ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Είναι δύσκολο, αλλά γίνεται

Είναι πολύ διαφορετικά φέτος τα πράγματα στην Ευρώπη

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Τρεις συνεχόμενες προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό όμιλο μετρά η Ομόνοια τις τρεις τελευταίες σεζόν. 2020-21 όμιλοι Γιουρόπα Λίνγκ , 2021-22 όμιλοι Κόνφερενς Λινγκ και 2022-23 όμιλοι Γιουρόπα Λινγκ.

Η φετινή απόπειρα για  νέα είσοδο είναι πολύ δύσκολη. Τα δεδομένα την φετινή σεζόν στην Ευρώπη σε σχέση με τις προηγούμενες είναι εντελώς διαφορετικά. Πέρυσι για παράδειγμα χρειάστηκε μια πρόκριση για να βρεθεί η ομάδα σε ομίλους (έχοντας και δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση αποκλεισμού) ενώ τη σεζόν φέτος πρέπει να περάσει τρεις ομάδες (χωρίς καν δεύτερη ευκαιρία) για να βρεθεί στους ομίλους του Κονφερενς Λινγκ.

Έχει μία καλή βάση και αν προσθέσει στον κατάλληλο χρόνο τις μεταγραφές που πρέπει θα πάει καλά εφοδιασμένη

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, ενώ ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου και ο επαναληπτικός στις 3 Αυγούστου.
Η Ομόνοια στην κλήρωση για τον β’ προκριματικό γύρο θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών όμως στη συνέχεια τα πράγματα δεν θα είναι απλώς πιο δύσκολα, αλλά υπερβολικά δύσκολα, οπότε θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει η ομάδα να πραγματοποιήσει τέταρτη συνεχόμενη παρουσία σε όμιλο. Θεωρητικά οι πιθανότητες της Ομόνοιας για πρόκριση σε όμιλο είναι λιγότερες από τις δυο προηγούμενες φορές που προκρίθηκε.

Δεν περιλαμβάνεται η πρώτη φορά (2020-21) γιατί εκείνο ήταν ένα …απωθημένο χρόνων που τώρα είναι ξεπερασμένο. Κανείς Ομονοιάτης τότε δεν μιλούσε για πιθανότητες πριν την πρώτη πρόκριση γιατί το θέμα αυτό είχε γίνει βάρος ασήκωτο ειδικά μετά τον τραγικό αποκλεισμό από τη Ντιναμό Μόσχας το 2014.

Η φετινή απόπειρα είναι πολύ δύσκολη. Και για να είμαστε ακριβείς οι πιθανότητες επιτυχίας είναι λίγες. Θα τις κυνηγήσει όμως αυτές τις πιθανότητες. Έχει μία καλή βάση και αν προσθέσει στον κατάλληλο χρόνο τις μεταγραφές που πρέπει, θα πάει καλά εφοδιασμένη στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Διαθέτει ως ομάδα σπουδαία και χρήσιμη εμπειρία από τις συμμετοχές και επιτυχίες των τελευταίων χρόνων. Έδωσε κρίσιμα παιχνίδια και βγήκε νικήτρια (Ερυθρός Αστέρας, Φλόρα Ταλίν, Γάνδη).

Είναι όντως μια πρόκληση. Ας ετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για να την αντιμετωπίσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση