ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Τα θετικά δεδομένα της επόμενης μέρας

Ομόνοια: Τα θετικά δεδομένα της επόμενης μέρας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ήδη στην Ομόνοια βρίσκονται στη λεγόμενη επόμενη μέρα. Καιρός για χάσιμο δεν υπάρχει. H νέα αγωνιστική χρονιά δεν αργεί για τους «πράσινους » με δεδομένο και την υποχρέωση ανταπόκρισης στην Ευρώπη.

Η Ομόνοια ξεκινά τη φετινή της πορεία από τις 25 Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία θα δώσει τον πρώτο της Ευρωπαϊκό αγώνα. Για να μπει σε όμιλο που είναι και το ζητούμενο όσον αφορά την Ευρώπη, χρειάζεται τρεις προκρίσεις. Αναμένει θετικές κληρώσεις πρώτα στον 2ο γύρο και αν περάσει στον 3ο ( με τη ελπίδα ότι θα είναι στους δυνατούς) κι αν ξανά περάσει και πάει στα πλέι-οφ τότε τα πράγματα φαίνονται βουνό γιατί θα είναι στους αδύνατους . Παραθέσαμε το αμιγώς θεωρητικό σενάριο για να τονίσουμε τη δυσκολία της εισόδου σε όμιλο.

Πέραν των παραπάνω, υπάρχει το θέμα των εγχώριων διοργανώσεων όπου τίθεται επιτακτικά η υποχρέωση – λαϊκή απαίτηση για επιστροφή στους τίτλους.

Αντιλαμβάνεται εκτιμώ κανείς εύκολα πόσο σημαντική είναι η δουλειά που πρέπει να γίνει. Ήδη πάντως τρέχει το σχέδιο για την επόμενη σεζόν από τους υπεύθυνους. Βάλντας Νταμπράουσκας, Γιάννης Αναστασίου, επιτελείο σχεδιασμού και φυσικά διοίκηση! Σχέδιο που αποσκοπεί στο να βρει η ομάδα τις καλύτερες δυνατές προσθήκες για να πετύχει την αναβάθμιση που απαιτείται με την πλήρωση συγκεκριμένων θέσεων στο ρόστερ, αποφεύγουσα τα θαλασσώματα των προηγούμενων χρόνων

Υπάρχουν δεδομένα που εξηγούν ότι υπάρχουν ήδη αρκετά καλά και ενθαρρυντικά μηνύματα σχετικά με το κομμάτι του σχεδιασμού. Η Ομόνοια είναι απαιτητικό από την μία μαγαζί, αλλά τράπεζα σε πληρωμές από την άλλη. Άρα πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που βλέπουν πως υπάρχει προοπτική στην Ομόνοια. Ειδικά από Ελλάδα μεριά λογω της παρουσίας συγκεκριμένων προσώπων σε καίρια πόστα. Τα τηλέφωνα αμφότερων ήδη «χτυπούν».

Η παρουσία του Γιάννη Αναστασίου είναι αντικειμενικά ένα ά΄λλο θετικό δεδομένο. «Ο Ελλαδίτης που εργάστηκε ως προπονητής στην Ομόνοια (ηπρόσληψη του ανακοινώθηκε στις 21 Φεβρουαρίου ) για δεύτερη φορά γνωρίζει άριστα το τι χρειάζεται η Ομόνοια για τη νέα σεζόν. Ο Γιάννης Αναστασίου ασκεί τώρα καθήκοντα Σύμβουλου Στρατηγικού Ποδοσφαιρικού Σχεδιασμού.

Υπάρχει ένας πετυχημένος –με βάση το βιογραφικό του- προπονητής που φέρνει μαζί μαζί του τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Άρα ταιριάζει στην Ομόνοια. Πρωταθλητής και κυπελλούχος με τη Ζαλγκίρις στη χώρα του, κύπελλο στη Λετονία με την RFS, πρωτάθλημα στη Βουλγαρία με την Λουντογκόρετς, κυπελλούχος Κροατίας με τη Χάιντουκ Σπλιτ.

Διαθέτει ισχυρή προσωπικότητα και δυναμικό χαρακτήρα, ενώ του είναι (σε ένα βαθμό) οικείο το περιβάλλον αφού έχει θητεύσει στον ΟΦΗ και γνωρίζει περίπου τη νοοτροπία που επικρατεί. .Το γεγονός ότι έχει προσληφθεί από τις 29 Φεβρουαρίου του έχει επιτρέψει να εγκύψει στην ομάδα, να τη μελετήσει με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται για να παρουσιαστεί καλύτερη τη νέα σεζόν, ακολουθούσα τη φιλοσοφία του. Θυμίζουμε ότι ο  κόουτς των πρασίνων θέλει η ομάδα του να έχει επιθετική προσέγγιση, να πρεσάρει, να έχει την κατοχή να δημιουργεί ευκαιρίες.

Είναι αυτονόητο ότι η υπάρχουσα γνωριμία και η καλή σχέση μεταξύ των δυο ανδρών είναι επίσης ένας θετικός παράγοντας. 

Το θέμα του χρόνου δεν είναι και τόσο πιεστικό αφού η Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αρχίζουν στις 28 Ιουλίου. Αρα και αυτό το δεδομένο είναι βοηθητικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση