ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Στεναγμός ανακούφισης

Η νίκη έφερε χαμόγελα

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Νίκη σε ντέρμπι και άνοδος στην βαθμολογία, είναι δυο σοβαροί λόγοι για τους όποιους όλοι στην Ομόνοια είναι ευχαριστημένοι. Η ευχαρίστηση γίνεται ακόμη πιο μεγάλη όταν το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε μια στιγμή που υη ατμόσφαιρα ήταν μουντή με τον κόσμο να μην έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι είναι σε θέση να του προσφέρει χαρά στο πρωτάθλημα. Έδωσε ελπίδα η νίκη.

Ο Γιανίκ Φερέρα, εκ του αποτελέσματος κρίνεται ότι ενέργησε σωστά με το να παρατάξει την ομάδα σε διάταξη 4-4-2 με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ σε ρόλο πλέι μέικερ της επιθετικής γραμμής. Αυτή η κίνηση έδωσε μεγάλο ρεπερτόριο κινήσεων σε όλη την επίθεση, έκανε την ομάδα πιο δημιουργική και πιο επικίνδυνη, αφού της άνοιξε περισσότερους χώρους. Επίσης άφησε έξω τον μονίμως ντεφορμέ Γιαν Λέτζιακς και η αριστερή πλευρά στελεχωμένη με το Φώτη Κίτσο, έπαψε να είναι ευάλωτη, αφού ο νεαρός ήταν σταθερότατος και πειθαρχημένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

Η νίκη ήταν μεν μια τονωτική ένεση –βαθμολογικά και κυρίως ψυχολογικά- αλλά τίποτα περισσότερο. Ούτε βέβαια πρέπει να παρασύρει κανένα. Καμιά σοβαρή ομάδα ανά τον πλανήτη δεν βγάζει συμπεράσματα για την εμβέλεια της με βάση το αποτέλεσμα της κάθε αγωνιστικής. Αυτό δικαιούνται να το κάνουν μόνο οι φίλαθλοι που δρουν πάντοτε συναισθηματικά. 

Η προσπάθεια που οφείλει να κάνει η Ομόνοια για να μειώσει την διαφορά από τις ομάδες που προπορεύονται και να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στην φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Και δεν γίνεται πιο εύκολη με τη χθεσινή νίκη. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και αρκετές επιτυχίες όπως τη χθεσινή. 

Για να αναφερθούμε και στα «πλην». της χθεσινής εμφάνισης Τα κεντροαμυντικά λάθη ήταν και πάλι αρκετά και δεν στοίχισαν, απλούστατα γιατί ο αντίπαλος δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Αν το έκανε, πιθανότατα θα κάναμε άλλη ..κουβέντα τώρα. Ο μόνος που κεντροαμυντικα έκανε τέλεια τη δουλειά του ήταν ο Φουάντ Μπασιρού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση

Το κύπελλο ήρθε με τη σφραγίδα του Ανσαριφάρντ ο οποίος δικαίωσε όλους όσοι δούλεψαν για να έρθει στην ομάδα
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ