ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ρεκόρ... ελεύθερων και ωραίων στην Κυπρο!

«Διάκριση» από FIFA για ΑΕΛ, Ανόρθωση, Ομόνοια και άλλες εφτά κυπριακές ομάδες

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Εσύ πόσες μεταγραφές θυμάσαι να έγιναν όπου οι κυπριακές ομάδες έδωσαν λεφτά σε ομάδες του εξωτερικού για να πάρουν κάποιο ποδοσφαίρισή;

Σίγουρα άμα το καλοσκεφτείς θα θυμηθείς ορισμένες περιπτώσεις, οι οποίες όπως και αυτές με παίκτες που ήρθαν ως δανεικοί, αποτελούν απλά την εξαίρεση και όχι τον κανόνα!

Αυτό άλλωστε αποδεικνύει και η έρευνα της FIFA, που αναφέρεται στις μεταγραφές που έγιναν ανά το παγκόσμιο τα τελευταία δέκα χρόνια…

Σε προηγούμενα μας ρεπορτάζ (ΕΔΩ και ΕΔΩ) κάναμε αναφορά στις «διακρίσεις» της Κύπρου όσον αφορά τις πόσες μεταγραφές έκαναν αυτή τη περίοδο οι ομάδες της χώρας μας, αλλά και την ιδιαίτερη προτίμηση τους στην αγορά της Ελλάδας.

Αφού οι αναφορές στο νησί μας από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν σταματούν εδώ, σας παραθέτουμε άλλη μια πρωτιά που απολαμβάνει η Κύπρος και η οποία προκύπτει από τη συγκεκριμένη μελέτη.

Δέκα στις πρώτες τριάντα

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα στο ότι οι κυπριακές ομάδες προτιμάνε να αποκτάνε ποδοσφαιριστές με ελευθέρα μεταγραφή, αποδεικνύεται από το γεγονός πως στη σχετική λίστα με τις πρώτες τριάντα ομάδες… οι δέκα εξ αυτών είναι κυπριακές!

Ναι σωστά διάβασες!!! Το ένα τρίτο έχει το άρωμα του νησιού μας!

Πιο αναλυτικά, στη 3η θέση βρίσκεται η Δόξα με 130 μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών, 4ος είναι ο Ερμής με 112, 6η η Ένωση με 105, 8η η Ομόνοια με 102, 14η η ΑΕΛ με 94, 17η η Ανόρθωση με 90, 18ος ο Άρης με 89, όσες έκανε και η Νέα Σαλαμίνα, ενώ στην 27η θέση είναι η Πάφος με 83. Τελευταίος εκπρόσωπος μας ο 29ος Εθνικός Άχνας που σταμάτησε στις 82 μεταγραφές.

Αξεπέραστη η Αλμπιρέξ Νιιγκάτα!

Πάρα την «προσπάθεια» των ομάδων της χώρας μας, η πρώτη θέση ανήκει δικαιωματικά στην Αλμπιρέξ Νιιγκάτα της Σιγκαπούρης, που σε δέκα χρόνια απέκτησε 160 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν δεσμεύονταν με συμβόλαιο!

Οι περσινοί πρωταθλητές της ασιατικής χώρας, είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Σιγκαπούρης στη σχετική λίστα, η οποία συμπληρώνεται με δύο ομάδες από Αρμενία, Ουαλία, Ρουμανία και Καναδά, όπως και μια ομάδα από Μάλτα, Αλβανία, Κροατία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ταϊλάνδη και Ουρουγουάη.

Μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας είναι η Λάρισα, που βρίσκεται στην 24η θέση με 84 μεταγραφές ανέργων ποδοσφαιριστών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

Αυτό θα πρέπει να νοιώθουν οι παίκτες της Ομόνοιας με τη χθεσινή τους εμφάνιση
24sports.com.cy
 |  ΟΜΟΝΟΙΑ