ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Βραβείο στον φωτορεπόρτερ Μεσσήνη για τους πρόσφυγες στη Λέσβο

Ο 39χρονος Άρης Μεσσήνης εργάζεται στο Γαλλικό Πρακτορείο από το 2003

ΚΥΠΕ

Με το βραβείο Visa d’ or news του Διεθνούς Φεστιβάλ φωτοειδησεογραφίας Visa pour Image στο Περπινιάν της νότιας Γαλλίας τιμήθηκε ο Έλληνας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Άρης Μεσσήνης για τις φωτογραφίες με τις οποίες «κάλυψε» τις μαζικές αφίξεις μεταναστών το 2015 στην Λέσβο.

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των ειδήσεων, που έλαβε ο Α. Μεσσήνης, ανακοινώθηκε κατά το κλείσιμο της εβδομάδας του Φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένη στους επαγγελματίες φωτορεπόρτερ. «Κατέγραψα τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή», δήλωσε ο Άρης Μεσσήνης παραλαμβάνοντας το βραβείο.

Το Γαλλικό Πρακτορείο (Agence France-Presse) κέρδισε για δεύτερη συνεχή χρονιά το μεγαλύτερο βραβείο του Φεστιβάλ, το οποίο θεωρείται το μεγάλο ραντεβού της φωτοειδησεογραφίας. «Ο φωτογράφος μας, Άρης Μεσσήνης, έκανε μια αξιοσημείωτη δουλειά πάνω στους μετανάστες με αυτή τη δυνατή και συγκινητική σειρά φωτογραφιών που αναστατώνει τον θεατή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου Εμανουέλ Ογκ. «Αυτό το Visa d` or ανταμείβει, επίσης, το σύνολο των ομάδων του AFP που καλύπτουν παντού στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή τη μεταναστευτική κρίση», προσθέτει.

Ο 39χρονος Άρης Μεσσήνης είναι γιος φωτορεπόρτερ και εργάζεται στο Γαλλικό Πρακτορείο από το 2003 ενώ τα τελευταία χρόνια είναι υπεύθυνος φωτογραφίας του πρακτορείου. Η λιβυκή κρίση, και κυρίως η μάχη της Σύρτης, ήταν το 2011 ο πρώτος πόλεμος που κάλυψε. Πολύ γρήγορα, ξεχώρισε με το ταλέντο και το θάρρος του. Για την κάλυψη αυτή, τιμήθηκε το 2012 με το βραβείο Bayeux-Calvados των πολεμικών ανταποκριτών. Κάλυψε και τον πόλεμο στη Συρία αλλά και την ελληνική επικαιρότητα.

Σχολιάζοντας ο ίδιος σε άρθρο του στο προσωπικό του blog την κατάσταση που έζησε στην Λέσβο με το μαζικό κύμα άφιξης των προσφύγων, ο Α. Μεσσήνης τόνιζε ότι αυτό που σοκάρει περισσότερο στην κάλυψη αυτού του θέματος «είναι ότι σκέπτομαι πως δεν βρισκόμαστε σε πολεμική ζώνη. Πως δουλεύουμε σε ζώνη ειρήνης. Όμως, τα συναισθήματα που περνούν από τον φακό μου είναι άξια μιας πολεμικής σκηνής».

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ