ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Άγκυρα: Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών το συντομότερο δυνατό

Η δήλωση ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Η Τουρκία περιμένει την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγκ, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

H δήλωση Μποζντάγκ δείχνει ότι η Άγκυρα δεν προτίθεται να υποχωρήσει από το αίτημά της για έκδοση των οκτώ αξιωματικών, μολονότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει τελεσίδικα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στο πραξικόπημα του 2016.

Η δήλωση ήλθε μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόκειται για κυβερνητική θέση, κι όχι για προσωπική τοποθέτηση.

Το θέμα της έκδοσης τέθηκε σε επίπεδο κορυφής κατά την επίσκεψη του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα στα μέσα Δεκεμβρίου. Η ελληνική κυβέρνηση είχε παραπέμψει τον κ. Ερντογάν στην απόφαση του Άρειου Πάγου, διαμηνύοντας πως το ζήτημα εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Η δήλωση Μποζντάγκ συνιστά επίσης έμμεση απόρριψη της ιδέας του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή περί δίκης των οκτώ στην Ελλάδα, αν και ακόμα δεν είναι σαφές εάν είναι νομικά εφικτό.

Άγνωστο παραμένει εν τω μεταξύ εάν οι οκτώ αξιωματικοί θα λάβουν άσυλο στη Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί το Διοικητικό Εφετείο ανέστειλε προσωρινά τη χορήγηση ασύλου που είχε εγκρίνει για τον πρώτο εκ των οκτώ η αρμόδια δευτεροβάθμια επιτροπή.

Η προσφυγή κατά της παραχώρησης ασύλου έγινε από την ίδια την κυβέρνηση, με τους δικηγόρους του δημοσίου να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον που πηγάζει από την διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Τουρκία.

Η τελική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου. Η χαμένη πλευρά αναμένεται να προσφύγει στον Άρειο Πάγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: skai.gr

Σχόλια αναγνωστών

Ο ελέφαντας στο δωμάτιο

«Παρόλο που ο όρος "Ελέφαντας στο Δωμάτιο"είναι Αμερικανική ορολογία κι οι δικοί μας ψευδοπολιτικοί ώς ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  11:04

Αδάμος Αδάμου: Κλείνει ο κύκλος μου στη βουλή, όχι όμως στην πολιτική

«Το ΑΚΕΛ μετά από δύο ΟΛΕΘΡΙΕΣ επιλογές του ιδίου ανθυποψηφίου του μη εκλεγόμενου Σταύρου Μαλά, κατάφερε ...»
Γιάννης Σαβεριάδης  |  10:47

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

ΟΕΛΜΕΚ: Χωρίς προβλήματα η τηλεκπαίδευση αυτή την εβδομάδα

«που το ξερετε ρε χαχες?»
μαρουλα  |  09:55

Ελλάδα: Τελευταία Ενημέρωση