ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Κόουτς, που είναι το φρένο στην κατρακύλα;

Η μερική βελτίωση δεν αποτυπώνεται βαθμολογικά, ενώ η ομάδα συνεχίζει να μην έχει την απαιτούμενη ψυχολογία

Newsroom 24sports

Ολοένα και πληθαίνουν οι φίλοι της Ομόνοιας που ασκούν κριτική στο Γιάννη Αναστασίου. Η προχθεσινή ισοπαλία με τη Δόξα, σε συνδυασμό με άλλη μια μετριότατη μέχρι κακή εμφάνιση, ήταν άλλη μια ευκαιρία για κριτική προς τον Ελλαδίτη τεχνικό.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια λόγω των συνεχών αποτυχιών έχει δημιουργηθεί στην Ομόνοια ένας ικανός αριθμός οπαδών που διακατέχεται από μια μιζέρια και ζώντας μέσα σε αυτήν, χωρίς να βλέπει διέξοδο, βάλλει κατά πάντων. Δικαίων και αδίκων. Εννοείται ότι η κριτική είναι επιβαλλόμενη. Άλλο όμως η κριτική, άλλο η ισοπέδωση και το ακατάσχετο βρισίδι, (όπως το προχθεσινό), κατά προπονητή και παικτών. Αυτοί που συμπεριφέρονται τοιουτοτρόπως εκθέτουν εαυτούς και βέβαια τίποτα δεν προσφέρουν στην ομάδα τους.

Αυτός που θα καταλογίσει την ευθύνη στο Γιάννη Αναστασίου για την κατάσταση της ομάδας, είναι απλώς γραφικός. Αυτό το κακέκτυπο της Ομόνοιας το έχουν φτιάξει οι ερασιτέχνες που ήλθαν το καλοκαίρι και έφυγαν νωρίς, αφήνοντας μια ομάδα σε κατάσταση που αποδιδόταν πλήρως από τη φράση… «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα». Όσον δε αφορά την ποιότητα, ήταν « for the panigiris», που λένε και οι Αγγλομαθείς.

Ο Ηπειρώτης τεχνικός με την παρουσία του βελτίωσε σε ένα βαθμό τα πράγματα. Είδαμε για παράδειγμα μερικά καλά διαστήματα που δεν υπήρχαν προηγουμένως. Για παράδειγμα, ένα ημίχρονο στο ματς με την ΑΕΚ, ένα ημίχρονο στο ματς με τον Απόλλωνα ένα ημίχρονο στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα και ένα ημίχρονο στο ματς κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Λεμεσό.

Αυτή η βελτίωση όμως δεν αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα. Όταν ο Γιάννης Αναστασίου κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο (4.11.18, 8η αγωνιστική με αντίπαλο τον Ερμή) η Ομόνοια με εφτά (2-0-5) αγώνες ήταν στην όγδοη θέση με έξι βαθμούς. Τώρα σε 20 αγώνες (8-3-9) είναι έβδομη με 27 βαθμούς.

Υπάρχει και κάτι άλλο που καταλογίζεται στο Γιάννη Αναστασίου. Η μη πραγματοποίηση τέταρτης μετεγγραφής, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα φώναζε (και φωνάζει) ότι χρειάζεται ενίσχυση. Πήρε τρεις ποδοσφαιριστές αξιόλογους, (Αμπντούλ Ατζαγκούν, Δημήτρης Κολοβός και Χάρης Μαυρίας), αλλά έμεινε εκεί. Το γιατί θα πρέπει να το ξέρει μόνο ο ίδιος. Ολοι οι υπόλοιποι δεν καταλάβαμε τη στάση του. Εικασίες κάνουμε…

Μέσα από τις εμφανίσεις της ομάδας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση στον κόσμο ότι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι στοχοπροσηλωμένοι προς την κατάληψη της θέσης στην εξάδα. Η πρέπουσα ενέργεια φαίνεται να μην υπάρχει στις κινήσεις τους. Ο Ελλαδίτης προπονητής, παρά το ότι είναι στην ομάδα για αρκετό διάστημα δεν δείχνει να έχει εμφυσήσει στους παίκτες, αυτό που λέμε κατάλληλη ψυχολογία.

Χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση να προτρέξουμε για οτιδήποτε ενδεχομένως επισυμβεί στη σχέση μεταξύ Ομόνοιας και Γιάννη Αναστασίου, παραθέτουμε το προφανές. Μη παρουσία της Ομόνοιας στην εξάδα θα αποτελεί, αντικειμενικά, επιβαρυντικό γεγονός για τον Ελλαδίτη προπονητή.

Τα ματς με Αναστασίου στον πάγκο
4.11.18 8η αγωνιστική Ομόνοια –Ερμής 2-1
11.11.18 9η αγωνιστική Δόξα-Ομόνοια 1-2
25.11.18 10η αγωνιστική Ομόνοια-Ανόρθωση 1-1
1.12.18 11η αγωνιστική ΑΕΛ-Ομόνοια 2-1
8.12.18 12η αγωνιστική Αλκή-Ομόνοια 0-2
16.12.18 13Η αγωνιστική Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-2
23.12.18 14η αγωνιστική ΕΝΠ-Ομόνοια 1-1
6.1.18 15η αγωνιστική Ομόνοια-ΑΕΚ 1-0
13.1.19 16η αγωνιστική Απόλλωνας –Ομόνοια 2-1
19.1.19 17η αγωνιστική Ομόνοια-Νέα Σαλαμίνα 3-1
26.1.19 18η αγωνιστική Πάφος-Ομόνοια 1-0
4.2.19 19η Αγωνιστική Ερμής-Ομόνοια 0-2
10.2.19 20η αγωνιστική Ομόνοια-Δόξα 2-2

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X