ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ομόνοια: Το Project Future αφήνει θετικό αποτύπωμα

Eπένδυση και στοχευμένη δουλειά, στα Τμήματα Υποδομής

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Ο Χένινγκ Μπεργκ έχει ήδη αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην Ομόνοια. Είναι ο προπονητής που σύνδεσε το όνομα του με την αγωνιστική αναγέννηση της δημοφιλέστερης ομάδας του τόπου. Από το Ιούνιο του 2019 που κάθισε στον πάγκο, το τριφύλλι έχει απογειωθεί. Ένα πρωτάθλημα, μια πρώτη θέση στον πίνακα με τη σεζόν να σταματά λόγω covid 19 και δυο προκρίσεις σε Ευρωπαϊκό όμιλο!

Η περσινή πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λινγκ ηταν η πρώτη στη ιστορία της ομάδας. Η δε κατάκτηση του τίτλου ήταν η πρώτη μετά από έντεκα χρόνια.

Πέραν τούτων υπάρχει και μια άλλη σημαντικότατη πτυχή που αποτελεί αντικειμενικά σημείο αναφοράς. οι ευκαιρίες που πήραν και παιρνουν νεαροί ποδοσφαιριστές.

Σε αυτήν την πτυχή ο Νορβηγός είναι έτη φωτός μπροστά από τον δεύτερο στην Κύπρο.Γελοιοποίησε τη γενική ατμόσφαιρα που υπάρχει στη νήσο να μην εμπιστεύονται και να μην πιστεύουν, στους νεαρούς ποδοσφαιριστές (παρά μόνο στα λόγια).

Στα δυο και κάτι χρόνια της παραμονής του πήρε τέσσερις νεαρούς και τους έκανε βασικούς. Νεαρούς εκ των οποίων ο μεγαλύτερος έχει γεννηθεί το έτος 2000! Τους πίστεψε, τους βοήθησε τους έκανε παικτικά ενήλικους ( σε σημαντικό βαθμό) κατάφερε και τους έκανε βασικούς στην πρωταθλήτρια Κύπρου (εννοείται ότι η παρουσία τους σημειώθηκε σε συνθήκες διεκδίκησης τίτλου) και τακτικούς στις κλήσεις του κόουτς του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εκτος από έναν που τώρα κλήθηκε για πρώτη φορά. Αναφερόμαστε στους Μαρίνο Τζιωνή, Ανδρόνικο Κακουλλή, Λοΐζο Λοΐζου και Νικόλα Παναγιώτου.

Είχαν και καλά και άσχημα ματς, ωστόσο η θέλησή τους και το πάθος τους για να καταφέρουν να ζήσουν τα όνειρά του, τους κάνουν να κερδίζουν τις μάχες.

Παρενθετικά σημειώνεται ότι τη διαφορά την κάνουν εκείνοι που έχουν το ταλέντο αλλά και τον χαρακτήρα να τα βγάζουν πέρα στα δύσκολα. Η Ομόνοια εξάλλου είναι μια ομάδα... των δυσκολιών. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι...

Οι νεαροί αυτοί δείχνουν το δρόμο σε όλους αυτούς που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και θέλουν να κάνουν καριέρα.

Αυτή η διαδικασία μόνο τυχαία δεν είναι. Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ομόνοια σε εξέλιξη ένα πρωτοποριακό για τα Κυπριακά ποδοσφαιρικά δεδομένα Project που έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει.

Το Project Future αφήνει θετικό αποτύπωμα.

Οι Ακαδημίες της Ομόνοιας είναι ένα υγιές οικοδόμημα με σαφή προοπτική. Πριν από τρία και κάτι χρόνια το τριφύλλι πήρε την κεφαλαιώδη απόφαση να στρέψει το βλέμμα προς το μέλλον οι Ακαδημίες είναι πετυχημένο Project. Ο 18χρονος Λοΐζος Λοΐζου κάνει σε χρόνο-ρεκόρ Ευρωπαϊκές ομάδες να τον παρακολουθούν για τα κατορθώματά του, ενώ όλα δείχνουν ότι η κατάσταση… θα εξαπλωθεί. Όλοι οι μικροί προέκυψαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία.

Το Project όσο τουλάχιστον είναι αυτή η διοίκηση και αυτός ο προπονητής θα συνεχιστεί. Ακόμη και όταν ο Λοΐζου ή ο Τζιωνής ή ο Κακουλλής πετύχουν το πρώτο τους γκολ φορώντας τη φανέλα ομάδας από το εξωτερικό, ο κόσμος θα τους χειροκροτεί και θα ξέρει ότι υπάρχουν οι επόμενοι.

Τα Project δεν τα αποφασίζει κανένας προπονητής. Ο προπονητής τα εκτελεί. ‘Η δεν τα εκτελεί. Τα αποφασίζει η διοίκηση και μετά επικοινωνεί με τον κόσμο Αυτό, δηλαδή, που έκανε από τις πρώτες ημέρες ο Σταύρος Παπασταύρου και το εκτελεί κατά γράμμα ο Χένινγκ Μπεργκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση