ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Πίσω… από τις λέξεις μιας συμφωνίας

H «ακτινογραφία» της συμφωνίας διοίκησης - παικτών για το οικονομικό

Newsroom 24sports

Η Ομόνοια –όπως όλες οι ομάδες- βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής το τι μέλλει γενέσθαι, με το Κυπριακό ρητό «τα μακρά κοντά εγινήκαν» να βρίσκει την εφαρμογή του.

Σήμερα το πρωί στις 11:00 έχει οριστεί το διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΠ κατά τη συνεδρία του οποίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για την τύχη του πρωταθλήματος.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θ’ αναλύσει την κατάσταση όπως έχει δημιουργηθεί μετά την χθεσινή συνάντηση στο Προεδρικό και θα ακολουθήσει ψηφοφορία για το μέλλον των διοργανώσεων του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Στην Ομόνοια ξέρουν ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν το …τελειωτικό τέλος. Αυτό (το τέλος) θα εκφράζεται με την ανακοίνωση που θα εκδοθεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας μετά της συνεδρία του ΔΣ.

Η εξέλιξη που δημιουργήθηκε αυτή την εβδομάδα και αφορά τη συμφωνία Ομόνοιας και ποδοσφαιριστών / τεχνικού επιτελείου, μπορεί να περιθωριοποιήθηκε από τις εξελίξεις, όμως αξίζει μνείας. Τη στιγμή που οι πλείστες ομάδες ψάχνουν οικονομικές συγκλίσεις σε μια περίοδο πανδημίας, η Ομόνοια ρύθμισε τα του οίκου της… συνοπτικώς.

Το ποσοστό μείωσης, σύμφωνα σε περίπτωση που η απόφαση θα είναι για διακοπή του πρωταθλήματος, ανέρχεται περίπου στο 8% των ετήσιων απολαβών των ποδοσφαιριστών (πολύ πιο κάτω από το 23% που πρότεινε η ΚΟΠ), που ισούται με ένα μηνιαίο μισθό. Αυτό ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές πλην κάποιων νεαρών που αμείβονται από τις €2.000 και κάτω, που δεν θα επηρεαστούν καθόλου.

Σε περίπτωση επανέναρξης ισχύουν αυτά που τέθηκαν από την αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα το διαφορετικό.

Ότι και να γίνει –είτε διακοπή, είτε όχι- ισχύουν όλα τα πριμ που διαλαμβάνουν τα συμβόλαια ενός εκάστου ποδοσφαιριστή. Πριμ Ευρώπης, συμμετοχών, γκολ κλπ.

Όπως έγκυρα μαθαίνει το 24 sports, αυτά ισχύουν περί πριμ και άλλων τινών που ακούστηκαν και γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες.

Επίσης ο Σταύρος Παπασταύρου διεμήνυσε ξανά ότι είναι παρών και στηρίζει εν διαρκή τους ποδοσφαιριστές σε ότι χρειαστούν. Όπως ακριβώς εγινε και κατά τη ομιλία του στις αρχές της λαίλαπας της πανδημίας. Η εκτίμηση των ποδοσφαιριστών προς το πρόσωπο του είναι μεγάλη.

Η επίτευξη της συμφωνίας επιβεβαίωσε ξανά το άριστο κλίμα που επικρατεί στην Ομόνοια. Και όχι μόνο.

Ο Νεόφυτος Λάρκου -υπό την εποπτεία του Σταύρου Παπασταύρου- διενήργησε τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές και όλα τέλειωσαν αισίως στο «πι και φι».

Η πρόταση της διοίκησης άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους παίκτες, που αναγνωρίζουν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί και οικονομικά λόγω του κορωνοϊού. Για να είμαστε ακριβέστεροι. Δεν χρειάστηκε ούτε καν υποτυπώδης διαπραγμάτευση. Ο Νεόφυτος Λάρκου και οι ποδοσφαιριστές αντικειμενικά από διαφορετικές θέσεις έφτασαν στη σύγκλιση χωρίς κανένα καταναγκασμό. Εύκολα και ελεύθερα.

Ο πομπός και ο δέκτης -διοίκηση ποδοσφαιριστές- ως μέρη ενός συστήματος επικοινωνίας με ρόλους ξεκάθαρους και εναλλασσόμενους, λειτούργησαν άψογα για μια ακόμη φορά.

Η όλη διεργασία έφερε ξανά στο προσκήνιο την οικονομική υγεία, και  σταθερότητα, την επαγγελματική κατάρτιση και την επάρκεια που υπάρχει στην ομάδα της Λευκωσίας και έχουν μετατρέψει ξανά την Ομόνοια σε ένα ελκυστικό προορισμό για κάθε ποιοτικό ποδοσφαιριστή με φιλοδοξίες.

 Συνεχίζονται οι προπονήσεις ανά γκρουπ στο «Ηλίας Πούλλος». Βάσει προγράμματος που ετοιμάστηκε, οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται ανά τριάδες με ένα γυμναστή και ένα μέλος του ιατρικού επιτελείου. Ως γνωστόν, το Διάταγμα προνοεί προπόνηση στον ίδιο χώρο ανά πέντε άτομα, τηρώντας συγκεκριμένες αποστάσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom 24sports

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

X