ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μαρινάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το πρόστιμο δεν θα το πληρώσουν φορολογούμενοι

Η λύση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για τα πρόστιμα λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ

Την επιστροφή των παράτυπων αγροτικών επιδοτήσεων υπογράμμισε ως κεντρική προτεραιότητα στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την πρωινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι ο έλεγχος ξεκινά από τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία.

Για το πρόστιμο, που έχει επιβληθεί στη χώρα μας από την ΕΕ σημείωσε ότι «θα κοιτάξουμε να μειωθεί το πρόστιμο αυτό, αλλά και να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή του, ή τέλος πάντων σε συνεννόηση με την Ευρώπη, στο πλαίσιο του συμψηφισμού, όπως πολύ σωστά είπατε, ούτως ώστε να μην φανεί δηλαδή αυτό το κόστος με τις επιδοτήσεις». «Εμείς θα κάνουμε προσφυγή. Σίγουρα, δεν θα το πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι εν συνόλω» συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά στη διαχείριση του ποινικού σκέλους της υπόθεσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος γνωστοποίησε ότι «η συγκεκριμένη απόφαση θα ληφθεί, φαντάζομαι, τις επόμενες ημέρες» και επανέλαβε ότι κατά την προσωπική του άποψη «ποινικά είναι δύσκολο να δω κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο». Διευκρίνισε, δε, ότι «για τον κ. Βορίδη μένει να δούμε την πρόταση της αντιπολίτευσης, η παραίτησή του έχει να κάνει με το ότι ήθελε ο ίδιος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και έγινε σεβαστό. Οι τρεις υφυπουργοί σίγουρα δεν εμπλέκονται γιατί ούτε καν ζητήθηκε η άρση της ασυλίας τους. ‘Αρα, για να το κάνουμε σαφές στον κόσμο που μας βλέπει: Οι παραιτήσεις αυτές είχαν να κάνουν με πολιτικούς λόγους κι όχι με ποινικούς λόγους. Τώρα στο ποινικό σκέλος, η ποινική αξιολόγηση μιας υπόθεσης και μάλιστα επειδή μιλάμε για πρόσωπα, το ποινικό δεν συζητείται εν συνόλω, συζητείται ατομικά για την κάθε περίπτωση».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρωτοβουλίες υπουργών του και υπουργών του και υφυπουργών του 5.200 φυσικά πρόσωπα οδηγήθηκαν στις αρχές, πολλά εκ των οποίων ήδη δικάζονται για σοβαρά αδικήματα», ενώ σε ό,τι αφορά τη γενικότερη κατάσταση στην Ευρώπη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «πάνω από 2.500 υποθέσεις και πάνω από τις μισές χώρες της Ευρώπης έχουν πολύ παραπάνω καταγγελίες. Και το ξαναλέω η καταγγελία δεν σημαίνει ότι είναι και ενοχή κάποιου, έτσι;».

Τέλος, έστρεψε τα βέλη της κριτικής του στην τακτική, που έχουν επιλέξει τα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση πάνω σε ένα σοβαρό θέμα για το οποίο δίνουμε απαντήσεις, πάει να χτίσει, να παίξει έναν πολιτικό αντιπολιτευτικό, με όρους στείρας αντιπολίτευσης, παιχνίδι».

Λιβύη

Αναφορικά με το αυριανό ταξίδι του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στη Λιβύη ο κ. Μαρινάκης είπε τα εξής: «Για το τουρκολιβυκό μνημόνιο αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι πήγαν στράφι όλες αυτές οι προσπάθειες απαξίωσης της χώρας από τους καθ΄ έξιν στο πολιτικό σύστημα εντός συνόρων ανησυχούντες. Είναι ένα άκυρο μνημόνιο. Αυτό πλέον, για άλλη μια φορά, υιοθετήθηκε πλήρως από την ΕΕ, είδαμε και τη στάση της Αιγύπτου. ‘Αρα, η ελληνική απομόνωση δεν ισχύει. Δεν έχει καμία νομική ισχύ έναντι τρίτων, δεν έχουν αντικείμενες ακτές η Τουρκία με τη Λιβύη και δεν το αναγνωρίζει καμία τρίτη χώρα, τελεία και παύλα. ‘Αρα, δεν έχουμε κάτι να συζητήσουμε για κάτι ανυπόστατο και παράνομο. Και αυτό -το ξαναλέω- δεν είναι η ελληνική θέση μόνο, είναι η ευρωπαϊκή θέση και όχι μόνο.

Πάμε τώρα στο μεταναστευτικό. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα. Παρένθεση: Η Ελλάδα με τη Λιβύη έχει αντικείμενες ακτές, άρα, επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, εμείς θέλουμε να προχωρήσει η συζήτηση. Θέλω να εξάρω τη δουλειά που κάνουν οι λιμενικοί που σώζουν κάθε μέρα, αλλά προστατεύουν και τα σύνορά μας, θα αντιμετωπίσουμε και το φαινόμενο των αυξημένων μεταναστευτικών ροών από τη Βόρειο Αφρική».

Δημοψήφισμα

Τέλος, σε ερώτηση για το προ 10ετίας δημοψήφισμα από την τότε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «πριν από δέκα χρόνια και εγώ ήμουν πιο νέος, ήμουν 27 ετών, 650.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα σε βάθος αυτών των ετών. Ήταν μέρες ντροπής ενός διχαστικού και επικίνδυνου δημοψηφίσματος, η Ελλάδα βρέθηκε στην απόλυτη απομόνωση διεθνώς. Έκλεισαν οι τράπεζες, είχαμε ουρές στα ΑΤΜ και έκλεισε και το Χρηματιστήριο. Οι περισσότεροι φίλοι μας έφυγαν έξω και όσοι μείναμε εδώ πληρώσαμε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

NEWSROOM

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

X