ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Τερέζα Μέι: Δύο Ελληνες μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στο Λονδίνο

H Μέι τόνισε ότι η Βρετανία δεν θα φοβηθεί από την επίθεση αυτή

Kathimerini.gr

Δύο Ελληνες βρίσκονται μεταξύ των τραυματιών του χτυπήματος στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της στο βρετανικό κοινοβούλιο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά μεταξύ των 40 περίπου τραυματιών είναι 12 Βρετανοί, δύο παιδιά από τη Γαλλία, δύο Ρουμάνοι, τέσσερις Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Πολωνός, ένας Κινέζος, ένας Αμερικανός και δύο Ελληνες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι τρομοκράτες ξέσπασαν όλη τους την οργή σε αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά, ενώ ευχαρίστησε όλους τους φίλους και συμμάχους που στέκονται στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας.

Αναφερόμενη στον αστυνομικό που έχασε τη ζωή του η Τερέζα Μέι τον χαρακτήρισε «ήρωα», ενώ σημείωσε πως ο δράστης είχε γεννηθεί στη Βρετανία και είχε βρεθεί στο στόχαστρο της MI5 στο παρελθόν ως βίαιος εξτρεμιστής. Σημείωσε παράλληλα ότι η ισλαμιστική ιδεολογία ήταν αυτή που «όπλισε» το χέρι του δράστη.

Στη συνέχεια της ομιλίας της η Μέι τόνισε ότι η Βρετανία δεν θα φοβηθεί από την επίθεση αυτή και ότι ο δράστης δεν κατάφερε να εισέλθει στο Γουεστμίνστερ χάρη στην ηρωϊκή στάση της αστυνομίας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα υπηρεσία για το οργανωμένο έγκλημα, με ενισχυμένες αρμοδιότητες ώστε να ακολουθεί τα ίχνη του χρήματος
 |  ΕΛΛΑΔΑ