ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:05
 

Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει βούληση να προχωρήσει η ελληνική υπόθεση

Τη βούληση να εισέλθει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Ντάισελμπλουμ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Tη βούληση όλων των εμπλεκομένων μερών να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα και να εισέλθει και το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών σήμερα στις Βρυξέλλες.

"Μιλάμε συχνά στο τηλέφωνο, δεν είναι παράξενο ότι συναντηθήκαμε σήμερα. Συναντηθήκαμε και πάλι και μιλήσαμε για την τρέχουσα κατάσταση και την προοπτική να κινηθούμε προς τα μπρος. Γνωρίζετε τα δύσκολα σημεία. Θα τον ακούσουμε και αυτόν και τους θεσμούς στο eurogroup και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Υπάρχει κοινή βούληση και συμφέρον όλων να προοδεύσει η Ελλάδα και η οικονομική της ανάκαμψη. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί ο τρόπος", είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πόσο μακρυά είμαστε από την επισφράγιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, ο Πρόεδρος του eurogroup είπε ότι "Το ΔΝΤ μας διαβεβαίωσε το Μάιο πως θα είναι μέρος του προγράμματος, όμως οι όροι τους είναι και ήταν πάντα ξεκάθαροι: θέλουν αξιόπιστο δημοσιονομικό μονοπάτι, αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις και αξιόπιστη βιωσιμότητα χρέους".

Συμπλήρωσε δε ότι "κατά το τρέχον διάστημα συζητάμε το πώς θα ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, όμως δεν έχουν γίνει εδώ και καιρό συζητήσεις επί τους εδάφους στην Αθήνα και αυτό πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα."

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβκσις σημείωσε ότι "η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται" εξηγώντας πως το 2016 ήταν "ελαφρώς καλύτερο" από το αναμενόμενο, και πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πιάσει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το πρόγραμμα, ο Αντιπρόεδρος τόνισε ότι "υπάρχει μια απόσταση, η οποία όμως είναι δυνατό να γεφυρωθεί αν και αυτό προϋποθέτει προσπάθειες και από τις δύο πλευρές" και πως μετά το 2018 χρειάζονται επιπλέον συζητήσεις για το ποια θα είναι τα μέτρα ή ο προληπτικός μηχανισμός που διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ".

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, σημείωσε πως για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πάντα είναι σημαντικότερη η ουσία από τις προθεσμίες, εκφράζοντας την ελπίδα, ωστόσο, ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες μετά τη σημερινή συνάντηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X