ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τα βλέμματα στραμμένα σε Stade de France, Chateauroux Shooting Ctr και Τροκαντερό

Tο πρόγραμμα της Κυριακής για την Team Cyprus σε Παρίσι και Σατορού

Ο Τελικός στο Άλμα εις Ύψος , ο πρώτος γύρος στα 200μ. (Γ) και στα 110μ.εμπόδια, ο Τελικός στην Ποδηλασία Δρόμου και η δεύτερη μέρα στο Σκητ, το πρόγραμμα της Κυριακής, 4 Αυγούστου, για την Team Cyprus σε Παρίσι και Σατορού. Στόχος και των πέντε αθλητών/τριων είναι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να διεκδικήσουν την καλύτερη θέση που μπορούν.

Να σημειώσουμε ότι στη Μασσαλία την ίδια μέρα συνεχίζουν την προσπάθεια τους η Παύλος Κοντίδης (ILCA7) και Μαριλένα Μακρή (ILCA 6), ενώ στην μάχη μπαίνει και ο Ντένις Ταραντίν (Kite).

Άντρη Χριστοφόρου – Τελικός Ποδηλασίας Δρόμου

------------------------

Στις 14:00 θα δοθεί η εκκίνηση από την περιοχή Τροκαντερό για τον Τελικό Ποδηλασίας Δρόμου, όπου 90 αθλήτριες, ανάμεσα τους και η δική μας πρωταθλήτρια, η Άντρη Χριστοφόρου, θα διανύσουν μια απόσταση 157χλμ. Αρχικά θα ξεκινήσουν όλες μαζί, ώσπου να περάσουν από το πρώτο κομμάτι και μετά αρχίζει η μάχη, με την κάθε μια αθλήτρια να εφαρμόζει τη δική της τακτική, ούτως ώστε να παραμείνει στον αγώνα και να φτάσει στο τελικό σιρκουί.

Σε δηλώσεις της, η Κύπρια ποδηλάτρια είπε ότι «κάποιες χώρες ανάλογα με την βαθμολόγια που μάζεψαν τρέχουν με τέσσερις αθλήτριες , κάποιες με τρεις, με δύο και υπάρχουν και αρκετές χώρες με μία αθλήτρια όπως είμαι εγώ».

«Σίγουρα οι χώρες που τρέχουν με περισσότερες από μία αθλήτριες τους δίνετε η δυνατότητα να έχουν ευκαιρία ώστε να κάνουν και άλλες τακτικές, να χρησιμοποιήσουν τις αθλήτριες διαφορετικά και να βοηθηθεί η αρχηγός τους. Όμως, έτσι είναι πάντα στους Ολυμπιακούς. Μπορεί να είναι μειονέκτημα για μας αλλά είμαι συνηθισμένη για να τρέχω με αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε η Άντρη Χριστοφόρου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Κύπρια ποδηλάτρια είπε ότι έκανε μεγάλο μέρος της διαδρομής, στα πλαίσια της προετοιμασίας της, και το συμπέρασμα της μετά την προπόνηση είναι ότι η διαδρομή είναι πιο δύσκολη από ότι φαίνεται στο βιβλίο του αγώνα και αυτό είναι καλύτερο για τον ίδια.

«Όλα εξαρτώνται όμως με το πως θα αποφασίσουν οι μεγάλες χώρες να τρέξουν με την τακτική που θα ακολουθήσουν οι χώρες με τις 4 αθλήτριες και με τα φαβορί. Η μάχη θα ξεκινήσει από νωρίς και ο στόχος μου είναι φτάσω στο τελικό σιρκουί μαζί με το πρώτο γκρουπ , γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ήδη λιγοστέψει αρκετά από τις 90 που θα ξεκινήσουμε και θα μπορέσω να διεκδικήσω την καλύτερη θέση που μπορώ μέσα στην τελική μάχη», σημείωσε.

Βιογραφικό Άντρης Χριστοφόρου

----------------------

Ημ. Γέννησης: 2.4.1992

Πόλη Γέννησης: Λευκωσία

Άθλημα: Ποδηλασία

Όμιλος: Rolan (επαγγελματική ομάδα) και για πολλά χρόνια στον σύλλογο ποδηλασίας Κόρνου

Προπονητής: Βασίλης Αναστόπουλος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τη συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτης.

Πως προκρίθηκε: Η Κύπρος εξασφάλισε την 42η θέση στην παγκόσμια κατάταξη UCI (οι χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 21 – 45 αποκτούν μία Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης.

Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: 3 (2016, 2021, 2024)

Κορυφαία της στιγμή: Η 1η θέση που κατέκτησε στο «La classique Morbihan» αγώνας κατηγορίας 1 στη Γαλλία το 2022.

Η Άντρη Χριστοφόρου είναι γεννημένη στις 2.4.1992, στη Λευκωσία και ξεκίνησε την ποδηλασία από πολύ μικρή ηλικία ανήκε για πολλά χρόνια στον Σύλλογο Ποδηλασίας Κόρνου. Προπονητής της είναι ο Βασίλης Αναστόπουλος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα την συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτης. Η πρωταθλήτρια μας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Παρίσι, με την 42η θέση που εξασφάλισε η Κύπρος στην Παγκόσμια κατάταξη UCI και αυτή θα είναι η 3η παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτή του 2016 στο Ρίο και του 2021 στο Τόκιο. Κορυφαία της στιγμή, η 1η θέση που κατέκτησε στο «La classique Morbihan» αγώνας κατηγορίας 1 στη Γαλλία το 2022.

Ένας τελικός και δύο πρώτοι γύροι για τον κυπριακό στίβο στο Stade de France

---------------------

Ένας τελικός και οι πρώτοι γύροι στα 200μ. και 110μ. εμπόδια για τον κυπριακό στίβο στο Stade de France, την Κυριακή, 4 Αυγούστου.

Ολίβια Φωτοπούλου

-------------------

Πρώτη χρονικά θα μπει στο στάδιο η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία θα αγωνιστεί στον πρώτο γύρο των 200μ., ο οποίος αρχίζει στις 10:55 τοπική ώρα (11:55 ώρα Κύπρου). Η Κύπρια αθλήτρια κληρώθηκε στην 5η σειρά και η προσπάθεια της αναμένεται να αρχίσει στις 11:27. Η Ολίβια Φωτοπούλου έχει ατομική επίδοση στα 200μ. το 22.65 (23/08/2023, Βουδαπέστη) και φετινή επίδοση το 22.92 (10/06/24, Ρώμη). Στην Παγκόσμια κατάταξη έως τις 23 Ιουλίου 2024 βρισκόταν στην 48η θέση με 1200 βαθμούς.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ολίβια Φωτοπούλου έτρεξε και στις 2 Αυγούστου στο 100αρι, όπου με επίδοση 11.50 ήταν 7η στη 2η προκριματική σειρά του πρώτου γύρου, που την άφησε εκτός των ημιτελικών, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024. Η Κύπρια πρωταθλήτρια, η οποία μετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιάδα, τερμάτισε στην 50η θέση από σύνολο 91 αθλητριών (συμπεριλαμβάνονται και οι 19 αθλήτριες που αποκλείστηκαν στην προκριματική φάση).

Το παγκόσμιο και το Ολυμπιακό ρεκόρ κατέχει από τις 29 Σεπτεμβρίου 1988, στη Σεούλ, η Αμερικανίδα Griffith -Joyner Florence με 21.34

Σε δηλώσεις της, η Ολίβια Φωτοπούλου είπε ότι είμαι πανέτοιμη για το 200αρι.

«Είναι το αγώνισμα μου. Σίγουρα θα ήθελα χρόνο κάτω από 23 δευτερόλεπτα γιατί στο γήπεδο είναι ιδανικές συνθήκες για να το κάνεις. Και επειδή είμαι λίγο απογοητευμένη από το 100αρι πιστεύω να δώσω κάτι παραπάνω στο 200αρι την ημέρα του αγώνα», πρόσθεσε.

Μίλαν Τραΐκοβιτς

-----------

Δεύτερος χρονικά αγωνίζεται ο Κύπριος πρωταθλητής, Μίλαν Τραΐκοβιτς, στα 110μ. με εμπόδια. Ο πρώτος γύρος αναμένεται να αρχίσει στις 12:50 ώρα Κύπρου (11:50 τοπική ώρα), με τον αθλητή του ΓΣΟ να είναι στην 3η σειρά και η προσπάθεια του αναμένεται να αρχίσει στις 12:06 τοπική ώρα. Ο Κύπριος πρωταθλητής έχει ατομική επίδοση στο 13.25 (09/07/2017, Λονδίνο), που αποτελεί και παγκύπριο ρεκόρ, ενώ έχει φετινή επίδοση στο 13.39 (20/06/2024, Μπιντγκότζ). Στην Παγκόσμια κατάταξη (έως 23/07/24) βρίσκεται 24ος με 1288 βαθμούς.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Κύπριος πρωταθλητής ήταν 7ος στο Ρίο το 2016 με 13.41 και στο Τόκιο ήταν 23ος (έφτασε στα ημιτελικά με 14.01).

Βιογραφικό Μίλαν Τραΐκοβιτς

--------------------

Ημ. Γέννησης: 17.3.1992

Πόλη Γέννησης: Σουρντούλιτσα (Σερβία)

Άθλημα: Δρόμος 110μ. με εμπόδια

Σύλλογος : ΓΣΟ

Προπονητής: Αντώνης Γιαννουλάκης

Πως προκρίθηκε: Μέσω της θέσης του στην παγκόσμια κατάταξη (27η)

Συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες: 3 (2016, 2021, 2024)

Κορυφαία του στιγμή: Η 7η θέση (13.41) στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ριο ντε Τζανέιρο

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς γεννήθηκε στις 17.3.1992 στη Σουρντούλιτσα Σερβίας, είναι Σερβικής καταγωγής και πολιτογραφήθηκε Κύπριος μετά που μετανάστευσε στην Κύπρο με την οικογένεια του, ένεκα της έκρυθμης κατάστασης που δημιουργήθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία με τους ΝΑΤΟϊκους βομβαρδισμούς το 1999. Είναι αθλητής του ΓΣΟ και προπονητής του είναι ο Αντώνης Γιαννουλάκης. Εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω της 27ης θέσης που κατέχει στην παγκόσμια κατάταξη και αυτή θα είναι η τρίτη σερί Ολυμπιάδα στην οποία θα πάρει μέρος, μέτα από αυτές του 2016 και 2021. Κορυφαία του στιγμή η 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ριο.

Το παγκόσμιο ρεκόρ (12.80) κατέχει από το 2012 ο Αμερικανός Aries Merrit και το Ολυμπιακό ρεκόρ ο Κινέζος, Xiang Liu, με 12.91, από το 2004 στην Αθήνα.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής του, Αντώνης Γιαννουλάκης, είπε ότι «το ότι ο Μίλαν αγωνίζεται για 3η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι υπέροχο».

«Άλλωστε ο Μίλαν θα μπορούσε να μην είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Είναι ένας αθλητής πολύ υψηλού επιπέδου. Το έχει αποδείξει με όλους τους τελικούς που έχει μπει. Τον χειμώνα ήταν μέσα στους μεγαλύτερους, τους καλύτερους αθλητές , τους πιο γρήγορους αθλητές του πλανήτη . Το ίδιο θα γίνει και τώρα . Είναι ένας μεγάλος αθλητής που δεν μπορεί να λείπει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες», πρόσθεσε .

Όσον αφορά τις προσδοκίες τους από τον αγώνα, ο Αντώνης Γιαννουλάκης είπε ότι δεν μπορείς να έχει κάτι άλλο σε προσδοκίες πέρα του τελικού.

«Πάντα έρχεσαι εδώ με γνώμονα το τελικό όταν έχεις αθλητή, ένα αθλητή όπως ο Μίλαν Τραϊκοβιτς. Άλλωστε το έχει αποδείξει. Έχει βγει 7ος Ολυμπιονίκης , έρχεται εδώ ο Μίλαν να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είναι ιδιαίτεροι γιατί πλέον αγωνίζεται ως πατέρας και έχει ευθύνη να κάνει περήφανη την κόρη του», συμπλήρωσε.

Ο Μίλαν Τραϊκοβιτς , σε δηλώσεις του είπε ότι «νιώθω αρκετά έτοιμος για την κούρσα μου, περιμένω και εγώ με τη σειρά μου να μπω στον αγωνιστικό χώρο και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό».

«Πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς ως πατέρας , οι τελευταίες μέρες που πέρασα ήταν εκπληκτικές , μπορώ να πω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλέον για μένα δεν έχουν πολύ σημασία , αν και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Με το που είδα την κόρη μου στα μάτια κατάλαβα ότι είναι το νούμερο ένα προτεραιότητα στη ζωή μου και αν μου έλεγε κάποιος να μην επιστρέψω στο Παρίσι μπορεί και να μην επέστρεφα, αλλά είμαι εδώ και είμαι έτοιμος να αγωνιστώ, να αγωνιστώ για την Κύπρο και όπως είχα πει και στην αρχή της χρονιάς στόχος μου μου είναι να περάσω στον τελικό και να πάρω μια καλύτερη θέση από την 7η που πήρα στο Ρίο και ελπίζω να τα καταφέρω», σημείωσε.

Τόσο η Ολίβια όσο και ο Μίλαν, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να προκριθούν από τον πρώτο γύρο στα ημιτελικά, θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω του ρεπεσάζ, που εγκαινιάζεται για πρώτη φορά στο Παρίσι 2024, μετά την απόφαση της World Athletics, που θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, την προσπάθεια της Ολίβιας και της Έλενας, παρακολούθησε από κοντά και ο Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης.

Έλενα Κουλιτσένκο

---------------

Από τις κυπριακές συμμετοχές, τελευταία χρονικά μπαίνει στο γήπεδο η Έλενα Κουλιτσένκο . Η αθλήτρια του ΓΣΟ πέταξε την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, για τον τελικό του άλματος εις ύψος στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024. Με καλύτερο άλμα στα 1.92μ με την πρώτη προσπάθεια, η αθλήτρια της Κύπρου προκρίθηκε στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 4 Αυγούστου, στις 20:50 ώρα Κύπρου (19:50 ώρα Γαλλίας). Είναι για πρώτη φορά που αθλήτρια της Κύπρου θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων στον στίβο από τότε που η Κύπρος μετέχει με τη δική της σημαία στο άθλημα.

Σε δηλώσεις της, η Έλενα Κουλιτσένκο είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενοι. Ήταν ο στόχος μου να πάω στον τελικό και νιώθω καταπληκτικά που το έχω πετύχει. Θα το διασκεδάσω , θα απολαύσω την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Ελπίζω να έχω και μεγάλα άλματα».

Ο Προπονητής της, Ryan Baily, σε δηλώσεις του είπε: «Η Έλενα ήταν έτοιμη τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Αγωνίστηκε με πολύ άγχος, αλλά κατάφερε να το διαχειριστεί και να πετύχει στο στόχο της».

«Μπαίνοντας στον μεγάλο τελικό αναμένω ότι η Έλενα θα είναι πιο χαλαρή και θα έχει καλά άλματα με ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση. Η Έλενα είναι έτοιμη να αγωνιστεί στον τελικό με τον καλύτερο της εαυτό. Έχουμε πλάνο και στόχο και μετά την προκριματική φάση να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην κατάταξη. Είμαι πολύ περήφανος για την Έλενα», πρόσθεσε.

Κωνσταντίνα Νικολάου

--------------

Συνεχίζει την προσπάθεια της, στο Chateauroux Shooting Ctr, στο αγώνισμα του Σκητ, η Κύπρια πρωταθλήτρια, Κωνσταντίνα Νικολάου. Η Κύπρια πρωταθλήτρια, το Σάββατο, 3 Αυγούστου, έριξε 3 πούλες, δηλαδή σύνολο 75 δίσκους και την Κυριακή θα ρίξει ακόμα δύο πούλες , δηλαδή ακόμα 50 δίσκους, την πρώτη στις 10.10 και την τελευταία, στις 12.00. Γύρω, στις 12:30 περίπου θα γίνει γνωστή και η κατάταξη. Ο τελικός του αγωνίσματος θα αρχίσει στις 15:30. Από τις 29 αθλήτριες που θα προκριθούν στον τελικό οι 6.

Βιογραφικό Κωνσταντίνας Νικολάου

----------------------

Ημ. Γέννησης: 19.4.1984

Πόλη Γέννησης: Κρανίδι (Ελλάδα)

Άθλημα: Σκοποβολή (Σκητ)

Όμιλος: Σκοπευτικός Όμιλος Αμμοχώστου

Προπονητής: Μιχάλης Κατζιανής

Πως προκρίθηκε: Με κάρτα συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF)

Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: 1 (2024)

Κορυφαία της στιγμή: Η 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Changwon στη Νότια Κορέα το 2018

Η Κωνσταντίνα Νικολάου γεννήθηκε στις 19.4.1984 στο Κρανίδι Πελοποννήσου, στην Ελλάδα, από Κύπριους γονείς και παρόλο που άργησε να ασχοληθεί με την σκοποβολή στα 19 της χρόνια, οι πρώτες επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν, με τον Σκοπευτικό Όμιλο Αμμοχώστου. Προπονητής της είναι ο Μιχάλης Κατζιανής και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες με κάρτα συμμετοχής από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής (ISSF). Αυτή θα είναι η πρώτη της συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει για κορυφαία της στιγμή το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Changwon στη Νότια Κορέα το 2018.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στους αργυρούς χορηγούς της MEDOCHEMIE, τον όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (χορηγός παροχής ιατρικών υπηρεσιών), την DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση