ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Έργο μπλεγμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας

Υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για χορήγηση πολεοδομικής άδειας στις 14 Μαρτίου 2019!

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η Ομόνοια εδώ και μια τριετία –παρά κάτι μήνες- έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για την ανακατασκευή του αθλητικού Κέντρου «Ηλίας Πούλλος», αλλά το έργο έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομόνοια υπέβαλε αίτηση στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για χορήγηση πολεοδομικής άδειας μαζί με τα σχετικά έγγραφα και σχέδια για να αρχίσει το έργο ανακατασκευής του αθλητικού κέντρου στις 14 Μαρτίου 2019!

Η Ομόνοια αναμένει την πολεοδομική άδεια έτσι ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας οικοδομής στον Δήμο Γερίου.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η δημόσια ακρόαση, ως μέρος της όλης διαδικασίας, πραγματοποιήθηκε στις 26 Φεβρουάριου 2021 μετά από δυο αναβολές (!) Ορίστηκε εν πρώτοις για τις 30 Οκτωβρίου 2020 και έπειτα για τις 13 Νοεμβρίου. Τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας οδήγησαν στη νέα αναβολή.

Πέρασαν 4.5 μήνες

Μετά τη δημόσια ακρόαση, η αίτηση -με βάση και πάλι τη διαδικασία- τέθηκε ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που πήρε τη σχετική απόφαση. Πέρασαν ήδη 4.5 μήνες από την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εγκρίθηκε «η κατά παρέκκλιση χορήγηση πολεοδομικής άδειας στο σωματείο Ομόνοια Λευκωσίας για να προχωρήσει στη δημιουργία αθλητικού κέντρου στις εγκαταστάσεις του σωματείου στο Γέρι» (πάρθηκε στις 29 Ιουλίου).

Η Ομόνοια αναμένει την πολεοδομική άδεια έτσι ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η κατάθεση αίτησης για έκδοση άδειας οικοδομής στον Δήμο Γερίου.

Όμως άδεια δεν εκδόθηκε ακόμα και η καθυστέρηση που παρατηρείται προκαλεί δυσφορία στην Ομόνοια, αλλά και τη (γενικότερη) απορία.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Σταύρος Παπασταύρου στις 5 Νοεμβρίου 2021 σε ερώτηση για τα έργα στο «Ηλίας Πούλλος» απάντησε ως εξής : «Περιμένουμε την άδεια οικοδομής. Την ίδια ώρα ξεκινήσαμε διαβουλεύσεις με τον ΚΟΑ για να μας δώσουν τις χορηγίες που δίνουν σε όλες τις ομάδες ».

Φρεσκάρουμε τη μνήμη. Η συνάντηση με τον ΚΟΑ έγινε στις 6 Απριλίου έτσι ώστε η Ομόνοια να λάβει γνώση των διαδικασιών που οφείλει να ακολουθήσει, προτού υποβάλει την αίτηση για επιχορήγηση από τον Οργανισμό. Για να έχει συμπληρωμένες της διαδικασίες με την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας και να μη χαθεί άλλος χρόνος!

Ερώτηση κρίσεως: Το 2021 θα φύγει και στην Ομόνοια δεν θα έχουν δει να ανάβει το «πράσινο φως» για την ανακατασκευή του αθλητικού κέντρου ;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση