ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Η ανασύνταξη επείγει

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ομάδα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Έτσι γίνεται πάντα. Το σοκ του αιφνιδιασμού περνάει, ο παθών ανασυντάσσεται και αντεπιτίθεται. Η Ομόνοια, μπήκε στο πρωτάθλημα με βάση τη γενική εκτίμηση ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο και τέσσερις αγωνιστικές μετά την έναρξη του, ψάχνει την χαμένη της οντότητα.

Τέσσερις μόλις βαθμοί, δυο ήττες, τέσσερα γκολ υπέρ, πέντε κατά. Σημειώστε και τούτο. Έχει η Ομόνοια κάνει σε τέσσερα ματς, μόνο 21 τελικές προσπάθειες. Τρεις στο ματς με την ΑΕΚ και ανά έξι στα ματς με Δόξα, Πάφο και Ολυμπιακό.

Η προσπάθεια ανασύνταξης δυστυχώς αντιμετωπίζει εμπόδια γιατί θα γίνει χωρίς τους διεθνείς

Είναι αλήθεια ότι ο αιφνιδιασμός είναι κάπως παρατεταμένος. Η ομάδα παρά τις συνεχόμενες σχετικές αναρτήσεις των ποδοσφαιριστών στα ΜΚΔ, αλλά και τις γενικότερες εκτιμήσεις περί βελτίωσης δεν λέει να συνέλθει.

Μέχρι που ο καθ ύλην αρμόδιος ο Χένιγκ Μπεργκ στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, μη έχων πιθανότατα άλλη επιλογή προχώρησε σε παραδοχή της απαράδεκτης εικόνας (τον όρο δεν τον είπε, αλλά τον λέμε εμείς). Είπε επίσης ότι γνωρίζει τους λόγους που η ομάδα δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης και θα γίνει προσπάθεια να το φθάσει.

Στις δηλώσεις του την περασμένη Τρίτη -σε μια από τις σπάνιες φορές που η Ομόνοια εκφράζεται δημόσια εκτός από τις δηλώσεις που γίνονται πριν και μετά από κάθε αγώνα- ο επί του Τύπου εκπρόσωπος της ομάδας Ανδρέας Δημητρίου, είπε και αυτός ότι έχουν εντοπιστεί οι αιτίες και θα γίνει προσπάθεια για βελτίωση.

Πρώτος και βασικός όρος της ανασύνταξης –γιατί αυτό ακριβώς είναι που επιχειρείται στην Ομόνοια- είναι: Ο προπονητής, το επιτελείο σχεδιασμού, αλλά και το προπονητικό επιτελείο, αφού με βάση τα λεχθέντα ο εντοπισμός των αιτιών της κατάστασης έχει γίνει, συνεργαζόμενοι, δουλεύοντας ολόπλευρα και παραγωγικά, να αναστηλώσουν την ομάδα -κυρίως στο θέμα των αντοχών και των δυνάμεων- για να απεγκλωβιστεί από το λούκι που κανείς δεν την έβαλε, αλλά μόνη της μπήκε-αυτή έβαλε τον εαυτό της σε δύσκολη θέση- και να αποτινάξει από τον κόσμο τη στείρα οργή, τον κλονισμό του ηθικού, τη μιζέρια και την περιστασιακή –για την ώρα- αντίδραση.

Η προσπάθεια ανασύνταξης δυστυχώς αντιμετωπίζει εμπόδια γιατί θα γίνει χωρίς τους διεθνείς

Η ανασύνταξη θα θεωρηθεί ότι πραγματοποιήθηκε σε ένα βαθμό- ολοκληρωτική δεν μπορεί να είναι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- αν εμφανιστεί στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα μία πανέτοιμη και πολύ σοβαρή ομάδα για να πάρει τη νίκη.

Ο Χένινγκ Μπεργκ εν όψει Απόλλωνα θα έχει σε πολύ καλύτερη κατάσταση το Μιξ Ντίσκερουντ, ενώ θα είναι διαθέσιμος και ο Φουάντ Μπασιρού. Η επιστροφή του Γιόρντι Γκόμεθ, που εξέτισε την τιμωρία του, δίνει επιπλέον επιλογές στο Νορβηγό. Απόντες θα είναι οι Αμπντουλαχί Σεχού, Ερικ Μποτεάκ και Γιάννης Κούσουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση