινε από μια ομάδα που σε 25 αγώνες, ακόμη και σ’ εκείνους που είχε πετύχει άνετες νίκες, έπαιξε από μέτριο μέχρι κακό ποδόσφαιρο.

Η Ομόνοια πήρε προχθές την νίκη - πρόκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γιατί από πλευράς τακτικής ήταν σχεδόν ολόσωστη, περιόρισε τα αμυντικά λάθη σε …φυσιολογικό επίπεδο, αλλά και γιατί οι παίκτες της έδωσαν ότι μπορούσαν από πλευράς …ψυχής. Υπερέβαλαν εαυτούς σε μια τιτάνια προσπάθεια για να καταφέρουν αυτό που σχεδόν κανένας πριν το ματς δεν πίστευε ότι θα καταφέρουν. Αυτά έγιναν για να επιστρέψουν τα χαμογέλα στον πικραμένο κόσμο της ομάδας.

Η Ομόνοια πήρε προχθές την νίκη - πρόκριση κόντρα σε όλα τα προγνωστικά γιατί από πλευράς τακτικής ήταν σχεδόν ολόσωστη

Μεγάλο μερίδιο έχει στη νίκη - πρόκριση ο Σοφρώνης Αυγουστή. Ο Κύπριος τεχνικός, ξέροντας καλά το ΑΠΟΕΛ και ξέροντας επίσης πολύ καλά τις συνθήκες τέτοιων αγώνων έφτιαξε το αγωνιστικό του πλάνο για την υλοποίηση του στόχου. Πραγματοποίησε τρεις ουσιαστικές κινήσεις ευστοχίας, που εκ των πεπραγμένων λειτούργησαν θετικά για την ομάδα.

Έθεσε σωστά την άμυνα. Έριξε στον αγώνα το Νικόλα Παναγιώτου πλαισιώνοντας τον Εκτορ Γιούστε. Ο νεαρός έκανε εξαιρετικό παιχνίδι, βγάζοντας αρκετές άμυνες, κάποιες εκ των οποίων δύσκολες. Ήταν γρήγορος και καίριος στις επεμβάσεις του, συνθέτοντας ένα σχεδόν ιδανικό δίδυμο με τον Εκτορ Γιούστε που είχε και αυτός ψηλό επίπεδο απόδοσης. Η ουσία είναι ότι περιορίστηκαν κατά πολύ τα λάθη και το κέντρο της άμυνας δεν ήταν -ως συνήθως- ευάλωτο.

Έριξε στο τελευταίο διάστημα του αγώνα τον Ρομάν Μπεζούς. Η κίνηση αυτή δεν άρεσε στον περισσότερο κόσμο, αλλά ο Κύπριος κόουτς ήξερε ότι ο Ουκρανός είναι παίκτης που με την ποιότητα του μπορεί με μια ενέργεια να αλλάξει τη ροή του ματς. Ούτω και εγένετο. Το είχε κάνει και στο ματς με τον Ακρίτα (1-0) κατά τη 14η αγωνιστική στις 11.12.22 που σκόραρε στο 90+5’ ,ενώ είχε σκοράρει στο 90+5' και στο ματς με τη Δόξα (2-0) στις 1.10.22 στο πλαίσιο της πέμπτης αγωνιστικής. Από αυτόν λοιπόν ξεκίνησε η προσπάθεια για το νικητήριο, από αυτόν …τέλειωσε με το πέναλτι. Λίγοι παίκτες έχουν αυτό ποπυ λέμε κρύο αίμα για να αναλάβουν ευθύνη σε ένα κρισιμότατο σημείο του ματς για να δοκιμάσουν να κρίνουν ένα κρισιμότατο παιχνίδι.

Παρουσίασε μια ομάδα που ήξερε καλά τα όρια της. Δεν θέλησε να την τρέξει σε ένα ταχύ ρυθμό και να την υποβάλει σε ψηλές εντάσεις γιατί αυτό έγινε στο πρώτο ματς και η ομάδα προδόθηκε από τις ελλείψεις της. (Πράγματα που έπρεπε να γίνουν το καλοκαίρι δεν έγιναν και είναι δύσκολο να γίνουν τώρα). Έτσι παρέταξε την ομάδα πιο μαζεμένη και πιο συμπαγή. Εννοείται ότι δεν ήθελε με τίποτα να προηγηθεί ο αντίπαλος. Κυνηγούσαν μπάλες και έκλειναν χώρους οι παίκτες, αλλά έδιναν και γήπεδο στον αντίπαλο. Δεν μάρκαραν πάντοτε ψηλά.

Με αυτόν περίπου τον τρόπο καταγράφηκε η επιτυχία της Ομόνοιας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση