ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ο τελικός, η ετοιμότητα και το νέο αίμα

Για τη χρήση των play off

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Όπως τα έφερε η ποδοσφαιρική ζωή, αν το «τριφύλλι» κερδίσει την ΑΕΛ στον τελικό της 24ης Μαΐου θα σηκώσει την κούπα.Αυτό που έρχεται στο μυαλό ενόψει αυτού του ματς είναι ένα: Κάποια στιγμή η π… η ζωή όλα αυτά τα δύσκολα που έχει προσφέρει στον κόσμο της Ομόνοιας, θα του τα δώσει πίσω με το παραπάνω σε χαρές.

Είναι ωστόσο σαφές ότι κατά μεγάλο ποσοστό τη ζωή μας τη φτιάχνουμε εμείς και κανένας άλλος. Δεν είναι η ζωή που μας οδηγεί. Αλλά το αντίστροφο. Απλώς σε σχέση με την πιο πάνω αναφορά περί της ζωής ο …«λόος τόσhει». Μακάρι αυτή η στιγμή που η ζωή θα δώσει πίσω στην Ομόνοια, να έφτασε..

Κωδικός…τρόπαιο είναι λοιπόν ο αυτονόητος στόχος για την Ομόνοια. Ο κόσμος το ζήτησε με ορμή και πάθος την Τετάρτη το βράδυ θα το ζητά συνεχώς όλες αυτές τις μέρες και θα «χτυπήσει ρέστα» στις 24 Μαΐου.


Δικαίωση μέσω τίτλου

Στα μάτια, όλων η σεζόν δεν είναι επιτυχημένη. Μην εξιδανικεύουμε καταστάσεις επειδή η ομάδα πήγε στον τελικό. Όμως αυτή η πορεία έχει μεγάλη ανάγκη την κούπα! Αν μη τι άλλο αυτή η βελτίωση που παρατηρείται με την παρουσία του Σωφρόνη Αυγουστή ας βρει δικαίωση μέσω ενός τίτλου.

Βασική επιδίωξη της τεχνικής ηγεσίας είναι να διατηρήσει τους παίκτες σε… εγρήγορση μέσα από τους αγώνες πρωταθλήματος. Πράγμα που έκανε κατά το μεσοδιάστημα των δυο ημιτελικών. Ναι, η Ομόνοια δεν ήταν καλή στα ματς με Άρη και ΑΕΚ, αλλά στην κρίσιμη αναμέτρηση, η πράξη έδειξε ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή διατήρησε σε κατάσταση ετοιμότητας το υλικό του. Οι παίκτες διαχειρίστηκαν σχεδόν τέλεια το παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκαν στον απόλυτο βαθμό …την είσοδο του κόσμου μετά το 1-1 Από το 1-1 και μετά κινδύνευσε ελάχιστα. Είναι σαφές ότι τα ματς μέχρι τον τελικό προσφέρονται για διατήρηση της ετοιμότητας από κάθε άποψη αλλά και για κινήσεις που κατά την τεχνική ηγεσία ενδεχομένως να βελτιώσουν την ομάδα στην περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της ομάδας.

Επίσης προσφέρονται για στροφή στα... νιάτα.Το «φρέσκο» αίμα στα play off είναι κάτι  που το θέλει και ο κόσμος γιατί θα δοθεί ευκαιρία και στα νέα παιδιά που είναι τώρα στο προθάλαμο (Ανδρέας Σάββα Κωνσταντίνος Βενιζέλου Νικόλας Κυριακίδης) να δείξουν τις ικανότητες τους. Κάτι τέτοιο βεβαίως και δεν αναιρεί το κύριο στόχο που είναι η διατήρηση του ετοιμότητας της ομάδας για το μεγάλο ματς.

Άρχισε χθες η προετοιμασία για το ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με το ΑΠΟΕΛ, με τους Γιάννη Κούσουλο, και Ρομάν Μπεζούς να βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας,  τον δε Πάρι Ψάλτη να παραμένει εκτός. Ο Σωφρόνης Αυγουστή αναμένεται να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα, προκειμένου να ξεκουράσει κάποιους παίκτες..

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση