ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Έδειξε έτοιμη για μια νέα σελίδα

Νίκη ιδιάζουσας σημασίας, που δείχνει …επιστροφή

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η χθεσινή νίκη της Ομόνοιας επί του Απόλλωνα ήταν αναμφίβολα η πιο σημαντική φετινή και από τις πιο τονωτικές κατά την τελευταία τριετία.

Ηλθε σε μια χρονική στιγμή αδήριτης ανάγκης. Η ομάδα βρισκόταν σε περίοδο παρατεταμένης ύφεσης και τίθετο υπό αμφισβήτηση το αν είναι σε θέση να διεκδικήσει το μεγάλο στόχο. Όχι λόγω δυνατοτήτων…αλλά τάπαμε. Μη γινόμαστε γραφικοί .

Εκεί ακριβώς που η Ομόνοια διαφοροποιήθηκε από τα προηγούμενα ματς ήταν η αμυντική λειτουργία

Η προσδοκία είναι ότι από χθες άρχισε η αλλαγή της ρότας. Έτσι γράψαμε το Σάββατο. Ότι η ομάδα πρέπει να φύγει από τη ρότα που βρισκόταν.

Η Ομόνοια είχε ανάγκη τη νίκη αλλά είχε επίσης ανάγκη να δείξει ότι είναι έτοιμη για μια νέα σελίδα. Με τη χθεσινή εμφάνιση το έδειξε σε μεγάλο βαθμό. Έδειξε αλλαγμένη.

Ας το συγκεκριμενοποιήσουμε. Καταρχήν μη λέμε υπερβολές. Δεν ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο η Ομόνοια. Ούτε και χειρότερη. Η σπουδαία σε σημασία- νίκη ήλθε μετά κόπων και μόχθων. Δέχτηκε έντονη πίεση από τον αντίπαλο στο δεύτερο μέρος.

Δεν ήταν εξαιρετική, η «πράσινη» ομάδα, αλλά ήταν συνεπής. Έγινε καλή δουλειά. Οι παίκτες έπαιξαν καλή άμυνα. Στο τέλος είχαν παλληκαριά, πίστη και αυτοπεποίθηση και πήραν τη νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα.

Η άμυνα

Εκεί ακριβώς που η Ομόνοια διαφοροποιήθηκε από τα προηγούμενα ματς ήταν η αμυντική λειτουργία (που ξεκινούσε με πίεση από ψηλά σε όλο το ματς) και η συνοχή των γραμμών. Η ομάδα έκανε πολύ καλές άμυνες –τόσο ατομικά όσο και ομαδικά- ενώ δεν υπήρχε η άπλα που υπήρχε στα προηγούμενα ματς μεταξύ των γραμμών.

Εκείνο που σηκώνει βελτίωση είναι η ταχύτητα. Τόσο στην εκδήλωση επιθέσεων, όσο και στη λειτουργία κατά την οποία οι παίκτες πρέπει να προσπαθήσουν να κερδίσουν τη μπάλα. Δεν βγαίνουν με την απαιτούμενη ταχύτητα στον αντίπαλο κατά τη διεκδίκηση, ενώ δε βάζουν και την πρέπουσα δύναμη.

Ο Τσέποβιτς και οι …μικρότεροι

Σε ατομικό επίπεδο γίνεται μνεία για την …επανεμφάνιση μετά τέρματος του Μάρκο Τσέποβιτς –είδατε πως το πανηγύρισε ο Σέρβος- τη βελτιωμένη παρουσία του Παναγιώτη Ζαχαρίου και βέβαια την ουσιαστική προσφορά των Ανδρόνικου Κακουλλή και Λοΐζου Λοΐζου στη λειτουργία του πλάνου νίκης αφού πίεζαν πολύ στο δικό τους χώρο δράσης τους παίκτες τον Απόλλωνα.

Ακολουθεί ευρωπαϊκός αγώνας (Πέμπτη εκτός με Βασιλεία) ενώ τη Δευτέρα υπάρχει το ματς με την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο. «Δεν μπορούμε απλά να παίζουμε για την συμμετοχή. Είμαστε η Ομόνοια και πάντα παίζουμε για τη νίκη». Θυμίζουμε τι είπε για το Ευρωπαϊκό ματς ο Χένινγκ Μπεργκ. Απόλυτα κατανοητός.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση