ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Όμηρος των λαθών της

Η regular season τέλειωσε, αλλά τίποτα δεν άλλαξε

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Η regular season έχει τελειώσει και η εικόνα και τα αποτελέσματα της Ομόνοιας εξακολουθούν να είναι πολύ αρνητικά, με τον κόσμο να διατηρεί -δικαιολογημένα- πολλές αμφιβολίες για το αν η ομάδα του θα καταφέρει να κατακτήσει μια προνομιούχα θέση στο πρωτάθλημα.

Επικρατεί μια κατάσταση που είναι πολύ δύσκολη για να χωνευτεί από τους φίλους της. Το αν ήταν αναμενόμενη ή μη, δεν είναι συζητήσιμο, καθώς όποιος είχε προσέξει την ομάδα θα μπορούσε να δει από την αρχή σημάδια ότι κάτι πηγαίνει πολύ λάθος.

Η κατεξοχήν υπεύθυνη για την φετινή εικόνα της ομάδας είναι η ομάδα σχεδιασμού και κατ’επέκταση η διοίκηση. Όχι μόνο για την φετινή σεζόν, αλλά και για τις συνεχόμενες αποτυχίες στο πρωτάθλημα αναλογικά τα τελευταία χρόνια. Καθώς τα ίδια λάθη επαναλαμβάνονται δογματικά από ότι φαίνεται κάθε χρόνο. Και οδηγούν την ομάδα στην αγωνιστική κατρακύλα στο πρωτάθλημα.

Αν κάτι μας δίδαξαν οι κατά καιρούς μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη είναι η σταθερότητα στο θέμα του προπονητή. (Αλεξ Φέργκουσον στη Γιουνάιτεντ, Πεπ Γκουαρντιόλα στη Σίτυ και αν θέλετε να πάμε και στο μπάσκετ, Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον ΠΑΟ, Πάμπλο Λάσο στη Ρεάλ). Η Ομόνοια μετά τον πετυχημένο Χένινγκ Μπεργκ προχώρησε σε πληθώρα αλλαγών προπονητών. Το αν δεν γίνεται σωστή επιλογή προπονητών δεν σημαίνει ότι φταίνε οι προπονητές, αλλά αυτοί που τους επιλέγουν.

Στο θέμα των παικτών η κατάσταση είναι επίσης άσχημη. Στη μετά Χένιγκ Μπεργκ εποχή το scouting και η ενίσχυση της ομάδας παίρνουν βαθμό κάτω από τη βάση. Λίγοι είναι οι αγωνιστικά αξιόπιστοι –για σκοπούς πρωταθλητισμού- παίκτες που ήλθαν στο «Ηλίας Πούλλος».

Στη δε φετινή χρονιά η ομάδα έφερε και Γενικό Διευθυντή που απέτυχε παταγωδώς. Φέρων εννοείται και αυτός ευθύνη για τον κακό και καθυστερημένο σχεδιασμό ( και στις δυο μετεγγραφικές περιόδους). Και όσο θυμάται ο κόσμος πόσο καιρό πήρε στη διοίκηση να τον προσλάβει, τόσο περισσότερο εκνευρίζεται.

Μια και αναφερθήκαμε στο Μπεργκ, να θυμίσουμε -για πολλοστή φορά - ότι από τότε που έφυγε, στέρεψε και η πηγή προώθησης παικτών στην πρώτη ομάδα. Γιατί γίνεται αυτό ; Γιατί ακριβώς στη διαδικασία της μετάβασης των μικρών στην πρώτη ομάδα-ένα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας-  υπάρχει …βραχυκύκλωμα.

Τα πράγματα με το Τσέτιλ Ρέιχνταλ στον πάγκο συνεχίζουν να είναι άσχημα. Ο  κόσμος δεν τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη, ενώ η άποψη  αρκετών είναι ότι ο Νορβηγός  δεν θα μακροημερεύσει. Ασφαλώς και δεν φέρει την ευθύνη για την επικρατούσα μετριότητα. Κατ’εξοχήν υπεύθυνοι, είπαμε ποιοι είναι. Όμως η παρουσία του δεν έκανε καλύτερη την ομάδα. Είναι αλήθεια όμως ότι και αυτός όπως και ο προηγούμενος προπονητής έχει στα χέρια του ένα ρόστερ που θα έπρεπε να είναι πιο ποιοτικό και πιο βαθύ. Αυτό το γεγονός παίζει μείζονα ρόλο στην φετινή παρουσία.  Η όλη κατάσταση κρατάει όμηρο την Ομόνοια σε μία μετριότητα που δεν της αρμόζει.

Ωστόσο είναι πραγματικά κρίμα με τα ποσά που ξοδεύονται από το Σταύρο Παπασταύρου, αλλά και την υποστήριξη  τόσων χιλιάδων ανθρώπων,  η Ομόνοια να έχει αυτές τις πορείες στο πρωτάθλημα. Πρόεδρε, με την περεταίρω εμπλοκή σου στα πράγματα κάνεις το πρώτο σημαντικό βήμα. Αρχίζεις και κατανοείς με δικά σου βιώματα και παραστάσεις τι πάει λάθος στην ενίσχυση της ομάδας, αλλά και στην προώθηση των νεαρών στην πρώτη ομάδα. Ο κόσμος εύχεται για αυτά τα τεράστιας σημασίας θέματα να καταλήξεις στα σωστά συμπεράσματα και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις.

Για να γίνουν τα παθήματα, μαθήματα για την Ομόνοια και να τη δούμε πιο δυνατή στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση